reklama

wrzesień 2011

Wspøłczuje tych upałøw tutaj tem utrzymuje sie jakos w 20stopni ale pewnie jeszcze wszystko przed Nami:sorry2:.
Co do niezdarnosci w ciazy to w tej odpukac jak na razie sie trzymam ale w poprzedniej odwaliłam numer zycia:-).Rano wstawałam codziennie zeby M zrobic kawe sobie herbate i tak gadmy ja sie zamysliłam i wode zamiast do kubka z herbata wlałam do słoika gdzie ja przechowywałam była to najmocniejsz herbatka w zyciu:-D.
I tez jestem za nowym watkiem tylko kto zacznie bo ja jak na razie o szpitalu nie myslałam:tak: inie wiem co zabierałam poprzednio jakas pustkaw glowie:sorry2:.

reklama
Cześć,
kasiula ja sie opalałam w majtkach od stroju i tubie..dobrze pamietałaś:-)
teraz na ogródku siedziałam w mega krótkiej sukience z wieelkim dekoldem..także też ładnie sie opalił.
big child normalnie przytyłaś..teraz mozesz jeszcze szybciej tyć..te ostatnie 3 miesiące rośnie się najbardziej..ksiażkowo pisza właśnie, ze od 0,4-0,5 kg na tydzień..

Dzisiaj znowu ciepło, ale jest cudny wiaterek..bez wiaterku chyba bym się roztopiła..

Przyszłam do pracy, a tu dziewczyny dały mi całą miseczke czereśni..jesoo jakie pyszne, uwielbiam czeresnie, sto razy bardziej niz truskawki..wiem, ze pestkowych nie wolno- nie wiem czemu, ale i tak będę jadła. Przy karmieniu nie będę, bo wtedy moze szkodzić małej- kolki..a teraz póki mogę wcinam..
bluetooth a makaron z truskawkami, rzeczywiscie najlepsze co moze być w takie upały..ja jeszcze ostatnie dni pozeram lody z musem truskawkowym..tzn. zwykłe lody i polewam zmiksowanymi truskawkami, przepyszne...

Dzisiaj idę do fryzjera..hurrraaa, bo już mam chyba ze 2 cm odrostów..doczekałam się..

Czesc,

ale upał dziś znowu. W cieniu już jest 25C. My za godzinkę śmigamy do gina. W drodze w aucie muszę wypić glukozę, więc do tego czasu nie ma jedzenia:(. PO wizycie jedziemy do Bydgoszczy oddać zameldowanie męża by mogli złożyć wniosek o kartę osiedlenia i wtedy do Torunia na zakupy, bo lodówka świeci pustkami;).

Miłego dnia.

cześć kobietki :)

melduje ze zyje:) troche zaniedbyje formu ostatnio ale jakos niemam na nic weny...
zaczeło mi doskwierać to i owo, a mianowicie ostatnio strasznie słabo sie czuje... upały mnie mecza, ciagle bym spała, nogi puchną i w nocy niemoge znaleźć sobie pozycji do spania...normalnie wszystko mnie boli :) ale ponazekałam :P

jesli chodzi o wage w ciązy to ja juz przytyłam 8,5 kg na ostatniej wizycie miałam az 2 na plusie ponad. i to przez okres 3 tyg... brzuszek mi juz wywaliło ładnie:) ogólnie nie przejmuje sie wagą..no coż pozniej bede sie przejmowac, teraz napewno głodzić sie nie bede:) mam tylko nadzieje ze nie przekrocze 18 kg do konca.

zycze wam miłego dnia :*:*:*

Kupilam sobie ostatnio spodenki krotkie niby ok opuscilam je nizej, ale ze sa zapinane, to je dzis ubralam chce usiac a tu sie nei da :P Masakra. Dobrze ze moge nosic sukienki, to moje zbawienie w te lato. Tylko wlasnie wkurza mnie ze ubieram sie w domku w sukienke, mam ladne nogi a ide troche i robia sie z nich takie dwie banie ze nie wiem gdzie je schowac z obrzydzenia. Eh...
Ale juz nie narzekam, teraz jest najpiekniejszy okres i serio tak jest, mam piekny brzuch, nikt nie mysli ze jestem gruba, tylko w ciazy, moje malenstwo pieknie szaleje, tata dumny moze go pomacac, kiedys nie czul, teraz doskonale wie gdzie bedzie kopniak. Co mozna chciec wiecej, piekny okres co nie! Musimy szukac pozytywow we wszystkim :P
JA to boje sie upalnego sierpnia, gdzie bede sie toczyc, a moj brzuch bedzie juz wtedy mega pokazny i jak wtedy beda wygladac moje nogi? aaaa

