reklama

Wrzesień 2010...

Hi hi mi tez wychodzi dziewczynka :) ale jeszcze pol roku i wszystkie sie dowiemy :) A teraz z innej beczki ,czy ma ktoras z was jakis sprawdzony przepis na slatke z tunczyka ?????????? Jezeli tak to wrzuccie na watek kulinarny :) Z gory dzieki !!

reklama
Witam, ja dzis dzien zaczelam od przytulania kibelka:wściekła/y: martwie sie czy to normalne ze w I trymestrze czulam sie dobrze a dzisiaj nagle wymioty,:-( mam nadzieje ze sa jednorazowe, ale zastanawiam sie czy nie pojsc do gina sprawdzic czy dzidzi nic nie jest:-( Moze nie potrzebnie panikuje ale boje sie:( Doradzcie czy mam sobie odpuscic czy jednak przejsc sie do lekarza.

Kasias88 moze cos zjadlas niewlasciwego? ja np zwymiotowalam z jakies 10 dni temu bo dzien wczesniej najadlam sie smazonego na kolacje, mysle ze to mi zaszkodzilo. W ciazy takie rzeczy wydaja mi sie normalne, ale jesli masz sie stresowac przez to lepiej isc do lekarza ktory rozwieje watpliwosci :) aczkolwiek to pewnie nic groznego

Benjaminka - super wieści, cieszymy się razem z tobą!!

Kerna najważniejsze że juz jest po... teraz tylko odpoczywaj, niech tam wszystko ładnie się zagoi i wracaj do nas szybciutko!!

Mi tez wyszło z Hubertem że chłopiec no a teraz ma byc niby dziewczynka ;) Zobaczymy... ;)

Nie wiem czy ktos już to tu wklejał ale znalazłam na wątku sierpniowym i się uśmiałam:

Różnice miedzy pierwszym a trzecim dzieckiem

*Twoje ubrania

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

*Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły
żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

*Ciuszki dziecięce

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90
stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w
kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz
ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

*Płacz

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające
zabawki w łóżeczku.

*Gdy upadnie smoczek

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

*Przewijanie

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy
brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od
potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie
poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

*Zajęcia

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek,
do zoo, do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni
chemicznej.

* Twoje wyjścia

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz
do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi
się krew.

*W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że
starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

*Połknięcie monety

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Witam, ja dzis dzien zaczelam od przytulania kibelka:wściekła/y: martwie sie czy to normalne ze w I trymestrze czulam sie dobrze a dzisiaj nagle wymioty,:-( mam nadzieje ze sa jednorazowe, ale zastanawiam sie czy nie pojsc do gina sprawdzic czy dzidzi nic nie jest:-( Moze nie potrzebnie panikuje ale boje sie:( Doradzcie czy mam sobie odpuscic czy jednak przejsc sie do lekarza.

Witam mamusie!
Kasiu mi się wydaje to normalne...ja od 6tc miałam intensywne i mocne mdłości....i w 11tc cieszyłam sie ,że ustępują....ustąpiły tylko na tydzień....i znów są i to intensywne,przez to w nocy sie nie wysypiam i mam chęć przytulić się do kibelka....:cool:...coś czuję,ze tak będę miała do końca ciąży...ale też mam nadzieję,że jak już bedą te mdłości to jakieś zminializowane,że dadza mi normalnie funkcjonować! Bo ja od 6tc do 11tc spędziłam ten czas tylko w łóżku....miałam wszystkiego dosyć....,ale i tak bym nie zamieniła ciąży na coś innego,ja pragnę tego dziecka i przetrzymam wszystko dla niego!!!!!!:tak:

Dzieki Kasiona:) Dzwonil narzeczony i mnie troche uspokoil, stwierdzilismy ze jak to sie powtórzy to wtedy pojedziemy do lekarza, a poki co pije herbatke i probuje sie uspokoic.

Gizela79 ja poprostu wystraszylam sie tego ze wczesniej dobrze sie czulam i tu nagle kibelek, bo pewnie gdybym miala od poczatku mdlosci czy wymioty to byloby to bardziej normalne niz w 15 tyg niespodziwanie mi sie przytrafiło:/
Ale wspołczuje Ci ze bo juz wiem jak sie czuja dziewczyny ktore maja albo mialy przytulanie kibelka :/

witam..
Przykro mi bo teraz przejrzalam Wasze wypowiedzi odkad wczoraj zadalam 2 pytania ale niestety zadna z Was nie odpowiedziala..mam wrazenie ze jestem nie zauwazana..odpisujecie sobie zawsze na kazde pytanie nawet jak nie znacie odpowiedzi ale jesli chodzi o moja osobe ani Jedna z Was mamusie nawet slowem nie odpisala..coz myslalam ze tu kazda z nas jak cos wie to sobie pomoze ale widocznie sie mylilam.. widocznie nie pasuje do tego forum tymbardziej ze nie lubie pchac sie tam gdzie mnie nie chca....
Zycze kazdej z Was szczesliwego rozwiazania i duzo szczescia.
pa

reklama
malgos83 Ja sie nie wypowiadalam bo nie mam pojecia co do zadnego z pytan. Tran nigdy nie zazywalam, o paciorkowcach tez nie wiele wiem, takze mysle ze jesli pojdziesz do gina to zapytaj sie poprostu o te dwie sprawy, wtedy bedziesz pewna jak i co:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry