reklama

wrzesień 2012 ;)

Ja pierwszy raz poczulam maluszka w 12tc, byl to jednorazowy "wypadek" heheh potem w 13 chyba ze 2 razy, a teraz to juz na codzien. czuje go pod spojeniem lonowym, jakies laskotanie ale i jednorazowe wyrazne "kuksańce". mowilam o tym lekarzowi i jak mu wytlumaczylam gdzie i jak to potwierdzil, ze to mozliwe. Toma poczulam znacznie pozniej, moze tez dlatego, ze nie wiedzialam czego sie spodziewac :-)

a dzis mialam odlot. cisnienie mi nagle gwaltownie spadlo i malo brakowalo, bym stracila w kuchni przytomnosc. na szczescie byl maz. a teraz mam stracha, bo w poniedz zaczyna nocki i bede sama z Tomem. wymyslilam ze kupie i schowam w lodowce jakas kawe w puszce, albo napoj energet. jednorazowe wypicie czegos takiego raczej dzidzi nie zaszkodzi, a to lepsze niz bym miala zemdlec bedac sama z dzieckiem w domu. normalnie kawa parzona mi cisnienie podnosi, no ale jak tak nagle sie slabnie to nie ma czasu na gotowanie wody i parzenie... masakra jakas. :-(

reklama
Pajka mi się raz wydaje, że czuję a raz, że nie, głupia ja nie wiem, czego się spodziewać :D ale chciałabym już nooo,
Lotka faktycznie lepiej weź miej taki podręczny zestaw ratunkowy, lepsze to zdecydowanie niż omdlenie!
a ruchy dzidzi, raaaaany, na pewno kolejny raz jest szybciej :)
mi się czasem wydaje, że czuję, ale jak usiłuję się wsłuchać to nic :D agrrr

dziewuszki a ja mam taaakiego stracha ze maskara!!!:wściekła/y: boję sie o dzidziusia i ryczeć mi się chce od wczoraj :( ehhhh do czwartku musze wytrzymac ale boje sie jak nigdy mam zle przeczucia:wściekła/y:

Maja dlaczego masz złe przeczucie? Jakieś przesłanki, powody czy po prostu przeczucia? Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze. Też żyję w strachu od USG do USG od samego początku. Chyba taki już nasz los. Już parę dni po wizycie u lekarza myślę czy u Bąbla wszystko ok, Boże, nawet zastanawiam się czy na pewno wciąż tam jest :/ może to te ciążowe hormony sprawiają, że popadam w paranoję.

Ja też ciągle się boję. W pierwszej ciąży z synkiem wszystko było dobrze, nie myslałam, nie czytałam, w drugiej tez tak się zaczęło i kiedy lekarz mi powiedział, że dzieciątko nie żyje przeżyłam taki szok, że dopiero tydzień po wyjsciu ze szpitala, dotarło do mnie co się stało. No a teraz od pierwszego testu do dzisiaj, codziennie stres czy wszystko dobrze. Staram się myśleć pozytywnie ale po stracie dziecka jakoś trudno to przychodzi

witam sie

Lotka podobno z drugim sie szybciej czuje...no zobaczymy:)

jejku żeby mi się dzisiaj cos chciało jak mi się nie chce :-D

Lotka gin mi ostatnio mi powiedział że niski poziom cukru powoduje omdlenia w ciąży. Może zjedzenie czekolady będzie lepsze niż napój energetyczny.

Lotka sily, a kiedy mialas ostatnio robiona morfologie i mocz, u mnie po takich omdleniach okazalo sie, ze to anemia i liczne bakterie w moczu

wszystkim czujacym dzidzie gratuluje cudowne to uczucie ze nosi sie w sobie czlowieka tylko my kobiety mamy ta przyjemnosc

ja dzis znow sama na szczescie tylko jeden dzien, bo m wczoraj byl, ok 17 przyjedzie mama

Lotka sily, a kiedy mialas ostatnio robiona morfologie i mocz, u mnie po takich omdleniach okazalo sie, ze to anemia i liczne bakterie w moczu

wszystkim czujacym dzidzie gratuluje cudowne to uczucie ze nosi sie w sobie czlowieka tylko my kobiety mamy ta przyjemnosc

ja dzis znow sama na szczescie tylko jeden dzien, bo m wczoraj byl, ok 17 przyjedzie mama
dzieki, mocz mialam przed wizyta tj 20.02 a krew 3 tyg wczesniej. moze w sumie na sama krew sie jutro wybiore.

reklama
Witam się niedzielnie! Ale u mnie piękne słoneczko. Dziś po obiedzie zaliczamy spacer :D
Lotka- czekolada to dobry pomysł i na pewno zdrowszy jak napój energetyczny i dla Ciebie i dla Maluszka.

Wczoraj będąc na zakupach pytałam o kremy na rozstępy- z niedowierzaniem panie pytały czy to na pewno dla mnie :-D jednak wyglądam młodziej niż to wynika z moich lat. Jak dziecko :-D
Mam super masło kakaowe- smaruję nim codziennie brzuszek, a raz w tygodniu całe ciało, bo strasznie tłuste to jest, ale skóra po tym specyfiku ma się super! Ciągle gładka i jakby świeżo nasmarowana.
Teraz kupię balsam z Palmersa, bo mają fajne kosmetyki, a nie drogie :)

Życzę Wam miłej i spokojnej niedzieli Kochane Ciężarówki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry