• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Ja jakoś nie mogę się przyzwyczaić, bo niedosć, że pierwszą ciąże zaczęłam od 2 kg mniej niż teraz, to bardzo długo nie było nic widać i nie tyłam. Ogólnie przytyłam 11kg i bez niczego zżuciłam 9kg. 2 kg na plusie zostały, do teraz zdążył dojść jeszcze jeden, więc 3 kg więcej niż wtedy. A poza tym teraz już widzę, że brzuch mi wystaje i jest 1 kg na plusie. Jak ja to mówie, będę słonicą :-D:-D:-D

To ja się dołączę do wątku o cerze. Nie powiem, żebym nigdy nie miała jakiś krostek czy pryszczy, ale teraz to już przesada. Na ramionach, plecach twarzy i do tego strasznie przesuszona skóra, swędzi mnie brzuch:baffled: Nawilżanie kremami nie pomaga:/
No cóż takie uroki ciąży, pozostaje nam kryjący makijaż:tak: I pocieszanie się tym że po porodzie jest szansa że znikną bez śladu.

Polisia - mi doktor kazal - chodzilam na basen na poczatku ciazy i bralam luteine dopochwowo i balam sie ze mi `wyplynie`, poza tym czesto lapalam infekcje. Ten tampon byl tylko 45 min, wiec nie sadze, ze mogl spowodowac jakies grozne rzeczy :)

witam sie

o wizycie napisalam na osobnym wątku:)
u mneic cera sie nie popsuła...
za to na sok pomaranczowy patrzec nie moge:/

Witam sobotnio.
No i nakręciłyście mnie na arbuza :)

U mnie cera bez zmian, no może bardziej przesuszona, ale to raczej moja wina a nie ciąży, bo jak męczyły mnie wieczorne wymioty to nie zawsze miałam siłę na mleczko + tonik + krem i to pewnie dlatego.

Pajkaa - ja też na pomarańczowy sok nie mogę patrzeć - a kiedyś był moim ulubionym.

U mnie dziś piękna pogoda i aż chce się żyć - czuje się też w miarę, a w nocy mąż nakłonił mnie na przytulanki, a więc i on ma dziś bardzo dobry humor ;)))

Lilijanna tylko z krzesła nie spadaj
clip_image001.gif
rocznikowo mam 40, ale kończę 30 grudnia, więc mam 39, i jak tu pisały co niektóre, że są najstarsze, to się mylą
clip_image002.gif
No to ja się domyśliłam, że 18 nie masz, przynajmniej w metryce, ale bardzo mi się podoba Twoje podejście dziecioholizmu, bo ja też tak mam, choć ja na początku drogi. ;-) Moje marzenie to piątka, jedno mam w niebie, więc jeszcze 4 tu na ziemi.

Fasolka no ja się właśnie też zaczynam zastanawiać, czy te PAPY do szczęścia są mi potrzebne
clip_image003.gif
Jak wyjda dobrze prenatalne to wydaje mi się, że nie są Ci do szczęścia potrzebne, ale uważam, że warto to przedyskutować ze swoim lekarzem. :tak:

Liljana - dziekuje , ze pytasz miewam sie bardzo dobrze cala ciaze, a cera... nawet po uzywaniu CLINIQUE takiej nie mialam , wszystko zawdzieczam dzidzi :) A ty jak sie miewasz ?
Oj tak to cudowny okres, na mnie też ciąża działa och ach, skóra, paznokcie i włosy - szkoda, że cały czas tak nie mam, ale trzeba się cieszyć tym okresem, ja ubóstwiam kremy, tak w ciąży mogłyby dla mnie nie istnieć.
A czuję się już dobrze, jakoś tak jestem o tą ciążę spokojniejsza na sercu, a spokój zawdzięczam Adriannie, bo Ona tak tuli się do brzuszka, całuje, pokazuje, że po prostu wiem, że dzidzia się urodzi w terminie, bo już teraz czuje miłość starszej siostry i wie, że tu na Nią czekamy. Tak to sobie tłumaczę i dobrze mi z tym. ;-)

ja popcorn of corso tez kupilam, taki do mikrofali. podobno zalecany w ciazy.
A co w tym popcornie takiego jest? Wiem, że zalecane są wszelkie orzechy, migdały i to na korę mózgową dziecka i mamusi. :tak:

Strasznie zasmuciła mnie informacja od Matik o tym poronieniu. Bardzo jej współczuje. A z drugiej strony muszę samolubnie przyznać, że przez to znów zaczęłam się strasznie bać. I tak się zastanawiam, czy nadejdzie w końcu chwila, że zamiast się bać, to zacznę się cieszyć tą ciążą, czy stres będzie do końca.
clip_image004.gif
Nie ma bezpiecznych granic, na każdym etapie ciąży coś się może zdarzyć, tak samo jak może się coś zdarzyć już po porodzie, ale jesteśmy matkami i taka natura, że się martwimy i martwić będziemy, a od nas samych zależy czy zwalczymy ten strach i będziemy potrafiły cieszyć się z każdego dnia ciąży, z każdego dnia życia naszego dziecka, czy strach nami zawładnie i będzie paraliżować przed normalnym życiem. Ja wierzę w swoje dzieci i chcę by czuły tą moją wiarę. :tak:

A ja wczoraj grałam w TABU do 2 w nocy ze znajomymi :-)

Dzien dobry dziewczynki :-)
sobota dzien gospodarczy, wiec czeka mnie dzis lazienka do sprzatania , jakos nie moge sie za nia zabrac :D

Liljana - ja juz wspominalam, mam taka aplikacje na moim smartphonie
https://market.android.com/details?id=com.babycenter.pregnancytracker&hl=pl ktora daje dzienne informacje dotyczace przebiegu ciazy, ciekawostki, porady itd jest to amerykanska aplikacja ,a wiadomo jak z Ameryce z zywieniem, napisali, ze kukurydza to tez pelne ziarno, wiec popcorn jest zdrowa przekaska w ciazy :D troche ma to sensu, chociaz napewno popcorn nie jest bardzo bogaty , mimo wszystko przynajmniej beztluszczowy wiec mozna sie zapelniac :D

Dzien dobry dziewczynki :-)
sobota dzien gospodarczy, wiec czeka mnie dzis lazienka do sprzatania , jakos nie moge sie za nia zabrac :D

Liljana - ja juz wspominalam, mam taka aplikacje na moim smartphonie
https://market.android.com/details?id=com.babycenter.pregnancytracker&hl=pl ktora daje dzienne informacje dotyczace przebiegu ciazy, ciekawostki, porady itd jest to amerykanska aplikacja ,a wiadomo jak z Ameryce z zywieniem, napisali, ze kukurydza to tez pelne ziarno, wiec popcorn jest zdrowa przekaska w ciazy :D troche ma to sensu, chociaz napewno popcorn nie jest bardzo bogaty , mimo wszystko przynajmniej beztluszczowy wiec mozna sie zapelniac :D

O kurcze! :DD kukurydza zdrowa, dużo białka ale i uwaga skrobii (czyli nie jeść w nadmiarze bo tuczy), ale na pewno nie w formie popcornu, to sam tłuszcz i sól :DD

reklama
To ja już wolę dłubać orzechy i migdały, i żurawinę itp., jakoś popcorn do mnie nie przemawia, sama kukurydza owszem, np. z puszki konserwowa albo taka u nas z pola zrywana jak jest sezon, zresztą kradziona :zawstydzona/y:, więc zdecydowanie lepiej smakuje :-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry