reklama

wrzesień 2012 ;)

Ciężko za Wami nadążyć:-D
maja nie chciałam Cię wystraszyć:sorry: Po prostu maluszki już oddychają razem z nami i jak my jesteśmy niedotlenione, tzn. nasza krew to dzidziuś też :/ Może powinnaś zapytać lekarza na następnej wizycie jak sobie z tym radzić.
gorgusia nareszcie w domku, super że wszystko już dobrze:)
karolak mnie też raz na jakiś czas głowa boli, ale zauważyłam że najczęściej jak jestem głodna albo odwodniona.
pajka ja mam tylko krwawiące dziąsła, w sprawie odruchów wymiotnych niestety nie pomogę.
Dziękuje Dziewczyny za pomoc:-) Spróbuje płukanki z szałwii i może znajdę w jakąś pastę, choć tu będzie trudno.

reklama
Kasieq zapytam napewno a nastepnym razem jak bedzie mi si eciezko oddychac to nie bede patzryla na emka tylko na dzidzie i pojedziemy d szpitala co by si enei stresowac pozniej całymi tygodniami :)

dziewczyny !!! hellp !!!
Spałam przy otwartym oknie wnocy, obudziłam się z zaropiałym gardłem i bolącym, myslałam, ze przejdzie, ale doszedł, jeszcze silniejszy ból gardła, katar, kichanie i ból głowy w okolicy zatok !!! Co mogę wziąć ????????????????? HELLP !!! HILFEEEE !!!! Wzięłam apap w południe , pomógł troche, ale znów wróciło, moge jeszcze jeden wieczorem ???? Ktos coś kiedys o jakimś zyropie pisał ? Aha moge rutinoscorbin, albo wit C i czy moge Otrivin ?

Palemko Może płukanie gardła woda z solą, czosnek na kanapce z masłem, syrop z cebuli - to domowe sposoby, a w aptece możesz zapytać o mieszankę ziół do inhalacji SEPTOSAN, na katar krople z soli morskiej albo homeopatyczne. Ja bym się wybrała do apteki bo farmaceuta najlepiej ci doradzi jakie leki możesz brać.
Mam nadzieje, że chociaż trochę pomogłam.
Bym zapomniała. Jeszcze mleczko z miodkiem i jeden ząbek czosnku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
kasiequ dzięki za rady, soli z woda juz się nawdychałam, herbate z miodem i cytryna wciagam właśnie ;-) kanapka z czosnkiem zaraz będzie, a syrop wypije rano, jak się zrobi :) ;-)Kichnęłam dwa razy i dwa razy zabolała mnie macica , ah ... ide leżeć :)

Witajcie! Wróciłam do domu! Dobrze mi :) Nadżerka się goi, prawie nie krwawi. Mam jeszcze clotrimazolum na tydzień, luteinę i się oszczędzać :) Będzie dobrze!
Czesc kochana! Ciesze sie, ze zalatwilas ta nadzerke w koncu, szkoda stresu, cieszmy sie ciaza :) hurraa!! zobaczysz, za tydzien juz zapomnisz o niej. a suwaczki , u mnie to samo, ale to chyba wynika z tego jak mi dziewczyny tlumaczyly, ze tak naprawde to trzeba by doliczyc jakby pol tygodnia np 14 tydz i 1 dzien jako generalnie 15 tydzien, wiadomo ze w 15 tyg dziecko wazy wiecej niz w 14 ;) tez sie pogubilam i zglupialam na poczatku

Hej Dziewczyny :)
Kolejny dzień w pracy a za oknem słońce :(. Cieszę się jednak na weekend :) na spacerki. Wczoraj z M zbieraliśmy sok z brzozy..nawet się udało i dzisiaj rano wypiłam 1 szklankę.
A jak sie zbiera taki sok i na co to dobre? Ja myslalam , ze brzoza to na wlosy, moze cos podpowiesz, to wyrusze na poszukiwania brzozy! :)

Bylam dzisiaj w zusie i sie pocieszylam bede dostawac o 200zl mniej niz dotychczas bo oni to jakos inaczej licza, odliczaja podatek od tego, to co dostawalam do tej pory starczalo na styk na zycie, a teraz w zyciu nie starczy, zalamac sie mozna chore panstwo, polityka prorodzinna ha ha ha
Wspolczuje, naprawde. W glowie sie nie miesci jak oni to sobie wymyslili. U nas np wysokosc polskiego becikowego otrzymuje sie co kwartal na jedno dziecko, niby nie ma szalenstwa, ale zawsze cos. Naprawde nie dziwie sie , ze coraz mniej ludzi decyduje sie w Polsce na dzieci, jeszcze porownujac ceny produktow dla dzieci, niestety w Holandii jest taniej.. Mam nadzieje, ze uda wam sie dobrze rozplanowac otrzymana fortune :) buzka!
U mnie wszystko dobrze. Samopoczucie ok, tylko odczuwam taki dziwny ciężar w brzuchu przy zmianie pozycji - np. siadaniu. Też tak macie?
ciezar moze nie, ale jak sie probuje na lozku szybko obrocic, czy tez szybko z niego wstac, to boli mnie macica, ze hej, jakby jakas opuchnieta byla w srodku czy cos.

dziewczyny !!! hellp !!!
Spałam przy otwartym oknie wnocy, obudziłam się z zaropiałym gardłem i bolącym, myslałam, ze przejdzie, ale doszedł, jeszcze silniejszy ból gardła, katar, kichanie i ból głowy w okolicy zatok !!! Co mogę wziąć ????????????????? HELLP !!! HILFEEEE !!!! Wzięłam apap w południe , pomógł troche, ale znów wróciło, moge jeszcze jeden wieczorem ???? Ktos coś kiedys o jakimś zyropie pisał ? Aha moge rutinoscorbin, albo wit C i czy moge Otrivin ?
zaufaj naturze, syropek z cebuli zmotywuje twoj organizm do walki z choroba lepiej niz farmaceutyczne wynalazki :)

nagapalma, mój lekarz jak byłam lekko podziębiona powiedział, że tabletki na gardło bez recepty tak, syropy bez recepty - tak, krople do nosa, tak, witamina C-tak. Ibuprom - nie, gripex - nie. Ja miałam tantum verde do ssania, wiem, że na katar takie krople z wody morskiej.
Ale, ale , jak tak Cię wzięło mocno to lepiej leć do lekarza, przepisze/wskaże Ci odpowiednie dla Ciebie leki.

przed chwila wrocilismy z basenu, padam :-) przydal sie taki maly wysilek ;-) Tom tez zadowolony, plywal miedzy mna a tata, pozjezdzalismy tez w "rynnie" czy jak to sie tam nazywa ;-) na koniec mlody plakal, ze nie chce wychodzic, musimy pochodzic czesciej :-) milego wieczoru! :-)

Hej Kobietki:)
Znowu musze Was nadrobic, ale dzis caly dzien z P. i Malenstwem najpierw odbieralam ich w szpitalu, pozniej zawiozlam ich do domku i troszke pomoglam w rozpakowywaniu, a Maciej ajjj cud miod i orzeszki slodziak Malenki:-)
No skonczylam z zalatwianiem papierow i dzis zlozylam papiery o odszkodowanie do PZU, bardzo mila babeczka jak zobaczyla ze jestem w ciazy powiedziala ze cora ten sam rocznik i tez wrzesnioweczka, temat nam sie rozkrecil a kolejka za mna rosla hehe ale suma sumarum okazalo sie ze nie bedzie komisji ze teraz mam czekac do 30 dni na kase ale z reguly szybciej przelewaja, najlepsze jest to ze najpierw robia przelew a pozniej wysylaja decyzje ile przyznali hehe no nic zobaczymy...

FutureMummy gratulacje, tak jak pisze lotka na poczatku ktoras z forumowiczek tez mnie uswiadomila ze jak na suwaczku masz 13 tzn ze zakonczylas 13 tydzien i zaczynasz 14 ty, tym wieksze gratki:-)

Pajkaa odwagi i powodzenia &&& jesli chodzi o problemy z wymiotami podczas mycia zebow to sporadycznie, raczej jakos daje rade;)

martusia gratulacje wizyty a Corci powrotu do zdrowka i niech zabki sie trzymaja dziaselek:-)

karolak sprawdzona metoda mojej mamy(na bratowej)to polozyc na czolo i kark lisc kapusty najlepiej schlodzony ona ma wrecz migreny a po tym przechodzilo:-)

marudka gratulacje wizyty i podgladania zdrowego Malenstwa

gorgusia super ze juz w domku,teraz wyrko i odpoczywaj ile wlezie:-)
nagapalma proponuje wizyte u lekarza moze jakies nowe specyfiki wyszly dla ciezarnych a moze cos sprawdzonego poleca Ci Kobietki ja nie jestem w temacie stety bo poki co nie choruje i nie mam zamairu;)zdrowka

No mam nadzieje ze teraz wyczerpujaco Wam odpowiedzialam;) teraz mykam na kolacyjke milego wieczorku:-)

reklama
nagapalma z tego co wiem, to na katar możesz stosować krople homeopatyczne Euphorbium i dobra jest "parówka" z majeranku do wdychania. Trzeba trochę pogotować majeranek w wodzie i potem ręcznik na głowę i wdychać.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry