reklama

Wrzesień 2010...

Kasiona mam dokładnie takie samo uczucie, dlatego poszłam na ten pilates. No i oczywiście prawie codziennie spacery.
Nie odmawiam sobie żadnego jedzenia, ale słodkie staram się ograniczyć. A tu dzisiaj miałam tak wielką ochotę na słodycze,że wrąbałam całą paczke toffii:zawstydzona/y: aż mi niedobrze się zrobiło. Mam nadzieję, że zaspokoiłam swoją chęć na najbliższe dni, bo mam aż wyrzuty sumienia.

Tez bym sie zapisala na cos takiego ale w moich oklocach raczej bedzie ciezko...musze sie zorientowac :)

reklama
Saraa, piję bardzo duzo, a moje ostatnie wyniki moczu były ok, więc nie wiem co jest grane, mam nadzieję, ze to był jednorazowy przypadek:)
Mam jeszcze pytanko..czy picie soków owocowych dostarcza tylko matce zbędnych kalorii, a na dzidziusia nie ma wpływu? Słyszałam, ze tylko picie wody niegazowanej ma wpływ na nasze nienarodzone maleństwa..
Słyszał ktoś cos o tym?

Moim zdaniem soki swiezo wyciskane i naturalne na pewno zrobia dobrze i Tobie i maluszkowi :) a co do wody to wiadomo to podstawa

Beniaminka piszesz o badaniach prenatalnych, że je robisz. Lekarz powiedział mi ostatnio, że na te pierwsze już u mnie za późno i umówił mnie na jakieś drugie niemówiąc jakie to. Może Ty coś mi podpowiesz. Siedze na necie i czytam i czym więcej czytam tym bardziej głupia jestem.

Dziękuję wszystkim za miłe powitanie :)

mnie się wydaje że chodzi o usg połówkowe robi sie je chyba w 20 tyg...

Beniaminka piszesz o badaniach prenatalnych, że je robisz. Lekarz powiedział mi ostatnio, że na te pierwsze już u mnie za późno i umówił mnie na jakieś drugie niemówiąc jakie to. Może Ty coś mi podpowiesz. Siedze na necie i czytam i czym więcej czytam tym bardziej głupia jestem.

Dziękuję wszystkim za miłe powitanie :)

To drugie może to- tak zwany test potrójny wykonywany z krwi + USG GENETYCZNE zrobione przez certyfikowanego specjalistę usg (gentetyk). Są wyznaczone ośrodki, które to wykonują i tam jeśli kobieta nie przekroczy 35 lub ma wskazania-obciążenia w rodzinie ma te badania za darmow z NFZ-nawet lekarz prywatny może wystawić skierowanie. Test potrójny wykonuje się około 16 tygodnia własnie, ale dokładnie powie Ci lekarz. Ja zaś będę jeszcze miała w 20 tygodniu dalszy ciąg tych badań prenatalnych razem z tzw USG połówkowym( połowa ciąży).

hej dziewczyny! Oj naczytałam sie tych postów i juz nie mam siły na pisanie..hiii
Co do róznych bóli wiazadel itp to ja mam takie tez oczywiscie , no i spacery narazie nie dla mnie bo potem tak mnie miednica boli jakby mi miala sie zaraz rozlecieć.
Co do roztargnienia , to myslalam ze jest ze mna cos nie tak , ale po przeczytaniu postów widze ze wsio w normie..hiii ja zapominam ciagle o drobnych rzeczach...do takiego stopnia ze idac gdzies nie wiem po co ide...
Witam nowe mamusie!
Kerna, super ze wracasz i widac optymizm w twoich postach..super ciesze sie.
Beniaminka dzwonilam do mojego gina bo sie martwiłam tym zwolnieniem lekarskim, i uspokoił mnie mówiac ze pamieta o tym i bedzie ciąglośc mam sie nie martwic, no i przyjechac na te zaległe badania w sobote...ufff jaka ulga

witam kochaniutkie:)
u mnie tez dzsiaj strasznie szaro za oknem,az nic sie nie chce i raczej kawusia popołudniu bedzie wskazana bo oczka sie zamykają:-D
pozdrawiam was serdecznie

Witam :-) jakos przebrnelam przez te strony ktore napisalyscie od wczoraj:tak:dochodza blyskawicznie:-D:-D

Witam tez kilka nowych wrzesnioweczek :-) !!!!

Dzis pogoda u nas do kitu pada od rana:wściekła/y:

Gratuluje wszystkim tez udanych wizyt :-)
paa....

Witam:)
heh jak zawsze duuuzo do czytania ale dalam rade:)

Kerna ciesze sie ze juz wszystko w porzadku:))

Gratuluje udanych wizyt:)

Mam podobne bole i ciagniecia przy wydmuchiwaniu nosa i kichaniu..a jak dlugo chodze albo stoje to czuje jak mnie wszystko rwie w kroku..

Dzisiaj wstawilam bigos i tak mi pachnie..

heh wczoraj zmienilismy z moim opony zimowe na letnie a dzisiaj snieg pruszy..no co z ta pogoda:/

mierzylam sobie cisnienie i mam niskie..nie za dobrze sie czuje..glowa mi peka i wogole jakas slaba jestem:(

Witam serdecznie nowe mamusie:*

reklama
Witam:) U nas tez szaro i snieg spadl:dry: Nic sie nie chce przez ta pogode, zrobilam obiadek i obijam sie, bo nie mam na nic checi. Dzisiaj na szczęście już nie miałam rannej przygody z kibelkiem także, mysle ze to byla tylko jednorazowa przygoda:) Humorek dzisiaj mam raczej kiepski i najchetniej przespalabym caly dzien, ale co bede robila w nocy:confused: jak przespie cale popoludnie. Moj D. dzisiaj pozniej wraca, bo ma wpisy na uczelni takze do wieczorku sama bede i chyba sie za nudze:/
Kerna bardzo sie ciesze ze u Ciebie juz lepiej i wracasz do domku:)
Witam nowe wrześnióweczki:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry