reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Wlasnie mnie to zastanawia , bo kazde zrodlo inaczej, na suwaczkach tez pokazuja mniej wzrostu, ja wiem, ze te wszystkie dane sa orientacyjne, ale panuja duze odstepstwa od kazdego zdrodla :D

A w ogole Kasiu to gratuluje coreczki !! Ja po cichu tez licze na dziewczynke, i baaardzo juz chcialabym wiedziec. A nast usg w 20 tyg dopiero, jutro tylko kontrola u nas. Nie mierzyli Twojej pieknosci ?

Dziewczyny, miałyście taki stan w ciąży, a mianowicie: mroczki przed oczyma, siódme poty, dezorientacja, przyspieszone bicie serca? mi się dzisiaj drugi raz zdarzyło, dzwoniłam do lekarza ale nikt nie odbierał, w dodatku jestem dzisiaj sama całą noc i dzień i trochę się boję... z tego co wygooglowałam sobie to po objawach jest to gestoza, ale ona z kolei jest pod koniec ciąży a ja jestem w 14tc (nie patrzcie na suwaczek). jak wiecie to pomóżcie trochę, bo chyba zamartwię się na śmierć, dopiero jutro będę mogła iść do lekarza jak będzie miejsce wolne... :/

Halo, a tu co tak pusto ? wszyscy gotuja/jedza ?

Sluchajta. wg moich holenderskich zrodel (jedna z aplikacji ktora mam) jest napisane, ze w 17 tyg :

Hij weegt ongeveer 150 gram en is 18 centimeter lang.

wazy okolo 150 g i miedzy 18 cm . Tak mnie zastanawia , czy to faktycznie prawda ? czy juz takie duze moze byc? w amerykanskiej aplikacji jest napisane , ze jest wielkosci avocado, wiec te 18 cm to by bylo za duzo.

Jutro mam wizyte to sie dowiem, ale meczy mnie to :D myslalam, ze was tez moge troche pomeczyc :D

całkowicie możliwe;) ale to długość z nóżkami. Mój dzidź wg usg ważył aż 220g w skończonym 17 tygodniu:)

Dziewczyny, miałyście taki stan w ciąży, a mianowicie: mroczki przed oczyma, siódme poty, dezorientacja, przyspieszone bicie serca? mi się dzisiaj drugi raz zdarzyło, dzwoniłam do lekarza ale nikt nie odbierał, w dodatku jestem dzisiaj sama całą noc i dzień i trochę się boję... z tego co wygooglowałam sobie to po objawach jest to gestoza, ale ona z kolei jest pod koniec ciąży a ja jestem w 14tc (nie patrzcie na suwaczek). jak wiecie to pomóżcie trochę, bo chyba zamartwię się na śmierć, dopiero jutro będę mogła iść do lekarza jak będzie miejsce wolne... :/

raczej skontrolowałabym serce... bo u mnie takie objawy typowo sercowe... a w ciazy niestety serce jest obciążone

Ja miałam dzisiaj rano cos podobnego i dzisiaj na wizycie zapytałam gina on twierdzi ze takie zeczy w ciązy sie zdarzaja i powinnam wszystko robic na zwolnionych obrotach

Ja miałam dzisiaj rano cos podobnego i dzisiaj na wizycie zapytałam gina on twierdzi ze takie zeczy w ciązy sie zdarzaja i powinnam wszystko robic na zwolnionych obrotach

ja chyba spanikowałam trochę, w dodatku sama jestem i się boję, że mnie to zaatakuje jeszcze np pod prysznicem czy coś. zadzwonię jutro do lekarza, najwyżej uzna mnie za wariatkę xD

reklama

Geztoza troche inaczej sie objawia ,wiem z doswiadczenia bo miałam w pierwszej ciazy ,przede wszystkim jest badzo wysokie cisnienie ,bardzo sie puchnie i wyniki sa złe bo pojawia sie białko w moczu i wyniki krwi sa słabe nawet bardzo i gestoza pojawia sie pod koniec ciazy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry