reklama

wrzesień 2012 ;)

Pomyslicie ze wyrodna matka jestem ale ja swojej wogole czapeczki nie zakladam jak nie ma mniej niz 5 stopni. W wozku jest troche zakryta i zawsze ma jakis kapturek a jak zawieje za bardzo to ja szybko pieluszka nakrywam. Zauwazylam ze tutaj dzieci tak sa chowane.

reklama
Verita - Aaa tam wyrodna. Każda dla swojego dziecka jest najlepszą mamą:tak:No tu przy tych temp. wyjście bez czapy by się nie obeszło bez choróbska.

Ja dziś piwem się delektuje:-) Mały śpi, Mężulek filma ogląda..a ja piję i myślę jakby tu brzucha sie pozbyć:-D NIe wiem ale właśnie nabieram przekonania, że siłą umysłu dokonam cudu i nic nie robiąc brzuszek wróci do stanu z przed ciąży :-D:-D

O widzę, że coś faktycznie jest tym naszym maluchom. Mój też śpi strasznie niespokojnie, wierci się i kręci, że masakra. Budzi się po 3 h od kąpania i za 1,5h znów. Nie wiem czy mu wtedy dawać cyca czy nie? Dziś w nocy nie spał od 23 do 24.30, pogawędki sobie urządzał i takie tam, aż w końcu padł, ale ja chyba wcześniej. W dzień uda się, że raz pośpi 1,5h lub 2h a potem to już tak z dwa razy po pół godziny. Całkowite przeciwieństwo mojego Starszaka, który tylko pił i spał i tak na okrągło. Z piciem też różnie, pije po 5 minut, czasem pije 3 minuty, odsuwa się od cycka i uśmiech od ucha do ucha, a za chwilę znów szuka. I tak pije dwa łyczki, przerwa i znów. Czytałam o tych skokach i łudze się, że to jest ten skok między 14-19 tygodniem życia i szybko minie. Bo było już tak dobrze, w nocy spał po 7-8h bez przerwy.
Ale w sumie jakoś przetrwamy, najważniejsze to żeby te nasze dzieciaczki zdrowo rosły, w końcu silne jesteśmy babki, no nie?
Miłej nocy dziewczyny i przespanej życzę. :rofl2:

Axa nie uwierzysz;-) zrobiłam na zapas 210ml bo nie jadła od ponad 4h i wszamała 200ml, bekła i śpi:szok::laugh2:
bebe u mnie właśnie takie zachowanie się zaczęło już ponad 2 tyg. temu, najpierw cyrki przy butli, potem jadła co 2h, jak zmieniłam mleko to zaczęła w dzień jeść 60-90 (jadła 120-150ml) a w nocy 120-150ml (a jadła 60-90ml) wszystko się jej pokręciło:baffled:
Kołysanek nie mogę jej śpiewać bo przestaje pić zaczyna się uśmiechać i gadać jakby ze mną śpiewać chciała:laugh2:
Martusia chyba Oli "ma" to samo co większość dzieciaczki teraz i to raczej nie pogoda:tak::-D
Verita to prawda, ale ja nie widziałam takich maluszków bez czapek, starcze owszem takie 6-7 miesięcy ale 3-4 to nie. Tu gdzie mieszam, wieje prawie codziennie i bez czapki nie da rady

Dziewczyny nie dołujcie! jak nie pijecie to jecie czekolady nooo:-D

Dawid dopiero zasnal oczywiscie przy naszej ulubionej piosence:-Dale jaki on dziwny,niespokojny i ciagle lapki w buzi, w dzien przespal 2 razy po 30 min tak pozno zasnal a i tak obudzi sie za godzine i tak do rana:-(ja juz wymiekam a ile przed nami... chwila dla siebie i trzeba spac znaczy sie kimac

Moj teraz jak je cyca to chwile i sie odwraca albo je a paluszki wklada i tak w kolko wiec to nie jedzenie...

Jutro jedziemy w odwiedziny do drugiej kolezanki ze szpitala:-)z ta lezalam dwa tygodnie ale ona byla wtedy na podtrzymaniu,jej cora jest mlodsza od Dawida o miesiac,mamy kontak na FV ale dopiero pierwszy raz zobaczymy sie od wyjscia ze szpitala...fajnie ciesze sie:-)

Kasieq no to poszalała! Ba ale moja wciągnęła 100 o 20, a przed chwilą krzyk i wciągnęła 120, i podejrzewam, ze jeszcze ze 2 razy będzie w nocy jeść:szok: Ona nawet jak noworodkiem była, to szła o 19-20 spać i najwcześniej o 1 na mleko, później o 5, i 8-9. Ale to były pierwsze dwa tygodnie. Później już tylko raz się budziła:szok:
Ale wiecie co jak sobie wyczytałam, że są te skoki (wcześniej nie wiedziałam i że u Was to samo (:-D) to jakoś lepiej się czuję, bo miej więcej wiem o co chodzi, wykluczając oczywiście jakieś choroby:-)
Tak sobie dziś oglądałam Nasze zdjęcia od początku, i niektóre mamy mało zdjęć wklejają! Kasieq Lenki też coś mało:rofl2:
a mamusie, które nie chcą w galerii dzieci nam pokazać Rysia:sorry2:np:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Maluszek a próbowałaś jeść normalnie? ja jadlam ostatnio goląbki i Adusiowi nic nie było...

Future ja mam takie samo odczucie jak AXA co do filmiku i musiałam wyłaczyć:tak:

jeżeli chodzi o czapeczke to ja w tym kierunku mam schiza i się przyznaję w zimę obowiązkowo w jesien i na wiosnę czapeczki cieniutkie w lato jak nie ma slonca to bez ale jak jest to taką chuste zakładam starszakowi, po kąpieli juz nie zakladam czapeczki

Axarai ja nie lubie wklejać bo te fotki potem krążą po necie :( ale wstawie w odpowiednim miejscu:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry