• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

Rodzice juz byli przywiezli mi gazety do czytania takze do 20tej planuje sie z wszystkim wyrobic polozyc sie do lozka i bede czytac i pewnie zasne ha ha Mama mi Oliwke wykapala, teraz Oliwka oglada Calineczke, a ja bede zaraz prasowac i robic m sniadanie do pracy

reklama
Lotka zbadaj sobie cukier:):)

Jasminum szczerze jak masz miec rozstępy to nic im nie pomoze:) mnie wyskoczyly 2 tyg przed porodem... a przytyłam tylko 10 kg w ciaży...

Ja też jak na razie nie przejmuję się rozstępami, może dlatego, że nigdy ich nie zaznałam a brzuszek wciąż jeszcze malutki :), koleżanka mówiła, że najlepiej jest się smarować zwykłą oliwką jak dla dzieci a nie jakimiś specyfikami. Tak też wyczytałam w książce o ciąży.

w poprzedniej ciąży smarowałam się od początku oliwką bambino ( po johnsona miałam wysypkę) i ani jednego rozstępu. Podobno skórę trzeba po prostu odpowiednio natłuszczać, druga sprawa to geny, moja mama jak i moja siostra w ciąży nie miały rozstępów, moja gin kiedyś stwierdziła że mam "dobre" geny więc sama nie wiem co myśleć.
Teraz na wszelki wypadek też się smaruję oliwką żeby sobie później niczego nie zarzucić;-)

Dziewczyny, który termin porodu jest bardziej "pewny", wg OM czy USG U mnie jest tydzień rozbieznosci.

U mnie było 9 dni rozbieżności, urodziłam bliżej terminu wg usg w 12tc ( wg om 24.10, wg usg 02.11, urodziłam 06.11)

Lotka olejek migdałowy ja kupuje w sklepie ze zdrową żywnością (w Opolu). Problem w tym że nie w każdym mieście są takie sklepy.

Mam tak przesuszoną i swędzącą skórę na brzuchu, że siłą rzeczy muszę się smarować. Na razie używam na zmianę olejku Eucerin (w składzie olejki naturalne) i migdałowego.

Witam kolezanke! Czyzbys pochodzila z Opola? Ja tez! :)

Lotka81 poszukaj na allegro, napewno znajdziesz. U mnie w Holandii dosc latwo znalezc w orientalnych sklepach internetowych razem z innymi olejkami, araganowym i super masla do ciala z avocado , oliwki do wlosow, super! na allegro tez musza byc.

pok olejek migdalowy - gdzie to kupic? bo mi sie kojazy z tymi malymi olejkami co sie dodaje do ciast haha

Ja kupilam w aptece :) nie wydaje mi sie, zeby tobyl spozywczy olejek ale jutro przeczytam co tamma. Na etykietce i dam znac.

Jak dla mnie jednak mustela nie jest warta swojej ceny. Palmers to też seria specjalnie dla kobiet w ciąży i przystepniejsze ceny ok.45zł za 400ml balsamu. Na bazie masła kakaowego z wit E. Lubie tą serię.

A nie wiedzialam, ze palmers tez ciazowy :)

Moja mama tez nie miala w zadnej ciazy rozstepow, i pewnie jak sie maja zrobic to sie zrobia ale co zaszkodzi zadbac o skore? A noz widelec to mnie uchroni :)

Co do terminu to chyba niezaleznie czy om czy usg to jest +/- 2 tygodnie, wiec i tak roznie moze byc :)

A mi jest dzis znow niedobrze masakrycznie i. Tym razem nawet cola nie pomaga :( zakopie sie pod koldre i juz.

Co do rozstępów to liczyłam poprzednio na dobre geny,mama nigdy nawet jednego nie miała a miała ponoc pokazne brzuszki.
Geny genami ale i tak juz od 3 miesiaca smarowałam sie fisanem,piersi czyms jeszcze innym nie pamietam juz czym. Cieszyłam sie ze tak ładnie sie uchroniłam od rozstepów ,ale tylko do czasu ,tak jak u Pajki 2 tyg przed rozwiązaniem wywaliły mi masakrycznie na cały brzuszek,cycochy tez,tak wiec mi nie pomogły ani kremy ani geny:-p
Teraz nie przywiazuje uwagi do tego czym sie smaruje,przewaznie jakims balsamikiem:tak:
Dobranoc :-)

reklama
dziewuszki a ja mam taaakiego stracha ze maskara!!!:wściekła/y: boję sie o dzidziusia i ryczeć mi się chce od wczoraj :( ehhhh do czwartku musze wytrzymac ale boje sie jak nigdy mam zle przeczucia:wściekła/y:
Mam tak samo w czwartek wizyta zejde na zawał do tego czasu ,w sobote miałam schiza czy wogóle w ciazy jestem:-(,staram sie myslec pozytywnie ale to strasznie trudne czasami.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry