stokrotka.af
Fanka BB :)
patrysia no to dobrze pamiętam heh chociaż coś u mnie good funkcjonuje, mi przypadał macierzyński do końca stycznia, ale poszłam już złożyć wniosek żeby potem nie zapomnieć i mam do końca lutego,ale moja szefowa mi mówiła, ze najpóźniej musiałabym to załatwić 7dni przed końcem ale ja wolałam szybciej znając moja sklerozę to na bank bym o tym zapomniała heh bo bez tego wniosku przysługuje 20tyg macierzyńskiego a z wnioskiem 24 tygodnie, a co potem będziesz robić patrysia, będziesz szukać pracy czy z dziećmi zostajesz?
a ja dzis znowu utluke mojego m no przysiegam utluke! pojechal na rozmowe o prace do innego miasta i nie wziął tel utluke no utłukę
ja jak tylko urodził się młody wysłałam e-mail do HR,że chcę skorzytać z 24tyg urlopu, ale żadnych papierów nie wypełniałam, a skoro umowę przedłużą mi tylko do końca macierzyńskiego ustawowego (20 tyg)-nie wiem, ale tyle musza z urzędu czyli byłby do 25 lutego a potem jakby umowy nie przedłużyli to do Zusu pisać,że chcę jeszcze 4 tyg? tylko do którego bo meldunek stały i pracę mam w mazowieckim a czasowy i mieszkam teraz w śląskim

Z tym koprem wloskim to poczytalam jeszcze raz i na stronie centrum zywieniowego jest napisane, ze chodzi o estragol (obecny rowniez w anyzu, bazylii ) ktory w skoncentrowanej postaci moze byc szkodliwy dla zdrowia . Normalne i nie systematyczne spozycie nie stanowi zagrozenia dla zdrowia. Natomiast milosnicy pesto, czy ludzie, ktory regularnie uzywaja herbatek w celu uporania sie z jakimis dolegliwosciami otrzymuja duza ilosc estragolu do organizmu. Dlatego ciezarnym kobietom i dzieciom odradza sie herbatke z kopru wloskiego czy herbatke anyzkowa
Voor zwangere vrouwen en baby’s wordt geadviseerd:
wiec mysle , ze jak ktos nie uzywa codziennie nie wiem jakich ilosci to nie jest zle, nie wiem czy na takiej herbatce jest napisane ile mozna wypic maksymalnie. Inna sprawa jest ze tu gdzie mieszkam ludzie nie wolno zbierac grzybow, bo ludzie boja sie zatrucia. Zatem mysle, ze wszystko z glowa.
- Geen venkelthee en anijsthee te gebruiken, bijvoorbeeld tegen darmkrampjes bij baby’s of om de melkproductie te bevordere
A nasz skarbek konczy dzis 3 miesiace i dal mamie pospal co 8 . Cos tam sobie kichnal, pogaworzyl i dopiero potem wolal jesc.
Milego dnia dziewczatka!
a ja uwielbiam pesto ;-)
Hejka:-)
Wstawiłam wczoraj na szybko zdjęcia małego a dzis czytając temat dopiero zajarzyłam że zdublowałam Future z tym Tarzanem,i to post pod postem.
Co do Chińszczyzny to Fisher i vtech też made in China.Puzzle piankowe mam chyba ze 3 komplety,warzywka,owoce i pojazdy.W salonie nie mieliśmy dywanu,i służyły tam nam jako mata na zabawki,sadzałam tam Alana i się bawił,nigdy ich nie rozbierał i nie wkładał do pysiaka,a jak już wpadł na to że można z nich zrobc sieczkę to poskładałam i wyniosłam bo wnerwiało mnie układanie ich kilka razy dziennie.Ale zanim je położyłam na podłogę to szorowałam kilka razy.Teraz juz nie będe używac raczej.
Wniosek o dodatkowe 4 tyg,razem z innymi papierami wypisałam zaraz po urodzeniu,ale tak myślałam czy niedługo nie zadzwonic,albo nie podjechac do kadrowej podpytac czy wszystko w porządku z tymi moimi papierami,zapytam kiedy mi się dokładnie kończy macierzyński i poinformuje że na urlop wypoczynkowy się wybieram ile go tam mam niech dają,a potem to cienko będzie z jedną wypłatą bo do pracy to ja nie wiem kiedy teraz pójdę,Alana pilnowała moja mama,a że wpadła moja siostra,to mam pilnuje jej Frania bo ona ma studia dzienne i wiadomo niech młoda kończy szkołę.Mamcia ma 60lat młodsza i zdrowsza się nie robi to nie wiem czy będzie jeszcze nasza nianią darmowa kiedys,narazie nic nie planuje a umowę mam do końca sierpnia 2013.
Stokrotka ja tez pracuję w Warszawie w hotelu,ale u nas nędza paczka ze słodyczami tylko była a w tym roku jestem ciekawa czy zadzwonia do mnie że paczka dla mnie jest czy stwierdza ze jak jestem na macierzynskim to się nie liczę.Mi tam ich paczka nie potrzebna,średnio mi się opłaci jechac 33km na bęzynie by dostac słodyczy których ani ja ani dzieci alergicy jesc nie będą chodzi mi tylko o fakt czy zostanę pominięta.Za to od teściowej dostałam karte płatnicza podarunkową na 200zł:-)Ona zawsze jak w pracy dostanie to z dziecmi dzieli się,a nie przelewa jej się bo pensja nie za duża zostawiła by sobie ale ona tak ma ze musi zawsze cos dac i tyle,mąż jak ją podwozi nieraz do domu po pracy to mu wciska choc kawałek piersi z kurczaka albo butelkę oleju,no taki człowiek ze zawsze cos chce dac.W ogóle to moja tesciowa jest spoko
A tu ja i moja teściowa na chrzcinach Marcelka
ciekawe w którym hotelu pracujesz ;-) ja też dzwoniłam do siebie bo byłam ciekawa czy mnie pominą, ale okazało się,że "jestem pełnoprawnym pracownikiem" jeszcze
i kartę dostałam (400pln), nie majątek, ale teraz sie przydały
w zeszłym roku małż dostał z roboty 900pln w bonach
a w nowej pracy ma 10pln za każdy dzień, ale przez cały rok 
a do jakiego lekarza z tymi hemoroidami? zapytam w aptece może coś polecą...
młody się dziś okupkał prawie po pachy
i zaczął ssać kciuka
, próbuje mu smoka dawać, ale franca wypluwa 

.