reklama

wrzesień 2012 ;)

Martusia 3 sa od 4-9kg wiec jak wazy 6kg to akurat poinien miec ale moze długi a drobny jest moze mocniej mu zapinaj ...

My dzis zalczylismy długi spacerek w lesie o dziwo moj od rana na chodzie:szok: pomimo iprezki wczorajszej ,zreszta szybko w miare wrocił i w dobrym stanie:-p;-)....

reklama
Patrysia, Fasolka no wlasnie mocniej spinam i sa dobre ale w nozkach ciut za duze bo on jednak dlugi a chudy ;)

no i dzis pierwsza od miesiaca kolka. uszy wiedna. wlasnie sie obudzil po 5min drzemce no wymiekam.

Oli namietnie zre ta lape az mlaska i w ogole az pediatra powiedziala ze sie przywiazal za bardzo. jak go odwiazac od lapy skoro on nawet nieraz wypluwa smoka a lape zawsze ciumka nawet jak najedzony... czy w ogole jest sens? bo patrzac przyszlosciowo moze byc to problemem...

WITAM.
oj dawno mnie nie bylo :-( zalatana jestem jak nie wiem..

nawet nie mam kiedy was doczytac :zawstydzona/y:

wspolczuje problemow ze zdrowkiem u maluszkow i alergii, u nas na szczescie wszyscy zdrowi u lekarza bylismy tylk na dwoch kontrolach i dwa razy na bioderkach.. nie wiem co to sie dzieje ze teraz tyle dzieci do neurologow kierują:-( i dziwia mnie pediatrzy ze szczepia wtedy dzieci bo to neurolog powinien zadecydowac, wkoncu chodzi o mózg dziecka, ktory jest najbardzije podatny na konserwanty w szczepionkach....

my poki co stałych pokarmow nie podajemy ale juz niedlugo, mala taka mini wczesniak jest wiec sie wstrzymuje, synkowi podawałam juz jak mial 3,5 miesiaca i z jego niejedzeniem byl problem praktycznie do urodzenia siostrzyczki, teraz juz je w miare normalnie:rofl2: łyżeczki nie uzywa ale daje sie przekonac do zjedzenia wszystkich posiłkow, wczesniej to był cyrk na kółkach do roku wazyl 9kg:baffled: a teraz :baffled:zaledwie 11 albo ciut wiecej-na bilansie 2 lataka sie moze dowiem jak urwis da sie w ogole zbadac

moja mała jest bardzo cichutka, gaworzy tylko wtedy jak sie do niej ktos odzywa a tak to sobie tylko patrzy na choinke, karuzele itd. dla mnie to nowosc bo synek to byl koncertowy od 5 rano pobudki robił i w nocy co 45 minut a mala przesypia mi cała noc z przerwa na 2 karmienia.. a propo teraz mam kryzys z cyckami i juz mnie to dobija:-(nie wiem jak pobudzic laktacje juz probuje wszystkiego, herbatki i laktator w ruchu a naleci 10ml-30ml:angry:

nic zmykam na kawke bo mam 5 minut spokoju

ayni, fasolka ja tylko spytałam dla siebie, bo myślałam, ze może źle rozumiem zalecenie "po skończonym 4 m-cu" a każdy robi jak uważa i niech robi, ma do tego prawo ;-)
patrysia dzięki za wsparcie co do 4 m-ca ;-)
Merlin spokojnej podróży, udanego Sylwestra etc.
verita a ten leżaczek co pokazałaś to chyba nie jest elektryczny czy jest??

dziś jestem sama z małym dopiero zwlekłam się z łózka bo mam rozstrój żalądka od tego antybiotyku i zabieram się za ogarniecie chaty i prasowanie do wieczorka

ucieło mi posta wrrrrrrrrrrrrr a poodpowiadałam wszystkim. eh.

teraz ogolnie:

ja kleiku już nie daję,b o maly i tak spał długo, a kleik wcale tego nie wydłuża. maly mi spi okolo od 21 do 4, a potem do 8. wiec nie narzekam poki co.

co do sprzedawania to chyba palma pisala. ja musze sprzedac kosz wiklinowy,t aką kołyskę, b o mały w niej nie spi, tylko w wozku.

a cloudynka chyba pisała o ochraniaczach?? albo Ayni. o katastrofie z rączką miedzy szczebelkami. to ja wam powiem, ze Guciowi wogóle nie rozkładałam łóżeczka drewnianego. bo mała tak bardzo mi się obijała o szczebelki, i głową, i rączki wsadzała, i kazdy ochraniacz był sciągany nogami...i nie miało to u nas sensu. i maly tez teraz przejdzie do kojca. hesia jeszcze spi w kojcu, pomimo, ze dostała łózko od gwiazdora, ale zaraz maly juz ledwo w gondoli wiec i ona się bedzie musiała przenieść.

martusia - a na nas trójki już się małe robią. no szok. Gustaw tak rośnie, że normalnie bopję się, ze jak 15 stycznia pojdziemy na szczepienie to mi normalnie powiedzą, że dieta hahah