Chodzicie na basen? Ja musze isc ze wzgledu na bol kregoslupa, ze wzgledu na te nogi, zeby je odciazyc, ale nie wiem czy moge isc na zwykly basen

Bry dziewczyny!
aniawos ja tez uwielbiam czeresnie i juz dwa razy w tym sezonie jadlam bo nie moglam sie powstrzymac. A dlaczego w ciazy nie mozna jesc pestkowych? Ktorych owocow to dotyczy dokladnie?
nanusia powodzenia z glukoza i na wizycie!
katezbb ciagle Ci sie chce spac czy tylko teraz z powodu upalow? Mowilas juz o tym jak sie czujesz lekarzowi?
Ja tez licze na to ze wiecej niz 18kg nie przytyje w ciazy chociaz mam cicha nadzieje ze moze jednak mniej :-)
U nas wieczorem byla okropna burza, walily takie pioruny ze az strach ale czytalam ze w Polsce wcale nie lepiej bylo.
Jedyny plus, to ze dzisiaj pomimo upalu od rana wiatr jest taki swiezy i nawet momentami chlodny wiec jakos sie da wytrzymac.

BigChild ja kupilam ostatnio w Polsce w H&M super spodenki bawelniane z serii MAMA i naprawde polecam. Bez nich nie przezylabym tego tygodnia.
Ja chodze na aquafitness dla ciazowek. Niestety zajecia sa tylko raz w tygodniu ale bardzo duzo mi daja. Wlasnie zauwazylam ze strasznie mi tego brakuje. Mialam teraz przerwe 2 tygodniowa i wszystko mi siada. Kregoslup, nogi, szyja :baffled: Ja uwazam ze basen to najlepsza forma cwiczen dla nas bo nie czuje sie tak tego ciezaru, dodatkowych kilogramow itp.
Milego dnia zycze!

Ostatnia edycja:
aniawos ja myślałam że pestkowych to nie można jeść w trakcie karmienia???

BigChild ja myślę że możesz iść na zwykły basen. Koleżanka całą ciąże chodziła i było ok.

Najlepsze jak ostatnio poszłam do lumpka wybrać sobie jakieś rzeczy i zadowolona idę do przebieralni. Niestety kupiłam tylko jedną gdyż reszta jakoś dziwnie :zawstydzona/y: wyglądał Przyzwyczajone jesteśmy do swojego rozmiaru a tu klops.

Kurcze jestem strasznie głodna a nic w lodówce nie ma:wściekła/y:. Muszę szybki prysznic wziąźć i lecieć do sklepu po coś bo żołądek to mi chyba sam ucieknie:-D.
W nocy mam problem ze spaniem. Kładę się tak o 3 w nocy i rano wstaje o 9 ale za to jestem wymęczona przez cały dzień. Chyba dziś na siłę położę się wcześniej.

ellsi
a ja się kłade wcześniej a i tak nic to nie daje :( męcze sie okropnie, przewracam, wstaje, zmieniam łóżko, szału dostaje i zasypiam o 2-3 w nocy. a potem śpie do 10 i sie denerwuje że mi dzień ucieka.

a ja słyszałam że nie można robić dziecku kompotów na owocach z pestkami bo się wtedy wydziela coś trującego z pestek. Czeba będzie sie dokształcić potem co można a co nie.

a w ciąży to słyszałam że wszyskto można poza surowizną ale oczywiście z rozsądkiem.

ja już jadłam czereśnie a teraz czekam na moje działkowe z robaczkiem gratis :P
i na porzeczki

reklama
Pierwsze słyszę, że nie można jest owoców pestkowych w ciąży!:szok: to byłoby straszne.... Mówi się, że podczas karmienia piersią nie wolno, ale to też mit:
"W okresie karmienia nie wolno jeść owoców pestkowych, ani pić soków z nich sporządzonych.

MIT - Nie ma badań na ten temat. Na pewno nie wolno jednak pić kompotów sporządzonych z owoców wraz z pestkami, gdyż zawierają one pewne ilości szkodliwego kwasu pruskiego. Z takich samych powodów nie należy pić soków przygotowanych przemysłowo z owoców pestkowych. Jeśli mama nie jest uczulona na te owoce - nie ma powodu, by rezygnować z jedzenia wiśni lub śliwek." źródło - Rozwiewamy mity na temat karmienia piersią - 11 maja 2009

Co do basenu, to odkąd poszłam na zwolnienie to chodzę raz w tygodniu na zwykły basen, żadne zorganizowane zajęcia, po prostu sobie pływam. Trochę się bałam ewentualnych infekcji, ale odpukać, wszystko ok. Wszystkim polecam taki przyjemny wysiłek i tą niesamowitą lekkość:-) Chodzę też na jogę - tu akurat specjalne zajęcia dla ciężarówek. Też polecam:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry