Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
. Zaraz sobie jakieś śniadanko zrobie. Zbiore sie potem i poczekam na rehabilitanta. Poćwicze i wezme sie za obiadek. :-)
cześć dziewczyny! witam z rana (mojego rana)) tak się zastanawiam jak Wy to robicie, że tak wcześnie
wstajecie... ja jak pisałam od dwóch dni mam L4 i już zapomniałam jak świat wygląda o godzinie 7-mej czy 8-mej..
Misiaaka co do ZUS... tez bym chciała wiedzieć jak Zus to robi, że za każdym razem jak dostawałam pasek z chorobowym (jestem po dłuższym przed ciążą
( to za nic nie wiedziałam w jaki sposób obliczają te kwoty... Myślałam, sprawdzałam i za nic nie byłam w stanie obliczyć czy kwota jest prawidłowa... A jeśli chodzi o czas na jakim się jest na chorobowym w ciąży... to nie martw się.. takie chorobowe może trwać 270 dni czyli przez całą ciążę. Żeby mieć 100% pewność można zadzwonić do ZUS. Miłego dnia wszystkim życzę
JoluMi, gdzie robiłas badania prenatalne? Wiesz, bo zaskoczyło mnie to, ze zrobiono je za wcześnie , gdyz przy rejestracji na specjalne skierowanie od ginekologa obojętnie czy prywatny czy państwowy, program w rejstracji oblicza Ci w którym jestes tygodniu i wtedy dokładnie podają Ci planowaną datę wizyty czyli między 11- 13 tgc 6 dni, lub kolejne jesli się nie zdąży na tzw test potrójny od 14 tc. Ja badałm się w nowym oddziale Genomu w Katowicach na Piotrowickiej. Podam Ci na priva mój mail, może popiszemy sobie , wymienimy się doświadczeniem, w koncu w tym samym wieku jestesmy i ze Sląska :-)Witam.
Jeśli chodzi o L-4 a było w lutym czyli początek miałaś zwrócić uwagę czy miałaś wpisany symbol B lub trzeba donieść zaświadczenie od ginekologa wtedy jest 100 %. W zeszłym roku jeszcze można było mieć 180 dni potem lekarz kierował na rehabilitację w tej chwili to się podobno zmieniło i wróciło do starych zasad czyli 270 dni. Też się muszę popytać. Również masz mieszane uczucia za tydzień mam badanie prenetralne. Już raz byłam ale okazało się że jeszcze za małe żeby coś stwierdzić. Boję się tym bardziej że na ostatniej wizycie serduszko biło ale miałam zatarty obraz płodu. Mam swój wiek no i cały czas leczę się na nadciśnienie. Pozdrawiam