reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Dziewczyny :-) Muszę się Wam pochwalić, bo pękam z radości :-) Właśnie dzwoniłam do ośrodka badań prenatalnych , bo dzisiaj minęło 2 tyg od badania, pobrania krwi. Pani mi powiedziła , że wynik jest SUPER! Czyli moje wiekowe ryzyko bardzo, bardzo zmalało, ależ poczuła spokój i radość. Ufff:-) Dostałam termin na kolejne badanie c-d, a zarazem badanie połówkowe w 20 tyg c. , to już będzie tylko USG genetyczne, nie ma żadnych wskazań by robić amniopunkcję czy inne dodatkowe. jestem przeszczęśliwa !

SUPER GRATULUJĘ
Domyślam się jak się stresowałaś ...ja myślałam że umrę jak otwierałam kopertę z Pappa. A ty miałaś TEST Pappa, czy potrójny?

reklama
Kusisz kochana, kusisz...
Wiesz to moja pierwsza ciąża, w zasadzie druga po poronieniu, tak więć podchodzę do niej mego ostrożnie a mój M to by mnie widział tylko w łóżku... a zagranicą wiesz jak jest, naawet w europie, trzeba przejść choć krótki czas aklimatyzacji, tolerancji jedzenia itd.

przykro mi ,ze poronoilas pierwsza ciaze ale to nie znaczy,ze natepna ciaza ma nie byc w 100% normalna. ciaza to nie choroba tylko fajne - no poczatki nie takie fajne:baffled: 9 msc,zktorych trzeba korzytac takze kreatywnie

zapytaj sie swojego gina czy nie widzi przeciwskazan do urlopu, jezeli nie ma skurczy, szyjka zamknieta i dluga -bon voyage!

nie mowie,ze podrozowanie z dzieckiem jest uciazliwe, ale Ijets juz INNE a tak macie ta szanse by spedzic fajnie czas w 2ke,no 2ke +:tak:

co do zarcia to ja niestety padlam ofiara zawsze w jakims barze alboknajpiew polsce,smarzenie na starym tlusczu etc, nie przejmuj sie zmiana jedzenia, srodziemnomorskie jadlo swietnie wplywana samopoczucie,cere,dzidzia bedzie ci sie odwdzieczala mega kopniakami:-)

a romatyczne - stosunkowo spedzenie wakacji na pewno dzidziuiowi nie zaszkodzi,bedzie wiedzila juz od poczatku,ze ma kochajcych sie rodzicow,ktorzy od poczatku pokazuja mu swiat:-)

ale monolog odwalilam,chyba zaloze biuro podrozy dla ciezarnych:-D

Mam depresyjny dzień normalnie powstrzymuję się aby przed szefami się nie rozwyć:-(
Co cvhwila się czepiają, a czemu to nie zrobione a czemu nie słucham jak rozmawiaja między sobą bo powinnam podzielą uwagę mieć bo potem nie wiem o co chodzi, a czemu to nie wydrukowane itp, a zadzwoń tu i tam i każdy cos chce. W końcu powiedziałam że ja cały czas cos robię i nie miałam czasu, to normalnie w szoku był, bo ja zawsze taka grzeczna:-( No ale ile można

przykro mi ,ze poronoilas pierwsza ciaze ale to nie znaczy,ze natepna ciaza ma nie byc w 100% normalna. ciaza to nie choroba tylko fajne - no poczatki nie takie fajne:baffled: 9 msc,zktorych trzeba korzytac takze kreatywnie

zapytaj sie swojego gina czy nie widzi przeciwskazan do urlopu, jezeli nie ma skurczy, szyjka zamknieta i dluga -bon voyage!

nie mowie,ze podrozowanie z dzieckiem jest uciazliwe, ale Ijets juz INNE a tak macie ta szanse by spedzic fajnie czas w 2ke,no 2ke +:tak:

co do zarcia to ja niestety padlam ofiara zawsze w jakims barze alboknajpiew polsce,smarzenie na starym tlusczu etc, nie przejmuj sie zmiana jedzenia, srodziemnomorskie jadlo swietnie wplywana samopoczucie,cere,dzidzia bedzie ci sie odwdzieczala mega kopniakami:-)

a romatyczne - stosunkowo spedzenie wakacji na pewno dzidziuiowi nie zaszkodzi,bedzie wiedzila juz od poczatku,ze ma kochajcych sie rodzicow,ktorzy od poczatku pokazuja mu swiat:-)

ale monolog odwalilam,chyba zaloze biuro podrozy dla ciezarnych:-D

NIE no rewelka, wróżę szybką karierę jako rezydent wycieczek dla przyszłych mam, to ja zrobię jak mówisz i pogadam z ginem, choć jego podejśćie jest dosyć liberalne w kwestii ciąży i penie powie leć kochana,leć...

a ja gotuję pieczarkową mniam jakie zapachy mi tu do sypialni lecą już bym chciała ją zjeść :-)
no i dziś nie ominie mnie sprzatanie mieszkanka :-( niestety tragedia sie wdarła a najwieksza w kuchni :wściekła/y:

no ja też rozesłałam zaproszonka już się gubię heheh tyle nas jest :-) no ale czekam na dane innych mam których jeszzce brak :-)

Witam! ja też poproszę o zaproszenie na nk :tak:
Gaja, Karolina super że czujecie już kopniaczki , my pierworódki będziemy musiały jeszcze trochę poczekać :-(ja już raz poczułam takie jakby przesuniecie ale tylko raz, czekam więc na więcej :tak:

Piszecie o wadze...u mnie jutro skończony 17 tydzień i 1 kg na plusie, nie wiem ile prawidłowo powinno się przybrać w tym czaie :sorry2:

ja startowałam z 63.3kg a obecnie jestem w 15 tyg i waże 66,5kg:szok: czyli ponad 3 kilo na plusie:szok::szok::szok:

Gaja bardzo dobrze ze sie wkońcu odezwałaś, nie mozesz sobie pozwolic na talie traktowanie tym bardziej w ciaży:tak:

ja dziewczyny mam dzisiaj sexualne podejscie do pracy,okna na mnie patrza i mnie wołają"UMYJ NAS" ale jak pomyśle ze mam ich az 11 to mi sie odechciewa:(

Ostatnia edycja:
a ja gotuję pieczarkową mniam jakie zapachy mi tu do sypialni lecą już bym chciała ją zjeść :-)
no i dziś nie ominie mnie sprzatanie mieszkanka :-( niestety tragedia sie wdarła a najwieksza w kuchni :wściekła/y:

no ja też rozesłałam zaproszonka już się gubię heheh tyle nas jest :-) no ale czekam na dane innych mam których jeszzce brak :-)

beti ale mi ochoty narobiłas na krem z pieczarek mniam:) szkoda ze u mnie w domu nikt za tą zupa nie przepada tylko ja:) ja dzisiaj tak na szybko zupke jarzynowa robie a co tam:)

Gaja ty idz na zwolnienie , bo sie biedaczko stresujesz na maxa, a moze szef zobaczy ze cie nie ma to doswiadczy olsnienia jakiego ma pracownika,a oni wogole kogos szkaja na zastepstwo?
Ja robie karpatke bo mam mega chec na ciasto
U mnie pada, zalamka no nic pociesze sie ciastem
o wadze nie pije bo wstyd

Witam:-)ja juz dzisiaj po krotkim spacerku:) Taka ładna pogoda ze az nie chce sie wracac do mieszkanka, ale jak zrobie obiad to chyba ide spowrotem sie dotleniac:)
Co do wózków to tez tak mam ze patrze sie, D. sie smieje ze kiedys kark sobie skrece od tego obracania sie, ale sam robi tak samo:-D i probuje dostrzec czy chlopczyk czy dziewczynka:)

Beniaminko gratuluje udanej wizyty:)
Dobra lece robic obiad bo niedlugo moj wraca z pracy i pewnie bedzie glodny jak wilk:)

reklama
Do góry