• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

dziewuszki zazdroszcze pieknej pogody u nas zima nadchodzi!!?? zimno jak cholerka jest tylko 2stopnie a wczoraj chwilke padał śnieg z deszcem naszczescie tylko 5min ale akurat wracalismy z zakupow :( ehhh no i mialam wczoraj chwile grozy ,wiecej na watku od lekarza ale wsio oki jest:)
co do rozstępów to juz kiedys pisalam mnie nie uchroni przed nimi nawet najlepszy i najdrozszy krem ,mam i zawsze mialam rozstepy odziedziczone po mamie cellulit tez dostałam w spadku po niej ,a i jeszcze moje ukochane zylaki po tatusiu !!!:( 3lata temu usówałam laserowo bo nie mogłam nosić spodni ani spodnicy latem bo mialam takie duze i odstajace ze mi sie ocieraly o wszystko i mialam takie aż żywe rany, lekarz sie zdziwil ze w tak mlodym wieku mozna miec takie wielkie no i co ... po roku wróciły spowrotem!!! teraz juz ich nie ruszam bo szkoda mi kasy bo wiem ze i tak wroca bo sa mi tak wierne wiec z rozstepami pewno tak samo bedzie :((( nie opuszcza mnie wcale ,a mam piersi jak pociete zyletka i uda tak samo :( no nic mam nadzieje ze emkowi si enie znudza one i nie zaczna mu przeszkadzac:)

reklama
kobietki, na jakiej wysokości brzucha jest teraz dziecko? i dokąd sięga macica? bo jak próbuję się wybadać, to nic nie czuję, dla mnie brzuch to jedna wielka breja...

Ja idę 14.03 na kolejną wizytę i też jestem zestresowana. Ale mam nadzieje, że wszystko jest dobrze i nie dopuszczam do siebie złych myśli. Na szczęście idzie wiosna :-)

Annemase świetne podejście:) musi być dobrze:)
KasiaP wiesz co ja dotej pory mialam nisko tak nad koscia łonowa ale kilka dni temu brzuch właściie macica z tamtad mi uciekla i sie wystrachałam co jest grane ale wczraj została zlokalizowana jest juz w brzuszku :)

A macaniem tej w poszukiwaniu macicy nie zaszkodzę Małemu? ;)
Moje sny mnie przerażają...poprzedniej nocy śniło mi się,że plamiłam i teraz cała wystraszona latam do łazienki, a tej nocy śniło mi się,że byłam w szpitalu i jakieś badania wychodziły źle... mam dość... w nocy przez to źle spałam, a jak rano zasnęłam to obudziłam się o 10.30...masakra.
W tym tygodniu mamy troszkę wizytujących,więc już zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

maja16, podziwiam że coś czujesz, ja nie czuję nic, chyba że długo się nie załatwiałam to wtedy czuję że mi koopa zalega z boku :-D ale tak poza tym nic a nic nie umiem wymacać.

Lotka81 oj to niziutko jest dzidzia... w sumie to nic dziwnego że nie widać mi brzucha skoro macica ledwo wyrasta ponad spojenie łonowe. No i akurat w tym miejscu mam gumę od spodni, która mnie uciska.

A mi taki brzuch wyskoczył, że masakra. Mam wrażenie, że już gruba jestem (bo wciąż porównuje do pierwszej ciąży) i wciągam brzuch, bo nikt jeszcze o ciąży nie wie. A to dopiero 11t5d :szok: I tak myślę, że jak dzidzia jest na dole, to czemu mój brzuch cały taki wielki, może to faktycznie tłuszcz, a nie dzidzia !!!!!!!!!!!
Dziś siedzę w pracy i nawet spódniczka mnie ciśnie, już guzik rozpięłam. W sumie to podobał mi się mój mały brzuszek w pierwszej ciąży, a teraz chyba będę słonicą. :-D
Musiałabym poszukać chyba jakiś ciuchów, do tej pory jakoś tak się bałam cokolwiek kupować. Zaczekam na jutrzejsze USG i może wtedy się odważę.
I rodzince chyba też już czas powiedzieć. Nie wiem jak synkowi, jak myślicie (ma 6 lat)? We wrześniu powiedzieliśmy mu od razu (5 tydzień) i później jak poroniłam to ciężko było, myślę że przeżył to troszkę po swojemu. Powiedział nam wtedy, że jego największe marzenie pękło na pół :-(

Ostatnia edycja:
reklama
ja myślę że to jest trochę tak, że rosnąca macica wypycha jelita do góry i brzuszek na tym etapie to nie dziecko tylko wypchnięte jelita, ale oczywiście macica też jest już spora tylko daleko jej do wysokości pępka, a brzuszki są już zaokrąglone od spojenia do pępka mniej więcej :) tak mi się wydaje, ale jak będę u gina w przyszłym tygodniu to zapytam, niech mi palcem pokaże na brzuchu gdzie mam macicę :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry