reklama

Wrzesień 2010...

witam
Kasik zdrówka życzę i trzymam kciuki za Antosia.
Madziunia śliczna niunie masz a czapeczki super:-)
Kalcha u nas też zęby idą ... masakra mały tylko na podwórku spokojny. dobrze że cieplo to spędzamy po kilka godzin bo w domu chyba bym na głowę dostała z nim...

gdzie się podziała olga.dom??

dziewczyny kurcze mielismy wypadek maly wypadl z leżaka nawet nie wiem kiedy i jak :szok:a leżałam na łóżku obok niego ;( wprawdzie nie płakał tylko krzycza a jak na rece wzielam to sie smiał, nie ma guza ,nic zaczerwienione nie jest ale jakos sie martwie....

reklama
Agulam pozdrowienia dla Kasik i Antosia oby szybciutko wyzdrowiał trzymam kciuki
Beniaminko moja niunia też dostawała jabłuszko i dawałam jej kleik na noc i też były stękania a od dwóch dni nic jej nie podaję tylko mleczko i Gosia dużo mniej narzeka na brzusio Oczywiście ślini się i trochę marudzi ale to na ząbki a z brzusiem lepiej tylko kupki robi znowu co 2-3 dni Za kilka dni chcę znowu jej podać jabłuszko i zobaczymy czy dolegliwości brzuszkowe wrócą
Madziunka witaj śliczna niunia

Witam z rana
My z Małgosią same :-) mężu w pracy starsze dzieci w szkole Ja siedzę na bb a niuńka bajki ogląda ;-) Dzisiejsza nocka normalnie cudowna mała poszła spać jak zwykle o 19.30 i jak mój W wstawał do pracy o 4.30 ona jeszcze spała :szok: (ale ja oczywiście już się martwiłam że za długo śpi i ją wybudziłam i nakarmiłam przez sen :zawstydzona/y: i spała jeszcze do 6.15 )Ile wasze maluszki przesypiają w nocy jednym ciągiem ?
Idę do niuńki bo bajka już się znudziła

Jojo, moja z reguły około 6, 7 godzin.
Kasik, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
Madziunka, śliczną córeczkę masz. :)

Moja Karolinka leży jeszcze w łóżku i gada, zastanawiam się, do czego dzisiaj.;-) Powinna niedługo zasnąć, bo ona nie wstaje przed 10. :-)

Witajcie ponownie po dłuższej przerwie, chociaż nie tak to miało być :-D
Ninka ostatnio tak daje popalić, że jedynie Was podczytuje, na nic więcej nie miałam czasu, albo raczej sił.
Mała zasypia o 19- 19:30 po kąpieli budzi się już o 21 na jedzonko i tak co 2, max 3 godz oszaleć można. Tak jest już od dwóch tygodni i nie mam pojecia co zrobic by to chociaz troche zmienic :wściekła/y: Chodze normalnie jak widmo, a za miesiac powrot na uczelnie i nie wyobrazam sobie tego jak bede funkcjonowac ... :-( Dodam ,że Ninka od urodzenia do 3 miesiaca spała super, tak 6-7 godz ciagiem to zawsze.
Oczywiscie Trixi- gratulacje i trzymamy mocno kciuki, będzie dobrze :tak:
Uciekam bo się gwiazda już obudziła ...

O kurcze, Kasik, całuję mocno, mocno i wysyłam tysiące buziaków dla Ciebie i Antosia!!! będzie dobrze!!! wiesz jak jest jak kciuki są!!! :-0) wracajcie do nas szybko!!!!
ja to kupuję mojej Małej zabawki nie wiadomo jakie i nie wiadomo za ile a M pojechał wczoraj do biedronki i kupił taniusi projektor gwiazd.. mała była wniebowzięta :-))))) Ona lub np cienie na ścianie , więc gwiazdy które sie ruszają okazały sie rewelacją... :-)
u nas ząbki chyba idą, wiec nadal nie jest za fajnie, ale da sie przezyc :-D
dobrego dnia

dzień dobry!!!!!!!!!!!

szybko tylko tyle napiszę, ze wczoraj na rozprawie tylko świadkowie przesułchani a ja czekam do 3 lutego....paranoja!!!! Normalnie stres mnie zjadł i wczoraj musiałm koleżanki zaprosić coby się odstresować:tak:

dziękuje za kciukasy, kochane jesteście jak nie wiem co :-D:-D:-D

a teraz lece poczytać co u was bo nie chcę być egoistką i tylko o sobie pisać:-p

miłego przedpołudnia!!!!

Hejka!

Mały robi półgodzinną drzemkę przedpołudniową :-D

madziunka90210 z tym usypianiem to np. w książce "Język niemowląt" położna radzi by nie rezygnować z odkładaniem do łóżeczka aż do skutku. Pisała, że z jednym dzieckiem musiała całą procedurę powtórzyć kilkadziesiąt razy (odkładałe je, ono zaczynało płakać, brała je na ręce a jak się uspokoiło znów odkładała). Wiem, że to brzmi trudno i na pewno takie jest ale może warto się kilka dni przemęczyć?
A jeśli Twoja Mała ma jakieś strachy związane z łóżeczkiem to chyba trzeba ją z nim spokojnie oswoić... no nie wiem... może w ciągu dnia jakoś się z nią w nim bawić by poczuła się w nim bezpiecznie? A przy położeniu spać trzymać ją za ręke???
Współczuję Ci problemu bo u mnie Max odkąd wróciliśmy do domu sam zasypia we własnym łóżeczku. Mam wrażenie, że czuje się w nim najpewniej i dlatego bardzo je lubi.

KasikN trzymam kciuki by Antoś szybko wyzdrowiał!!!!!!!!!!!!!!

ksiulka wow, no to teraz na serio trzeba z maluchami uważać. Robią się z nich prawdziwe wiercipięty :tak:

Pozdrawiam!

witam,
dopiero zaglądam, bo mamcia była zajęła się Maksem a ja szybko mieszkanie ogarnęłam bo dziś kolędę mam a w domu syf ;) Maksiu usnął, a właściwie padł bo nawet siły mleka nie miał pić ;) Obudzi sie głodny na bank.

Co do ząbków, młody też masakrycznie sie ślini i pcha wsio do buzi ale to niekoniecznie oznaka zębolków po prostu dzieci na tym etapie tak mają :) Miłosz też tak miał, szukaliśmy zębów a dopiero w 8-mym m-cu sie pojawił :) Zazwyczaj objawami jest luźniejsza kupka, stan podgorączkowy, płaczliwość i u nas charakterystyczny objaw zbliżającego się ząbka jak w nocy ni z gruchy ni z pietruchy budzili się z wrzaskiem po czym zasypiali, taki krzyk przez sen.

magdziunka mój Maks też w nocy ze mną śpi ale w dzień nauczyłam go zasypiania w łóżeczku, kładź jak tylko zacznie robic sie śpiąca, postaw sobie krzesło obok i trzmaj za rączkę, głaszcz, jeśli podniesie lament to na ręce jak się uspokoi ale nie uśnie spowrotem do łóżeczka :) Jest to trudne ale wykonalne, na początek poćwiczcie drzemki w dzień. I czy masz baldachim? Bo Maks nie chciał spać jak miał zasłonięte pole widzenia :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam mamusie!

Wlasnie napisalam super dlugiego posta i mi go wcielo :( Chyba za dlugo pisalam ;( wiec pisze od nowa.

Dziekuje wszystkim za cieple slowa. Od razu troszke lepiej na serduchu.

Wczoraj mialam w pracy straszny zapieprz. Wyszlam z pracy dopiero o 20.30 i jeszcze musialam jechac po zakupy wiec w domu bylam po 21. M mial wykapac mala sam. Wracam do domu a moj M biega z Maja w samym body po domu i od progu krzyczy do mnie gdzie sa jej ubranka i ktore on ma wlozyc bo ona nie wie!!!:angry: Zamiast przyszykowac sobie wszystko przed kapiela to on po kapieli szuka jak mala rozgrzana i mokra. Tylko udusiac takiego. Jak sie na tacy mu nie poda to sam nie znajdzie. jeszcze lepiej by bylo zeby po otwarciu szafki ubranka mu same wyskakiwaly i jeszcze mowily jak mam je zalozyc!!!
ale za to potem mielismy fajny czas bo M kupil taka kamere Kinect do xboxa z ktora sie gra uzywajac calego ciala I tak wlasnie do 23 skakalismy przed tv :) biedni sasiedzi...
Teraz wlasnie wrocilysmy ze szczepienia. Maja byla bardzo dzielna i prawie nie plakala. Pediatra kazala nam odstawic na miesiac wit D bo mala ma juz waziutkie ciemiaczko i nie wiem co o tym myslec :/

Dzis po poludniu chce przeprowadzic rozmowe z szefowa bo strasznie mi pojechala po pensji i sie denerwuje. Trzymajcie kciuki zebym cos wywalczyla!

gaja gratuluje odwagi w rozmowie z pracodawca i zycze aby Maksiowi ladnie sie strupki pogoily
trixi dbaj o siebie!!!
marta mam nadzieje ze humorek masz dzis juz lepszy.
kalcha
gratuluje zabka :)
jojo zycze wiecej takich nocek jak wczorajsza i dzisiejsza :)
Hausfrau fajnie ze u was tak sprawdzaja dokladniei wysylaja na cwiczenia Ja uwazam ze cwiczen nigdy za malo dla naszych maluszkow
malgos ja tez mam ostatnio faze na slodycze a zwlaszcza na Michalki wedlowskie, ale w moim przypadku to niewskazane bo jeszce 5 kg po ciazy zostalo :/
Kasiona Twoje chlopaki to juz niezle klocuszki Tacy mali byli a teraz juz prawie 7kg! moja mala urodzila sie 3650 g a teraz wazy 6300 g :/
madziunka genialne te Twoje czapeczki!!!!!!!!!
Ania_86 tez bym sie wsciekala na takich tesciow. Zamiast spedzac z mala jak najwiecej czasu i sie uczyc jak nia sie zajmowac to tylko zdjecia pstrykaja!!
whitneyxx moja mala tez wcina wszystko co ma pod reka spiworek, kocyk, pieluszke , maskotke doslownie wszystko!:)
gosiunia zycze zdrowka dla Iguni
magdzik nasza Majeczka to tez straszna krzykaczka Wszystko chce wrzaskiem osiagnac :szok:
ksiulka Twoj synus tez niezly klocuszek :)i niezly akrobata , uwazajcie na niego:)
agulam
pozdrow i ucaluj Kasika i przekaz zyczenia zdrowka dla Antosia!!! Biedaczek maly:(
tosia my dostalismy projektor gwiazd pod choinke i nasza Niunia tez lubi sobie patrzec na takie rzeczy :)
zycze wszystkim milego dnia :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry