reklama

wrzesień 2012 ;)

A u mnie w szpitalu nie ma nawet mowy o żadnym znieczuleniu, nawet, jakbyśmy chcieli sobie za nie zapłacić, po prostu NIE. Zazdroszczę tym, którzy nie będą rodzić w bólach... Jeden kraj a jakie różnice.

reklama
Marlin właśnie! Ja to w tym całym amoku po porodowym, to miałam takie wrażenie, że położna to jakieś wytyczne miała, żeby dostać premię:eek: Meldowała doktorowi, że urodziłam tak i tak, że nie podała tego i tamtego ( mi oczywiście tez mówiła, że jest znieczulenie, a później zameldowała, że już 8 i za późno) i taka dumna była:crazy: Normalnie ludzi w ciula robią, ja nie wiedziałam kiedy można podać znieczulenie, a ta franca po co mnie tak długo męczył? Jak meldowała, że już jest 4-6 to mogła podać nie?!

Moja koleżanka rodziła w USA i mówi że tam znieczulenie zzo jest standardem.Robią je wszystkim kobietom chyba że któraś się uprze że nie chce.Nie rozumiem po co w dzisiejszych czasach się tak męczyć skoro są rozwiązania nie szkodzące ani nam ani dzieciom ale cóż żyjemy w Polsce i jest jak jest.Jedna moja znajoma rodziła w Krakowie i ok 100,00 zł zapłaciła za znieczulenie bardzo zadowolona była...to się nazywa rodzic po ludzku.
Ja mam juz skierowanie na swoją cc na sobotę mam sie stawić o 11 do szpitala .Dziwnie tak zaplanować poród :)

Brii, dziwnie się czeka na CC :-) A Ty już w sobotę:szok: My we trzy czekamy na na wtorek, i pewnie mogę powiedzieć za koleżanki, że czujemy się tak samo dziwnie:-)
Ogólnie to chyba wszystkie kraje cywilizowane maja znieczulenie, bo jak powiedziała ostatnio położna na TLC, "a zęba wyrywała byś bez znieczulenia?" do pacjentki która zastanawiała się nad ZZo;-) Tu w DE jak ktoś chce rodzić naturalnie, to jakiś dziwoląg jest:-)

no ja sie czuje tak że właściwie nie wiem co z sobą zrobić :-D zaczęłam teraz piec mięso i gotować marchewkę to nie jest dużo roboty a już brzuszek napina sie :-( a jeszcze chciałabym chałupę posprzątać przed urodzeniem

Merlin to tak jak ja. Umyłam okna w dwóch pokojach , powiesiłam firanki , zmieniłam pościele , i ogólenie generalne porządki robię, ale brzuch mi się właśnie bardzo napiął i mam teraz stracha... wzięłam no spę jedną , tak na wszelki wypadek. Jakoś nie mogę pozwolić żeby dziecko do brudnego mieszkania przyszło ;)

boszsz to alebur zazdroszczę Ci że udalo się aż tyle zrobić :) ja mam do umycia okna ale to dopiero po ułożeniu kostki przed domem, no a tak to podłogę doszorować i szafki w kuchni i kurze porządnie powycierać niby nie dużo ale jak widze że mi do napinania tak niewiele trzeba to raczej nierealne abym zrealizowała swój porządkowy plan..

wiecie czego najbardziej sie boję ? naskoczenia dobrych rad teściowej i mojej babci :-(i tego ze teściowa bedzie mnie próbowac wyręczać lub krytykowac mieszkamy w jednym domu nie wiem jak to będzie ... jej córce pasowało to ze oddawała dziecko babci a sama miala czas dla siebie a ja tak nie chce ...

Merlin ja też mieszkałam z teściową która uważała że nie dam sobie rady bo przecież młoda i niedoświadczona jestem a ona 4 dzieci wychowała:) i czego jej nie wybaczę to jak wcisnęła mi się w pierwszą kąpiel córy:( Myślałam że ją pogryzę:) Także nie daj się jeśli chcesz sama się zajmować dzieckiem:)

Dziewczyny przed cesarką ja też się dziwnie czuję choć jeszcze terminu nie znam:) W czwartek się dowiem kiedy mnie potną bo jadę się umówić z doktorkiem:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry