Beniaminka
Fanka BB :)
Madziunka, zgadzam sie, zbyt sterylne chowanie dzieci to alergia w przyszłosci na bank, mojej kolezanki tak sterylizowana córka dostała astmy alergicznej jako roczny dzidzius, dopiero w Lesku w szpitalu jak mala byla u babci, to powiedzieli o co chodzi, nie wolno tak sterylnieskrzat910 dzięki :-)
ksiulka dziękujemy :-)
jojo31 dzięki :-)
whitneyxx dziękujemy :-)
Hausfrau dziękuję za radę, spróbujemy dziś wieczorem wypróbować ten sposób. W dzień właśnie jak ją kładę żeby coś zrobić i włączam jej karuzele z rybkami które uwielbia to jest wszystko ok, tylko wieczorem się tak męczymy :-(
gaja23 mam baldachim ale nie wydaje mi się żeby to on stanowił problem. wypróbuje Wasz sposób dziś wieczorem, zobaczymy co z tego będzie :-)
gosheek dziękuję:-) wydaje mi się że każdy facet chyba taki jest, że jak mu nie podstawisz pod nos to nie będzie wiedział jak się do czegoś zabrać... wiem bo znam, mam takiego jednego delikwenta w domu :-)
tosia1 ja nic nie prałam oprócz jednej przytulanki bo na razie tylko ta jedna moją Zuzie interesuje, ale reszty nie będę prała chyba bo dziecko też musi dostać troche bakterii bo w sterylnych warunkach jakbyśmy je chowały to byśmy były codziennymi gośćmi w aptekach bo co chwila były by chore na coś po kontakcie z tym mniej sterylnym "światem", takie jest moje zdanie:-)
mam nadzieję że nikogo nie pominęłam :-) ufff moje dziecię niedawno usnęło w wózku i mam nadzieję że pośpi troszke dłużej bo musze mieszkanie przed księdzem ogarnąćw nocy Niunia teraz po sztucznym mleku (normalnie karmię piersią ale teraz jestem chora i biore antybiotyk i dr zabroniła karmić, więc ściągam i wylewam:-() więcej przesypia, dziś spała 4 godziny bez budzenia się
no i częściej kupkę robi, rano oprócz pieknej uśmiechniętej pobudki całe śpiochy i body miała ufajdane w kupce i co mnie przeraża zdarza jej się to coraz częściej, nie wiem czy ja może źle jej pieluszkę zakładam
a teraz z innej beczki. Czy orientujecie się jak to jest z tym płatnym urlopem wychowawczym w momencie gdy ja (trochę się uzewnętrznię :-)) nie jestem z ojcem dziecka, nie mam zasądzonych alimentów, będąc w ciąży nigdzie nie pracowałam i obecnie jestem zarejestrowana jako bezrobotna i macierzyński konczy mi sie 9 lutego, czy należy mi się płatny urlop wychowawczy??? Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje :-) no to chyba wszystko co chciałam :-) miłego popołudnia Wam życzę :-)
Madziunia, ja mam podobny przypadek jesli chodzi zycie , w sumie jestem jako samotna matka, bo nie zyje w zwiazku cywilnym, wiec pytalam jak zalatwialam "becikowe " o to. Po pierwsze musialabym najpierw dostac alimenty od meża, wiec najpierw droga sadowa o przyznanie, jak bym miala zasadzone dopiero daje PIT za rok 2010, wczesniej kazali jeszcze za 2009, i oni oblicza czy moje dochody łącznie z alimentami lub ich brakiem uznanym przez sad np, czy nie przekracza lekko ponad 500 zł na osobe, czyli Ciebie i dziecko , w sumie lekoo ponad 100z zł. U nas gdzies okolo 11oo zl. Wiec ja nie mialabym szans na platny wychowawczy, wiec w ogole przestalam o nim myslec.Platny czyli ok 450 zl miesieznie, chyba od gminy jeszcze zalezy. Najlepiej wyjasnia Ci to w MOPR, u nas tam decyduja o zasilkach, lub w gminie w urzedzie, to zalezy od miasta.
Madziunka, ja nie wiem, jak chcesz to tu zadaj pytanie Porady prawnika :-)
mnie nie chodzi o sterylne warunki, bo tez jestem zdecydowana przeciwniczką, ale o tą chemię którą miśki są pryskane jak leca do nas z chin :-)
Dziękuję dziewczynki moje niezastapione za odpowiedzi :-) bo jak te duże miśki powieszę wszystkie na polku to sobie sąsiedzi pomyślą, ze już całkiem ześwirowałam..
małe lądujące w buzi piorę.. :-)
Tosiu, i tu mam podobnie, splukuac chinszczyzne trzeba
w nocy Niunia teraz po sztucznym mleku (normalnie karmię piersią ale teraz jestem chora i biore antybiotyk i dr zabroniła karmić, więc ściągam i wylewam:-() więcej przesypia, dziś spała 4 godziny bez budzenia się