Maju, ne przesadzaj, czemu załamana od razu. Napisałam, ze jesli macie zdrowe dzieci, zdrowe zaszczpiłyście i wczesniej nie miały AZS ani zadnych NOP po szczpienach to nie ma sie co tak martwic.
Podesłałam ten link bo powinien on byc pokazywany przy kazdym szczepieniu rodzicom, a lekarz przy kazdym zgłoszeniu przez rodziców takich NOP nawet tych najdrobniejszych, powinien wypisywac druki do sanepidu i zgłaszac kazdy jeden przypadek NOP. jak myslicie, czy w Polsce lekarze zgłaszaja NOP do sanepidu?
Otóż nie, w 2009 roku Polska jako jedyny kraj w UE zgłosiła do WHO 0 Niepożądanych Odczynów Poszczepiennych, czyli słowem ZERO zgłoszonych, nie ma w Polsce

Rozumiecie o co chodzi? Ze w PL lekarze ignoruja to i potem mówią ze nic se nie dzieje bo nie ma zgłoszen... Tylko tyle.
A NOP mogą byc a wcale nie muszą, spokojnie dziewczyny!
Hausfrau, nie miałam intencji Ciebie urazic ani tak nie myślę o Tobie. Ja mojego syna szczpiłam, nie na wszystko bo nie było tyle szczepien co dzisiaj, ale szczepiłam poraz kolejny i kolejny pomimo tego ze miał ropien a potem przetoke po szczepieniu na gruźlice, do dzisiaj ma paskudną blizne na ramieniu jakby byl poparzony na dużym obszarze. Nie miałam pojecai wtedy ze to NOP....moja mama takze nie :/
No i finał taki, ze od zeszłego roku przstali wreszcie szczepic kolejnymi szczepionkami na gruźlice, szczepia tylko 1 dniowe noworodki

((( Tylko....

Za duzo było powikłań widocznych i zachorowan na gruzlice po dalszych szczepieniach, wiec zaprzestali...szkoda ze całkiem nie wycofuja, ale ja wierze ze to sie stanie.
Maja wyluzuj. PocZytałas, wiesz na co zwracac uwage, mała jest zdrowa, wiec bedzie wszystko OK.