reklama

wrzesień 2012 ;)

Faktycznie czas biegnie szybko jak już maluszek po tej stronie brzuszka. Moja Marysia w piątek skończy już 6 tygodni czyli 1,5 miesiąca.
Na brzuszek można położyć ciepłą pieluszkę (ogrzaną żelazkiem) lub termoforek albo co ja stosuję ogrzewać brzuszek suszarką i jednocześnie delikatnie go masować. Infakol i inne specyfiki na simetikonie są po 28 dniu życia. A herbatka koperkowa na niektóre dzieciaczki odwrotnie tzn. potęguje gazy więc trzeba poobserwować. No i ponoć dobrze jest ograniczyć choć trochę nabiał a głównie mleko, już bezpieczniejsze są jogurty i inne przetwory mleczne.

reklama
Ja chociaż Was podczytuję codziennie to nie mam nawet kiedy napisać, ten mój Bąbelek zajmuje cały mój czas :tak: myślę, że z czasem jak wszystko się poukłada to będę tu częściej :tak:
Mój Niuniek właśnie słucha Mozarta i próbuje usnąć, zasypianie nam ciężko idzie :no: fakt, że mały zasypia sam w swoim łóżeczku ale długo to trwa ok 1-1,5 godz a mamusia wtedy czuwa, najgorzej jest w nocy bo ja nie zasnę póki mały nie śpi więc ogólnie chodzę jak zombi :-p
A rośnie mi synuś na cycku jak na drożdżach urodził się 3310 jak wychodziliśmy ze szpitala miał 3150 a wczoraj ważył 3700 (wczoraj miał 18dni) :tak:
Co do bolącego brzuszka tak jak napisała jumabe ciepłą pieluszkę (ogrzaną żelazkiem) lub termoforek moja siostra tak "walczy" z brzuszkiem córeczki.

WITAM:)

U nas deszczowo i w takich chwilach happy że mam to prawko bo nie wiem jakbym doszła z moją dwójca :/

MERLIN tu dziewczyny napisały co i jak ale tez sa jakieś krople które nie dostanie się w Pl i trzeba zmaówić hmm na s jakoś?moze któraś bardziej będzie wiedziała bo ja tyle co z czytania wiem a ponoć sa bardzo dobre...

WITAM:)

U nas deszczowo i w takich chwilach happy że mam to prawko bo nie wiem jakbym doszła z moją dwójca :/

MERLIN tu dziewczyny napisały co i jak ale tez sa jakieś krople które nie dostanie się w Pl i trzeba zmaówić hmm na s jakoś?moze któraś bardziej będzie wiedziała bo ja tyle co z czytania wiem a ponoć sa bardzo dobre...
sab simplex chyba...

witam sie porannie przy kawce i mini grześku ;-)
za oknem ulewa jakich dawno nie widzialam, dobrze ze te dwa dni pospacerowalam, bo teraz trzeba siedziec... nuuuda, maly spi, starszy oglada baje. czekam na kuriera, zamowilam sobie taka pufke:
PUFA SKIPPER FOTEL PUFA PUFY WORKI SAKO PUFKA PP (2611100915) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
idealnie w naszej mini sypialni kolo lozeczka sie zmiesci ;-)
pomimo niesprzyjajacej aury, milego dnia Wam zycze, ktora dzis rodzi?? ;-)

Witam:-) dzisiaj miał byc pierwszy spacerek ale pogoda sie zepsuła:no: ,młoda spi dzieciaki w szkole ja chałupke juz ogarnełam jedno pranie zrobiłam i teraz robie nastepne... a młoda dzis w nocy pobiła rekord w spaniu :szok: spała od 21.30 -3.20 :-D :-D wiec mamusia dzis mega wyspana ;-):-p ...

Locia
fajny pufek:-)

Jak tam dziewczynki nierozpakowane ktora dzis nas zaskoczy;-) ;-)

Noo ładnie ci pospała:))oby wiecej takich nocek:))

Ja czekam na weekend tyle że na weekend a nie mi tu po :P mam nadzieję że smerfik posłucha się mamusi :D

hej U mnie chyba nic się nie dzieje, nie spałam całą noc bo jakiegoś nerwa miałam, a wieczorem dostałam strasznego rozwolnienia-może jednak coś się dzieje? ah Dzisiaj mam ktg i muszę jechać 2 busami a potem jeszcze kawałek z buta, mam nadzieję, że pogoda się poprawi

MIQ ja miałam taką przedostatnią nocke że nie przespana źle sie czułam duszno niedobrze mi było :/ a dzisiaj rano wypróżniłam sie też podobnie jak ty...i kurka mam nadzieję że u mnie to tylko tak bo tak a nie na poród ;) ja tak chciałabym na weekend kurcze w tyg.już gorzej z tym by było u mnie :/

reklama
Hejka, u mnie też się nic nie dzieje, znaczy nie rodzę. Nawet jestem na dzisiaj do kosmetyczki umówiona, gdzie jeszcze w poniedziałek M wyśmiał mnie jak usłyszał, że w środę do kosmetyczki się wybieram, ale widać jakoś dotrwałam, tzn. mam nadzieję, że dotrwam:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry