reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Dzień dobryk :-D:-D:-D się palma wita z kawiszonem w ręku ( nie z Nataszkiem;-):-D:-D )
Nataszek śpi, nakarmiłam ją o 6.30 jak się przebudziła, pocisneła kupę, ja wyrodna matka udałam, że tego nie słyszę i odłożyłam na dalszy sen:szok::baffled: pokima tak do 8 a ja mam wolne ręce ( na usprawiedliwienie mojego niecnego czynu, chciałam wszem i wobec oznajmic , iż dziecko me, nigdy jeszcze się nie odparzyło po tak owym pozostawiniu przez wyrodna matkę w kupecce :baffled: )

No a teraz przejdzmy do rzeczy :

mafu
- koniecznie wklej zdjęcie małego królewicza w nowym stanie włosowym :)

tajger, awersja - Wy tu kruca o leżaczkach, bujaczkach i hustawkach rozprawiacie, a ja juz wszystko co miałam posprzedawałam, nobo wiadomo dziecko doszło do wniosku, ze najfajniej to się buja na garbie mamy ;))) hahahahah :-D:-D ale tak na poważnie;-) to zastanawiam się czy nie popełniłam błędu sprzedając tą huśtawkę z fisher price elektryczną, wtedy małą jej nie kumałą, ateraz moze hustanie , wibracje itd by się jej spodobało ........ hm......... i co zaś mam ją kupować ????????

Verita - gratulejszyn z okazji 3 miesięcznicy :-):-):tak::tak:

gorgusia - trzymamy kciuki, żeby Kacperka ominęło choróbsko &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

axa - gdzie się chowasz, wyłaz z krzaków :blink:

cloudynka - też mam kawę - no to zdrówko :tak::tak::-D:-D;-) jak mała , jadłą coś więcej ?

PALEMKO zdrówko! Haha Ja też czasem jestem taka wyrodna :P np. kiedy zostało jakieś 20-30 min. do kąpieli i nie opłaca się zmieniać pieluchy, albo kiedy akurat jeszcze chcę coś dokończyć co akurat robię ;) No i nagminnie jestem wyrodna rano bo zamiast o 4-5 zmienić papmera po nocy to ja też udaję, że jego tam nie ma od godziny 20:00 dnia poprzedniego i śpimy z młodą dalej do 7-8 :P Tłumaczę sobie, że gdyby małej sprawiało to dyskomfort to by mi o tym powiedziała :P z resztą Zuzina chyba najwięcej sisi robo po 5 rano, bo kiedyś zdjęta wyrzutami sumienia dałam się do zmiany pieluszki ok 4, a tam było praktycznie suchutko) Na szczęście moja córcia też nie miała jak dotąd nawet trochę zaczerwienionej dupki :)

A moja młoda głodowała do 15:30 :szok::baffled: po czym już nie patrzyła co jest w butelce i wydoiła 180. Potem znowu nie chciała jeść (pewnie sama upomniałaby się o jedzenie po kolejnych kilkunastu godzinach :no: ) ale za to wypiła sok marchwiowy i zjadła kaszkę. Mleka nie tknęła, dopiero na śpiocha się nieco udało.

Powiedzcie mi babeczki jaki dźwięk związany z dzieckiem najbardziej lubicie? Bo ja kocham gaworzenie, śmiech, ziewanie, kichanie i to wszystko inne, ale jest jedna rzecz, która mnie rozwala. Ubóstwiam wręcz dźwięk ssania smoczka. Najbardziej jak się malusia do mnie przytuli i zasypia albo się zamyśli nad czymś. Ssie smoka, po czym przerwa... i za chwilę znowu takie głośne cium cium cium :-D a już leżę rozwalona na deskach, kiedy Zuzik popłacze, a potem z łezka w oku się skarży i narzeka. Z jednej strony chce zawodzić i jęczeć, a z drugiej ma silną potrzebę ssania. Wychodzi z tego taki iiijaaijaa ijaa ijaaja ymmm ymmm mniam umm umm ... No serce rośnie!!!

Ostatnia edycja:
Doberek,
Palma-a kleik dawałaś? Lepiej Nati spala?
My już na nogach, w sumie od 4 prawie nie śpię,bo Kac cudował i prowadził bardzo poważne rozmowy. Zresztą teraz też leży pod karuzelką i gaaaaada.
Dziś znowu zaczynam walkę o zwiększenie ilości mleczka...może się coś uda. Ale czuje,że moje cyce są dysfunkcyjne i nic z tego nie będzie.

gdzie jest Axa?!

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
gorgusia - dawałam wczoraj dwa razy kleik na 120 MM 1.5 łyżeczki kleiku kukurydzianego, mała lepiej spałą w dzien, żadnych sensacji brzuszkowych na szczęście nie było , no i kupa jak ta lala. Dziś też jej dam ze dwa razy w dzien i na noc :))))

Przez tego ząbka na dole, mała nie wyciąga ręki z buzi, ale nie jest marudna, tak się zastanawiam czy nie była tczasem przez te dwa tyg taka marudna z kuli tego ząbka ?

cloudynka
- a jakie kaszki dajez małej ? A tak wogóle próbowałaś mleka sojowego? Moja kolezanka takie dawała swoim dzieciom ? A co do dzwięku ssania smoka, ja takiego nie znam, Nacik od urodzenia smoka nie toleruje :)

Palma, nie przesadzaj z tym kleikiem,bo to jednak taki zapychacz. Ja daję tylko raz na noc. A Nacince na pewno ząbki dokuczaja. Ponoć dorosły by nie wytrzymał zabkowania :szok: Siadam zaraz do laktatora... Kacper je i zaraz odpadnie.

Palma chciałabym spróbować sojowego, ale to chyba tylko na receptę? Czy ktoś wie, czy można kupić mleko sojowe bez recepty? no i mam trochę obaw, bo już jej tyle razy zmieniałam mleko, że może to sojowe pod kierunkiem lekarza wprowadzić? Kaszkę daję z BoboVity bananową i malinową. Do tego mam jeszcze kleik z Nestle, ale jeszcze go nie otworzyłam.

WITAM:)

CLOUDYNKO hehe taa z tym smoczkiem to urocze jest :D a dobre jak usmiecha się a potem chce ssać a smoczuć w połowie uciekł mu w tym momencie i on go tak próbuje wessać do buxki :D też dla mnie jest słodkie jak trzymam go i wyjmuje cycusia a Marcelek w tym momencie takie fajne dźwięki wydaje nie to płacz nie to marudzenie ale takie coś no nie wiem jak opisac hehe tak fajnie poprostu robi ze już chce teraz cycusia a mama się tam grzebie z wyjmowaniem go :D no i oczywiście na pierwszym miejscu uśmiech gaworzenie itd.jak napisałaś :)
PALEMKO na pewno zabkowanie jakiś swój procent zrobiło marudzenie u córci :)

Co do pampersów to jak kupka przebieram od razu ale ale są takie momenty ze na dniu zrobi i zasnie a ze akurat chciałabym coś zrobić to nie przebieram :P w nocy już nie to przebiorę kupke bo jednak za długo by w tym spał a że ja i tak rozbudzona(bo przewaznie po karmieniu zrobi)to wiecie...ale siusiu nie jak tam wsio za wielki nie jest to nie przebieram :P tak samo z rana chyba że kupka ;)

Na zakupowy mi tu z sprzęciorami :P

MALUSZEK dziękuje :)
RYBA u mnie tak samo:)Z karmieniem...
FUTURE też uwielbiam kupować :D
GORGUSIA oby nie załapał...
MARTUSIA cudny :)

edit:pomóżcie mi na zakupowym :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja nie wiem czy ja źle robię ale czy diety nie rozszerza się po skończonym 4m-cu czyli jak Jaś ur się 12 września to po 12 stycznia mam zacząć tak???

patrysia
Na zakupowy mi tu z sprzęciorami :P
a no fakt :-D
Mufu pokaz focie obciętego Synka :tak:
palma zadzwoń do tych którym sprzedałaś ten leżaczek i powiedz ze się rozmyśliłaś i maja go oddać hahha :-D
Cloudynka pięknie opisałaś te odgłosy :tak:

właśnie Where she is Axa!!!!! a co tam specjalnie dla axy za kare hihiih
wo ist er axari????

reklama
Dietę się powinno rozszerzać jak dzieć będzie miało skończone 4 miesiące a nie jak jest w czwartym ;)to tak jak z tc jeteś w 36 ale nie masz go skończone to ci w ksiażeczkę wpisze że urodziłaś 35 tc :)

Także jak dla mnie się pospieszyłyście z tym wszystkim no ale to nie moja sprawa no nie ? :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry