reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

hej dziewczyny, jak to jest z tym USG, kiedy najlepiej iść na pierwszą wizytę, i ile razy można w ciąży robić USG, bo w pierwszej ciąży miałam z 6 razy troche więcej niż się zaleca ale chciałam pooglądac dzidzię, bałam się potem że to mogło zaszkodzić, ale nie zazkodziło heh

reklama
Usg chyba nie szkodzi maluchom. Nie wiem, kiedy najlepiej iść na pierwsze, u nas wzywają dopiero koło 15tc. A potem są jeszcze dwa chyba. Także malutko. Ale z tego, co wiem można podpatrywać dzidzię częściej, jeśli ma się na to ochotę :)

hej dziewczyny, jak to jest z tym USG, kiedy najlepiej iść na pierwszą wizytę, i ile razy można w ciąży robić USG, bo w pierwszej ciąży miałam z 6 razy troche więcej niż się zaleca ale chciałam pooglądac dzidzię, bałam się potem że to mogło zaszkodzić, ale nie zazkodziło heh
ja dziś byłam (prawie 6 tydz.) i było serducho,
z córeczką chodziłam co 2 tyg. na usg i nic sie nie działo.więc smiało mozesz chodzić ile dusza zapragnie

sawi gratulacje. Super ze widzialas juz malenstwo.

Ja sie sprubuje jutro do lekarza umówić, mam problem z ubezpieczeniem, ale mam nadzieje ze wynik bety im starczy jako dowód ze jestem w ciazy, w koncu jest tam moje imie nazwisko i data urodzenia wiec mam nadzieje ze mnie przyjma. bede walczyc :)

Wydaje mi się, ze usg można robić całkiem sporo, skoro robią je już na samym początku, to nie może to być niebezpieczne dla naszych maleństw.
sawi - gratulacje - można by rzecz że przodujesz hihi :) ja muszę zadowolić się wspomnieniem wczorajszego pęcherzyka :)
asia* - powodzenia powinno Ci się udać, tak sobie myślę
czarnulka28 - ja wprawdzie doświadczenia nie mam, ale z doświadczeń mojej bratowej wiem, że jak dzieciaczek wyczuwa, ze mógłby zostać z kimś w domu, to marudzi, że nie chce do przedszkola, łatwiej się przyzwyczaja do chodzenia, kiedy wszyscy razem wychodzą do pracy / przedszkola - widzi, ze nikt nie zostaje w domu więc jakby nic nie traci.

Poza tym nie napisałam jeszcze nic o sobie - a imię mam Dorota, 26 lat i pracuję w budownictwie, więc powiedzmy że reakcje na panią z brzuszkiem mogą być różne... Właściwie to liczę na w miarę szybkie przejście na chorobowe, bo sytuacja w pracy robi się jakaś ciężka.
Objawy ciąży - własciwie jeszcze przed spóźnianiem się miesiaczki zaczęły mnie boleć jajniki, potem doszły do tego piersi, niedobrze mi się zaczyna robić co kilka godzin jak jestem głodna więc jem mało ale z 7 razy dziennie (wliczajac w to drugie sniadanie w pracy na 3 raty, czy jakies owoce wieczorem) byle żołądek nie marudził
O ciąży powiedzieliśmy tylko przyjaciołom u których bylismy na Sylwka, rodzinie jeszcze troszkę się boję. Myśleliśmy, że powiemy im po wczorajszej wizycie, ale że jeszcze nie jesteśmy całkiem pewni, to będziemy chyba zwlekać te 2 tygodnie do następnej wizyty...

Witam Dziewczyny :-)
To i ja się przyłączę do grona wrześniówek :-) Mam już dwójkę urwisów i teraz czekamy na noworoczną niespodziankę :-) Teoretycznie mam termin na 12 września, ale to zależy na jakim kalkulatorze ;-) Ostatnią @ miałam 5 grudnia, więc wg niektórych kalendarzy mam termin na 10, wg innych na 11, ale wg większości na 12 :-)
Życzę nam szczęśliwych 8 miesięcy, które nam pozostały :-)

Hej Dora_M z tymi dziećmi jest chyba jak mówisz
mój mały wie że ja do domu wracam więc też chce, chociaż w tamtym roku chodził do prywatnego przedszkola, takiego na godziny, bez posiłków, 3-4 dzieciaków, świetne zabawki m.in. basen z piłkami ogromny, jakieś domki, drzewka do wspinania, i duuuuuuuuuuuuuużo zabawek, tam uwielbiał chodzic, od końca lipca przeprowadziliśmy się do innego miasta no i do zwykłego przedszkola poszedł, i narzeka tu mają słabe zabawki i że mu się nie podoba.
Dora_M co robisz w budownictwie? mój mąż też skończył budownictwo:-D i pracuje w budownictwie hehe

Kacha_wawa witaj wśród nas. Widzę, że mamy podobny termin - ja mam na 10.09 :) Jednak nauczona doświadczeniem poprzedniej ciąży nastawiam się na jakiś 13.09. I widzę, że mieszkasz "niedaleko" mnie :)

A tak w ogóle, to fajnie Wam, że już mogłyście podpatrzeć swoje Maleństwa. Ja to się chyba nie doczekam tego pierwszego usg :(

reklama
rety dziewczyny, tak żeście się rozpisały że ledwo co nadążyłam przeczytać!! ja dziś z pracy wróciłam i jak na szpilkach bo kolędę mieliśmy :eek: amój szanowny małż się wyewakuował i zostałam sama z małą... a do tego wielcew ksiądz zaszczycił nas swoją obecnością dopiero przed 20 :wściekła/y: takiego smaka mi narobiłyście że szok tymi potrawami, ja przeważnie jem obiady w szkole razem z dziećmi moimi, ale nie jest to jakiś szczyt moich marzeń kulinarnych, więc jutro upichcę jakąś zapiekankę może :cool:

sawi, zazdroszczę że już widziałaś swoją fasolinę!!!!

ja idę w ten pon i myślę że od razu będzie usg; z Tysią miałam co miesiąc praktycznie usg robione i dwa razy byłam na 3D i nic się nie stało, mała żyje zdrowa :-D

miłego wieczorka i do jutra lasencje!

Do góry