reklama

Wrzesień 2010...

Witam przy kawulcu.
Ranek z przygodami. Najpierw musiałam walczyć z oczami bo ropką miałam sklejone a potem z Małą bo fikała jak nakręcona przy wyciąganiu gili. Teraz leży ze mną na kanapie i gadamy i śmiechamy sie.
Dzisiaj ide po najmniejszej lini oporu i wstawie do piekarnika karkówke. Zaraz ją zabejcuje a potem szybciutko sie zrobi obiadek. Lenia mam na maksa.

Kredeczko kciuki trzymam mocnooooooo!!!

Miłego dnia!

reklama
Witam kochane:)
Ja o kolejny rok starsza jestem:) Swierdziłam, że dzisiaj mam dzien leniucha i nic nie bede robila w domku:)No oczywiscie oprocz małego, bo nim musze sie zajac, bo zawył by sie chyba jakby butli nie dostal i sasiedz to na 10 pietrze by go słyszeli :-D

Beniaminko
, tak tak juz kiedys pisalam do Ciebie i beti, ze Jasio jest z 13 jak wasze Julcie:) A co do tatusiów to trzeba uważać co dają dzieciom do spróbowania:-D
Kredeczko trzymam kciuki bardzo mocno:*
Malgos ehhh...tez bym sie wybrala na zakupy, ale planuje schudnac jeszcze 2kg ktore zostały mi sprzed ciazy i wtedy zrobie sobie wyprawe po sklepikach:laugh2:

Powiedzcie mi ile czasu potrzeba zeby brzuszek powrocil do stanu przed ciaza? czy to wogole mozliwe i czy robienie brzuszków pomoze?? Bo jednak jeszcze troche brzuszek mi został, nie ma jakiejs tragedii, ale zawsze mialam płaski brzuch i troche mnie denerwuje ten flaczek.

Miłego Mikołajkowego dnia:-D

Skrzaciku, podaj przepis na te karkowke bo mam w lodowce 2 kg w kawalku i chce upiec, mysle o rekawie, ae sama nie wiem. Co dajsz do bejcy ?

Kasias ,a tak rzeczywiscie juz ustaliłyśmy, ze nasze dzieci z jednego dnia, moja skleroza :-D

Serdeczne, gorące zyczenia spełnienia najskrytszych marzen w dniu urodzin Kasias :-D Chyba ze spelnianiem marzen nie masz problemu, bo to dzien ŚW Mikołaja :-) Fajna data na urodzinki!
Jesli chodzi o brzuszek, to moj taki sam juz jak przed ciaza...tyle tylko, ze przed ciaza juz od porodu syna 19 lat temu pozostal mi wlasnie taki maly flaczek- troche za duzo skory i w dole rozstepy, takze ani chudniecie ani cwiczenia tego flaczka juz nie zniwelowaly. Ale wiem, ze wiekszosc mamus wraca calkiem do formy z brzuszkiem i mysle ze tak bedzie u Ciebie, tylko daj temu jeszce czas- do wakacji bedzie wsio OK :-D

Ostatnia edycja:
Witajcie Wrześniówki :)

czytam Was od początku ciąży, ale jakoś ciężko u mne ze skleceniem porządnego,ciekawego posta.
Los spłatał nam figla i nasza córeczka przyszła na świat 05 pażdziernika, ponad 2 tygodnie po terminie. Mimo to czuję się wrześniową mamą.:-) Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko?

Lenka- urodzona sn, 57 cm, 3600 g, 10/10.
Poród stosunkowo szybki i łatwy (4h):tak:.

Na wstępie trochę posłodzę :-). Wszystkie,bez wyjątku jesteście super babki.Czytam Was codziennie,jesteście dla mnie MEGA żródłem wiedzy o dzieciaczkach.:happy:Dziękuję.

Wczoraj Lenka skończyła 2 miesiące. Był to dla nas czas poznawania siebie, swoich przyzwyczajeń , humorków:-). Jak na razie nie mogę narzekać na moje Maleństwo- tfu,tfu.Własviwie od pierwszych dni w domku Mała zasypia tuż po kąpieli ok. godz.20-21 i budzi na karmienie o 3-4. Ostatni tydzień to kolejne zaskoczenie i pobudki o 5 rano, jedzonko i spanko do 9-10.:-)Łącznie 5 karmień na dobę.

Karmię Bąbla mm, mix Bebiko 1+ Bebiko1 HA.Powoli jednak odchodzę od podawania HA,ponieważ położna chyba zbyt pochopnie stwierdziła bóle brzuszka u Małej.A po tym mleczku pojawiały się zielone kupki.Od Was dowiedziałam się, że może z powodu zwiększonej ilości żelaza w mlekach HA.Jednorazowo wypija od 80 ml-110 ml. Czy to nie za mało?

Po cichu liczę na przyjęcie mnie do Waszego grona:-), bo jeśli nie tutaj, to nigdzie więcej:-)

Pozdrawiam Was gorąco

reklama
Dziękuje Beniaminko za życzenia:**** no date urodzin mam fajna i latwa do zapamietania przez znajomych i rodzine( w szczególnosci mojego tate, który nie ma pamieci do dat):-):-D:-D:-D:-D
dziekuje tez za odpowiedz na pytanie:*
Ania_86 witaj w naszym gronie:) co do wypijania mleczka to moj Jasio jak mial 2 miesiace to pil tak od 100-130 ml ale 7 razy dziennie, tyle tylko ze on jest straszny zarłok:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry