reklama

Wrzesień 2010...

co do kremow to moja przyjaciolka przez dwie ciaze stosowala wlasnie babydream i zero roztepow ,a jej siostra jakies inne specyfiki i zostaly pamiatki na brzuchu i udach ,a to siostry wiec sklonnosci podobne. Moja mama jak sie tylko dowiedziala o ciazy to tez odrazu kupila mi babydream :)

reklama
co do kremow to moja przyjaciolka przez dwie ciaze stosowala wlasnie babydream i zero roztepow ,a jej siostra jakies inne specyfiki i zostaly pamiatki na brzuchu i udach ,a to siostry wiec sklonnosci podobne. Moja mama jak sie tylko dowiedziala o ciazy to tez odrazu kupila mi babydream :)
ja też stosowałam babydream, a rozstępy mam nawet na...łydkach:crazy:tak, że krem kremem, a genetyka i tak robi swoje:sorry:

ja dziś taki dzień miałam, że nawet sił pisać nie mam, dlatego buziam wszystkie wrześnióweczki i zmykam;-)

Kerna spojrzałam na listę i doszło do mnie, że masz termin porodu na dzień moich urodzinek:):)Zawsze, jak kolezaki pytali na historii, którego był najazd ZSSR na Polskę to ja szeptałam- moje urodziny i było po kłopocie hihihih:):)

Ostatnia edycja:
wpadam powiedzieć Dobry Wieczor:-)
lece ponadrabiac zaleglosci
chociaz kilka kartek w tyl;-)

u mnie w mdlosci ciag dalszy:cool:
jutro wizyta u gina i podglad maluszka na usg:-D:-D:-D
zdam relacje po powrocie
trzymajcie sie Mamusie:tak::-)

Hej dziewczyny! Ja sie witam i zegnam zarazem ...do spanka!:-)
Co do smarowania sie ...to ja narazie tylko oliwką dla dzieci Nivea.
Co do zwolnienia to ja juz tydzień jestem na L4....plamilam po upadku , juz jest dobrze ale ciesze sie ze poszlam bo nie dalabym rady w pracy, teraz to wiem!
Choć byłam taki bohater co chciał zrobić w pracy rekord wytrzymalości:-D ha ha ha
Ja dzień znowu zaczelam od kibelka...dzień jak co dzień juz...nawet nie zdązyłam nic zjeść i wypić, poprostu wstałam i zaczeło mi sie cofać:zawstydzona/y::-p
No to tyle..hiiii Dobranoc!

Witam sie porannie. Co do rozstepow to ja smaruje sie tylko oliwka dla niemowlakow, tak mi poradzila polozna w poprzedniej ciazy . Poskutkowalo nie mam ani jednego rozstepka, ale pewnie taka moja uroda.

Witam się i ja, ja smarowałam się różnymi kremami i całą ciążę nic a dopiero po porodzie się uwidoczniły na brzuszku :-( Teraz smaruję się na razie balsamem nawilżającym bo mam bardzo suchą skórę:szok:

Witam sie z rana!!:)
U mnei chyba mdlosci przeszly:-) bo cos odpukac rano nie bylo:))
Zjadl;am buleczke z wedlinka i pomidorkiem na sniadanko i cisza:))
Moge wreszcie cieszyc sie ciaza ...a nie nazekac ze ciagle mi nie dobrze;-)
Mezo mi kicha prycha gdzie sie przeziebil i teraz z daleko od niego musze ...nawet z corcia spalam zeby mnie nie zarazil dzisaj tez pewnei nocke u corci w lozku bede miala:)ale ona nic nie ma przeciwko temu uwielbia ze mna spac nawet mowi zebym z nia spala dopuki dzidzus sie nei urodzi hehe no raczej to nei wchodzi w rachube mezus wyzdrowieje i wracam do swojego wyrka:))
Milego dnia wam zycze !!!

Dzin dobry dziewczynki, ja uzywam oliwki dla dzieci fissan rano i wieczorem , z tym ze piersi np rano smaruje dodatkowo kremem nawilzajacym johnsona takim w plaskim pudelku co niby nawilza 24 h na dobe i powiem ze dobry jest, w kazdym badz razie skore mam miekka i sprezysta.Wiadomo ze jak maja wyjsc to wyjda wstretne rozstepy ale ja lubie sie pilegnowac na a oprocz tego pije duzo wody chcoiaz ostatnio to tylko niecala butelka :-)

Po pierwszej ciązy mam niestety spore pamiątki w postaci rozstępów na piersiach, udach, biodrach(mało) i na brzuszku na dole , ale tylko z jednej strony. Przez całą ciąże nic się nie działo, dbałam o ciało smarujące je oliwką dziecięcą- w 1991 roku nie było extra preparatów przeciw rozstępom. Porobiły mi się w 2 ostatnich tygodniach ciąży, byłam wcześnie bardzo szczuła- 54 kg, a przytyłam 16 , czyli sporo. Rozstępy po jednej stronie brzucha , to efekt skośnego ułożenia mojego synka w miednicy, uciskał główką w kierunku lewego biodra i skóra nie wytrzymała:-( Uda i biodra to efekt nazbierania sie tam tłuszczyku, którego nigdy wcześniej tam nie było- ale to akurat się przydało, bo wyglądałam jak piętnastolatka przed ciążą ;-)
Na razie smaruję ciało oliwką dziecięcą i masłem shea, ale planuję zakup secjalnego kremu- waham się w wyborze , nie wiem co wybrać. Będę podczytywała i posłucham Waszych doświadczeń.

reklama
Hej
Co do specyfikow do pielegnacji skory to ja od samego poczatku uzywam kremu na rostepy Mustella - tylko ten w aptece przeznaczony byl do stosowania od wczesnej ciazy.. reszta od 4 miesiaca. Dodatkowo w piersi wklepuje preparat tej samej firmy. Musze przyznac, ze narazie skora w tych miejscach jest jedrniutka.. Reszte ciala smaruje oliwka dla dzieci Nivea - ma super delikatny zapach :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry