reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej Hej !
U nas noc spokojna Krzyś znaną o 13 i spał tak do 7 rano zjadł i spał alej do 11 :tak:
Teraz szalał na nowej dużej macie którą dostał od Taty :-D nie umiem wstawiać filmików podpowiedzcie jak to zrobić :confused:
Ja bym jeszcze nie sadzała dziecka w sensie tak samego podpieranego poduszkami jeszcze troszkę jest wcześnie dla całego układu kostnego, ja to sie boję że tym zaszkodzę czy cos,,,, ale jak krzesełko ma kilka poziomów oparcia to pewnie bym spróbowała.

I zdrówka chorującym :tak:

Ps, dziewczyny zastanawiacie sie już nad żłobkami lub nianiami - oczywiście te które wracają do pracy :confused: jestem zielona nie wiem o co pytać na co patrzeć :confused: może stworzymy sobie jakiś temat - kompendium wiedzy na co zwracać uwagę moze nawet jakieś polecane miejsca :confused:

reklama
Camilla85- moi znajomi mają 3 letnią córeczkę która BYŁA aniołkiem, normalnie cudownie grzecznym dzieckiem od urodzenia oraz pół roczną córeczkę, od urodzenia się młodszej dziewczynki starsza stała się małym diabełkiem, nie słucha, robi wszystko na złość poprosztu obrót o 180 st. normalnie szok :szok:
może spróbuj poświęcić starszej więcej czasu, na tyle ile jest to możliwe razem malujcie, układajcie klocki, może nich pomoże Ci piec ciasto czy w czynnościach które wykonujesz przy małej, u znajomych to działa mała zaczyna się po troszeczku zmieniać i już z chęcią pomaga przy młodszej.

anmika- mój mały 2 tygodnie temu też tak miał noce mega ciężkie teraz już to przechodzi, coraz ładniej śpi w nocy, może to jakiś skok rozwojowy???

patrysia*- biedactwo z Alanka, zdrówka dla dzieciaków.

Tygrysek1985-zdrówka

Verita- mój synuś śpi na poduszcze ale takiej płaskiej, a krzesełko mamy takie: KRZESEŁKO DO KARMIENIA MILLY MALLY MAX + STOLIK2w1 (2958234707) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
ma regulację oparcia i można zrobić takie półleżące (fajna sprawa) ogólnie jestem z niego zadowolona i jak będzie starszy będzie można rozłożyć i będzie krzesełko i stoliczek, więc inwestycja na lata :) POLECAM

awersja- napisałam wyżej o krzesełku. Jest również łatwe w czyszczeniu (bo jest z śliskiego materiału)

Mój mały urwis na szczęście poleży sam i pobawi się ale coraz częściej chce siedzieć i siedzieć ale mały łobuz jeszcze nie umie...ahhhh
Od zawsze lubił leżeć na brzuszku, teraz jak ja go położe to głośno protestuje ale jak sam się obróci na brzuszek to bardzo długo leży i kombinuje dupką do góry :)

Ostatnia edycja:
Dziweczyny a wy dzieci sadzacie w takich zwyklych krzeselkach?:confused: Czy one jakies specjalne bo moja jeszcze samodzielnie pewnie nie siedzi wiec nie wiem czy tak mozna czy jeszcze poczekac?
I mam pytanie czy wasze dzieci juz spia na poduszeczkach czy jeszcze poczekac?
U nas ladna pogoda,slonce i wiatr taki ze bez foli nie da rady wyjsc bo dziecko powietrzem sie dusi,:no: jutro juz maja te wichury przejsc mam nadzieje.:-D
moj na poduszce tej cieniutkiej spi juz od poczatku. ale toto takie cienkie, ze chyba daje jedynie efekty wizualne ;-)

a tak wogole, to dzien dobry ;-)
byla u mnie mama przez pare dni, w koncu poznala wnuka. dizs ją odwiozlam na pociag i jaka ciiiiiisza w domu ;-) Maci spi, Tom sie bawi a ja mam relaks ;-)

Ps, dziewczyny zastanawiacie sie już nad żłobkami lub nianiami - oczywiście te które wracają do pracy :confused: jestem zielona nie wiem o co pytać na co patrzeć :confused: może stworzymy sobie jakiś temat - kompendium wiedzy na co zwracać uwagę moze nawet jakieś polecane miejsca :confused:
Merlin
nad żłobkiem państwowym to już za późno się zastanawiać, bo jak teraz zapiszesz, to na pewno się nie dostaniesz
Ja zapisałam na początku października, jak tylko dostałam PESEL i w tym żłobku, który mam najbliżej, miejsce mamy 559.
W innych żłobkach lokaty mamy różne - ale generalnie nie schodzimy poniżej setnego miejsca na liście oczekujących

edit:
fasolka
mi też się spodobało krzesełko, które kosztuje grubo ponad 400 zł
Nie dam tyle

dobryyyy padam na twarz. nie moglam zasnac w nocy a jak juz zasnelam to Adam o 3.15 sie obudzil na swoje zabawy na brzuszku i picie , godzine pozniej znow brzuszek i jeki jakies :confused: potem przed siodma mleko... i przed 9 on juz wyspany. niby maz dal mi odespac ale wiecie to nie to samo co spanie w nocy teraz musze forum nadrabiac :dry:

Myślałam, że bardziej moje dziecię "zepsuć" się nie może. A jednak... Drugą noc z rzędu nie śpi, tzn. robi sobie przerwe taką 2 godzinną - bręczy wtedy i jęczy i nie mam pojęcia o co mu chodzi, głodny chyba nie jest. Karmię go w nocy bardzo często - no chyba, że z moim mlekiem coś nie tak się porobiło i mu nie wystarcza?
Poza tym w dzień też spać nie chce - wcześniej odkładałam do łóżeczka, smoczek do buzi, pielucha do przytulenia i dzieć spał. Teraz nic z tego - zasypia jedynie lulany na rękach. Ojojoj :confused:
Jedno już wiem, nie ma co narzekać, bo jednak zawsze może być jeszcze gorzej :baffled:

Tak myślę, a może podać mu w nocy wodę, może mu się pić chce? Bo ja już nie mam pomysłu, czy to faktycznie wszystko zwalać na zęby. Idę bo bręczy w łóżeczku zamiast spać.

no wlasnie :baffled: ja daje sok rozcienczony z woda bo glodny nie jest.

fasolka ladny ten BS ale jaka cena :szok: ja sie juz chwalilam, dziadek kupil Adasiowi takie krzeselko PRAKTYCZNE KRZESEŁKO stolik do karmienia KIDSPLAY (2954526450) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. model green apple i juz sie nie moge doczekac. moze za 3 tyg juz bedzie u nas krzeselko :-)

Ja mam krzesełko po Adriannie, Weronika w nim już siedzi po 30 minut około, krzesełko dość mocno się odchyla do pozycji półleżącej i dlatego mi pasuje. Póki co właśnie odchylam Weronice maksymalnie. Dużym plusem są 2 tacki, Ada jak jadła BLW to można było fajnie zdjąć to mega brudną i miała ponownie czysto na stole. :-) No i elegancko myje się tapicerkę, mega mokra ściera i czyści się. Ponoć można tez do pralki to wrzucić, ale ja nigdy takiej potrzeby nie miałam.

KRZESEŁKO DO KARMIENIA MOOLINO ATEST 2X TACKA (2969891740) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Merlin
nad żłobkiem państwowym to już za późno się zastanawiać, bo jak teraz zapiszesz, to na pewno się nie dostaniesz
Ja zapisałam na początku października, jak tylko dostałam PESEL i w tym żłobku, który mam najbliżej, miejsce mamy 559.
W innych żłobkach lokaty mamy różne - ale generalnie nie schodzimy poniżej setnego miejsca na liście oczekujących

edit:
fasolka
mi też się spodobało krzesełko, które kosztuje grubo ponad 400 zł
Nie dam tyle

u nas żłobek państwowy nie wchodzi w grę bo budynek jest w okropnym stanie, ponoć jest straszna wilgoć i zimno a na naszej wsi jest tylko jeden a do warszawy nie mogę sie ubiegać, bo sobie miasto tak zastrzegło że dzieci z poza nie są przyjmowane ... W ogóle żłobek to dla mnie ostateczność jak nie dostanę pracy za kasę jaką bym chciała

reklama
U nas do złobka z bardzo duzym wyprzedzeniem trzeba zapisywac:szok: kumpela mnie uswiadomiła ze zapisała jak tylko mała sie urodziła a poszła jak miała 15 miesiecy chore to wszystko:no:a nianie no coz trzeba naprawde miec duzo szczescia zeby dobrze trafic...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry