Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

A tu mam taki fajny filmik z moim pierwszym M2U00097 - YouTube a, na pralce piorącej:-) chociaż nie wiem czy ja bardziej się nie trzęsłam!Awersja, to normalne, ze dziecko na tym etapie rozwoju nie przesypia calych nocek i moze sie budzic co 3 godziny.
Moj to tez by sie budzil pewnie z raz czy 2 , ale ja postanowilam zrobic maly eksperyment, bo zauwazylam u siebie taki problem, ze maly wieczorem zasypia przy piersi i nie dojada, a potem sie budzi w nocy z krzykiem , ze jest glodny(wtedy tez jest taki spiacy ze znow nie zje ile trzeba i kolo sie zamyka), a jak sie naje wieczorem, to spokojnie dluzej spi. Na poczatku probowalam go podnosic, odkladac, laskotac stopki, szyjke, rozmawiac, ale spal jak kamien.wiec odciagam mu mleko i podaje z butelki, bo przy butli jeszcze ani razu nie zasnal. Wczoraj dalam mu 180 i wrabal wszystko, przespal 9 h, o 6 znow chcial jesc.
Takim sposobem nie budzi sie w nocy z glodu. Dobrze dla mnie i dla niego, i gdzies nawet wyczytalam, ze lepiej aby dziecko nie zasypialo przy piersi bo wtedy bedzie laczyc jedzenie ze snem, panie z biura konsultacji stwierdzily, ze to dobry pomysl i z pewnoscia nie ma w tym nic zlego i przyzwyczai to malego do normalnego 12-godzinnego snu.
A wiedziałaś o tym że pokarm matki w nocy jest bardziej kaloryczny i bogatszy w nienasycone kwasy tłuszczowe, potrzebne m.in. do rozwoju ośrodkowego układu nerwowego i do prawidłowego przybierania na wadze? Po drugie jeśli ma się mało pokarmu, karmienie w nocy jest bardzo ważne, bo wzrasta wówczas stężenie prolaktyny pobudzającej gruczoły mlekowe do produkcji.
Jak wytrzymują twoje piersi 9 godzin bez karmienia, czy odciągasz laktatorem?
i szczerze mówiąc myślę że dziecko się lepiej rozwija jak śpi spokojnie niż ma się wybudzac nerwowo co chwilę z glodu i zasypiac przy piersi. Ale to moja opinia 
są mamy ktore karmią mm i jakoś dzieciom też nic nie brakuje przez nie jedzenie w nocy cycka. Ale dziękuje za ciekawostkę i Twoja troskę. Miło z Twojej strony.

hahahhaah, super filmik, ja tez czekałam na wynik mojego testu przy pralce tylko ze w kuchni tylko czy były w tle efekty specjalne w postaci wirowania to nie pamiętam heh, na pewno mój m się przez tel dowiedział tak samo jak i z pierwszym heh
Uknuł to wszystko z jedną z moich koleżanek po tym jak mu powiedziałam że lecę do Paryża z dziewczynami. Dodam że mi awanturę zrobił że z koleżankami a nie z Nim
I tak się zaczęły nasze starania. Owu wypadła około 20-22 i wtedy powstała nasza Lenka