reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2011

Ja mam urlop od 6 września do końca stycznia a po dodatkowy mam mam przyjść po nowym roku i jeszcze mam urlop wypoczynkowy i do pracy wróce chyba gdzies pod koniec marca i niestety ale nie będziemy mogli sobie pozwolić na to bym wzięła wychowawczy a mały do żłobka może iść dopiero jak bedzie miał rok we wrześniu bo wcześniej nie przyjmują.Więc dziadkowie będa zatrudnieni do opieki nad małym.Więc chyba po nowym roku trzeba będzie małego zacząć przestawiac na butelkę :-(
A mój smyk po kąpieli i małym cycowaniu usnął słodko i śpi od 21-ej.A ja oglądam milion w minutę

Ostatnia edycja:
reklama
Moja niunia też dziś grzeczniutka była, prawie cały dzień przespała z przerwami na jedzonko,dzięki temu mama mogła spokojnie włosy sobie pofarbować . Jutro pewnie będzie na odwrót.

ciężaróweczka witaj :-)

bafinka zdrówka dla Gabrysia !!

Ja wracam do pracy dokładnie 1 czerwca 2012, urlop macierzyński mam jakoś do marca , potem 4 dodatkowe tygodnie ( podanie już złożyłam za pamięci) plus miesiąc dodatkowego płatnego urlopu macierzyńskiego od pracodawcy i zaległy urlop.

Moja niunia też dziś grzeczniutka była, prawie cały dzień przespała z przerwami na jedzonko,dzięki temu mama mogła spokojnie włosy sobie pofarbować . Jutro pewnie będzie na odwrót.

ciężaróweczka witaj :-)

bafinka zdrówka dla Gabrysia !!

Ja wracam do pracy dokładnie 1 czerwca 2012, urlop macierzyński mam jakoś do marca , potem 4 dodatkowe tygodnie ( podanie już złożyłam za pamięci) plus miesiąc dodatkowego płatnego urlopu macierzyńskiego od pracodawcy i zaległy urlop.

"płatnego urlopu macierzyńskiego od pracodawcy " pierwsze słysze ! a co to ? jak można się o to ubiegać ?

Igocencja
jak złożyłaś w tym roku o urlop dodatkowy to chyba dostaniesz 2 tyg, a nie 4.

a ten dodatkowy miesiąć od pracodawcy to mi się coś wydaje że to jegodobra wola. ale ciekawa jestem.

Ja ie pamiętam dokiedy co i jak. Do pracy nie wracam, chciałabym jak najdłużej siedzieć z małą tak żeby mając ok 2lat poszła do żłobka.

Agusia- ten dodatkowy urlop to 4 tyg.? Kurcze dlaczego mi w kadrach dała tylko 2 tyg???? Zołza… Muszę o to podpytać ;) a czy te dodatkowe 2 czy 4 tyg. urlopu macierzyńskiego to to samo co tacierzyński czy ojciec mimo to może wziąć swój urlopik tacierzyński?
Madzieńko – u mnie także dziadkowie będą siedzieć z Kamisiowatym. Nie ma takiej opcji abym poszła na wychowawczy. W domu bym zwariowała (bez pracy długo bym nie pociągnęła) no i kasy było by brak ;P ;)
A ja padłam przed 20:00 i właśnie się obudziłam bo Kamillo sobie jeszcze śpi… Jadł o 17:00 hehe Pewnie jak wstanie to znowu będzie chciał zjeść konia z kopytami ;P;)
Zmykam się kąpnąć i do wyrka… chyba nie doczekam się na pobudkę mojego syncia ;) Odsypia chyba cały dzionek marudzenia ;)

Dobranoc kochaniutkie ;)

A brałaś opiekę dla męża? Bo mi w szpitalu wypisali tydzień, a po resztę właśnie kazali pojść do gina. Tam dostał jeszcze dwa tygodnie. Może o to chodziło, bo co ma ginekolog do macierzyńskiego? Przecież macierzyński dostajesz na podstawie aktu urodzenia dziecka i wszyscy mają go tyle samo.
Nie zapomnijcie złożyć podania w pracy o te dodatkowe 4 tygodnie w przyszłym roku. Szkoda aby przepadło, a podanie konieczne.

dokładnie :tak:

Mi w pracy kazali przyjść ze dwa tygodnie przed końcem po dodatkowy.

mi tak samo, ale mam taką kadrową że mi przypomni sama żeby przyjść i napisać podanie ;-)

mój Alutek ma dzisiaj dzień śpiocha - śpi cały czas i muszę go aż budzić na jedzenie /2 razy musiałam go obudzić/, wtrąbi 120 ml MM lub cycusia + 90 ml MM i śpi dalej :szok::szok::szok: Nie płacze, jak się przebudzi to się porozciąga, pośmieje i już mu oko leci :-) ciekawe co będzie jutro, pewnie oczy jak 5 zł od rana. Moze to ma związek ze skokiem rozwojowym w 5 tygodniu i teraz odsypia o był dość aktywny?

ja składałam papiery i od razu wypisywałam wniosek o 4 dodatkowe tygodnie, nie ma znaczenia, kiedy się wniosek złoży, nam przysługuje już dłuższy wymiar:tak:
ten urlop od pracodawcy też mnie zaciekawił, u mnie w firmie nie ma czegoś takiego, a szkoda;-) a no i po wysłaniu dokumentów otrzymałam pisemną odpowiedź do kiedy mi przysługuje urlop macierzyński i do kiedy dodatkowy urlop macierzyński. Z resztą u nas zawsze wszystko na piśmie.

mambusia
może właśnie dlatego 2 tyg że teraz złożyłać, chyba niektórzy tak to jednak interpretują, ale jak jest tak jak piszą dziewczyny to idz i poproś o więcej.
Tacieżyńskiego w przyszłym roku tez więcej dają, i tutaj chyba jednka trzeba po to więcej w przyszłym roku sie ubiegać.

moja anula pospała do 6, o 5 juz sie wiercic i stekac zaczela aledostala smoka i dalejpospala, zjadla w 10 min i spi dalej. kochany spioszek, ide chyba jeszcze pospac do niej

reklama
Witam. Dziś idę z Radkiem na wizytę ciekawa jestem ile już waży i mierzy a z Krystkiem zostaje wujek. Jak wrócę to więcej napiszę.:tak:

Do góry