Ostatnia edycja:
ayni, fasolka ja tylko spytałam dla siebie, bo myślałam, ze może źle rozumiem zalecenie "po skończonym 4 m-cu" a każdy robi jak uważa i niech robi, ma do tego prawo ;-)
patrysia dzięki za wsparcie co do 4 m-ca ;-)
Merlin spokojnej podróży, udanego Sylwestra etc.
verita a ten leżaczek co pokazałaś to chyba nie jest elektryczny czy jest??

dziś jestem sama z małym dopiero zwlekłam się z łózka bo mam rozstrój żalądka od tego antybiotyku i zabieram się za ogarniecie chaty i prasowanie do wieczorka
Jest na baterie i niby sie potem robi takie krzeselko tylko juz ustawione na podlodze. Nie moge sie zdecydowac ,kolorow tez nie ma innych

hej kobitki... my dzis cały dzień marudne.. bardziej Tośka niż ja.. przeklęte ząbki.. Tośka głodna chce wszamać mleko.. ale jak zaczyna jeść to beczy bo ją boli :/ już sił nie mam.. a gdzie tam reszta zębów

Czesc!

Nie nadrobie Was teraz,bo ledwo widze na oko. Starszak niechcacy wlozyl mi palce do oka...weszlo mi zakazenie, ledwo co widzialam nie mowiac juz o bolu. Pojechalam do lekarza,a ona,ze powinnam jechac do szpitala,ale OKULISTY nie ma w weekend,wiec musze czekac do pon. Poki co przepisala mi krople i juz troszke lepiej widze,ale nadal slabo..ale sie porobilo :-(:-(:-(

Cos jeszcze mialam pisac i totalnie zapomnialam.... :baffled::baffled::baffled: ooo juz wiem... porzucilam cycusia.. bo Maly wkurzal sie nieziemsko..np. ciagnal dwa razy i sie prezyl i wkurzal ,a ze mleka mialam co kot naplakal to sie z cycem rozstalismy..troszke mi przykro,no ale widocznie tak mialo byc...

Pozdrawiam Was cieplo!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a cloudynka chyba pisała o ochraniaczach?? albo Ayni. o katastrofie z rączką miedzy szczebelkami. to ja wam powiem, ze Guciowi wogóle nie rozkładałam łóżeczka drewnianego. bo mała tak bardzo mi się obijała o szczebelki, i głową, i rączki wsadzała, i kazdy ochraniacz był sciągany nogami...i nie miało to u nas sensu. i maly tez teraz przejdzie do kojca. hesia jeszcze spi w kojcu, pomimo, ze dostała łózko od gwiazdora, ale zaraz maly juz ledwo w gondoli wiec i ona się bedzie musiała przenieść.

nie ja pisałam :) ja jestem przeciwnikiem ochraniaczy na szczebelki po obejrzeniu programu o śmierci łóżeczkowej - moja mała nie ma w łóżeczku niczego :) Łóżeczko drewniane mamy, ale nieużywane w ogóle. Przyda się dopiero u babci jak ja wrócę do pracy. A Zuzanna śpi w łóżeczku turystycznym, które może też służyć jako kojec. :) Jestem z niego meeega zadowolona. Ochraniacze niepotrzebne, dzidzia się nie uderzy, nigdzie łapki nie wciśnie. Dzięki płozom malutka miała kołyskę i łóżeczko przy jednym zakupie. Łóżeczko ma fajny przewijak, kieszenie na drobiazgi, uchwyty do nauki wstawania, pałąk z zabawkami. Do tego budka, moskitiera i kółeczka umożliwiają wystawienie na taras (choć z tego nie korzystałyśmy, bo mała wcześniak troszeczkę, marzła na początku bardzo, więc nie spała na dworze poza spacerami). Może i takie łóżeczko nie wygląda tak ślicznie i kochanie jak te dziecinne kąciki z tradycyjnym łóżeczkiem, baldachimem, piękną pościelą w misie etc. Przyznam że na romantycznym etapie ciąży trochę mi tego brakowało. Teraz jednak się cieszę że dałam się namówić, bo to łóżeczko to baaardzo przydatna i praktyczna rzecz. No i jak mała wyrośnie to nie będzie zagracało mieszkania, tylko poskładane do niewielkiej torby poczeka w szafie na braciszka lub siostrzyczkę pierworodnej :)

reklama
Hej Laseczki
Wczoraj rano pisałam że mój dzieć się często budzi w nocy i zdrowa na 100% W dzień spała 2 razy po 2h a w nocy od 21 do 5 :szok::-D zjadła 90ml i do 8 rano, ale ma katar:no::baffled: Obawiam się że to przez niego tyle śpi bo osłabiona jest.
Okami gratki zębola, może spróbuj jakieś maści na ząbkowanie one mają działanie przeciwbólowe.
Ayni my mamy ochraniacz od początki, dzięki temu Lena ma głowę i ręce całe:-D
Martusia u nas trójka niby od 7 ale młoda od 2 tyg już nosi. chociaż wczoraj ją ważyłam i ma 6.900kg dopiero ale jednak udeczka już ma:-D:tak: i się mieści:)

Mała marudna cały czas na rękach nie dam rady więcej odpisać.
Buziaki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry