reklama

wrzesień 2012 ;)

marta i zadne nie stety, ciesz sie ze nie masz zawsze to jakis dodatkowy stres...a z ta grupa krwi to niezle Ci musieli ja na poczatku okreslac chyba pod wplywem hehe dobrze ze w ciazy pomimo wszystko sprawdzaja nam ja jeszcze raz zeby miec pewnosc:)

reklama
hej hej!
Joasia_85 ja mam konflikt serologiczny z mężem ja 0Rh- on 0Rh+, nom i odczyn Coombsa w 12 czy 13 tyg. miałam robiony a teraz będzie w 28 tyg. Po ostatnim poronieniu miałam podawaną immunoglobinę anty D, ale wiem, że przy I ciąży bez wcześniejszych przygód wszystko powinno być ok. W moim przypadku na razie jest oki, ale w rachubę wchodzi przetaczanie krwi dla Maluszka, jeżeli przeciwciała się później pojawią.
A ja dziś się lenię, zamiast uczyć...ehhhh ale chociaż dla pocieszenia Dzidź jest aktywny:happy:

dzieki lenkka uspokoilas mnie troszke bo ja to Isze badanie mialam robione wlasnie w okolicy 12 tc to teraz dopiero powinnam miec ok 28 tc z tego co piszesz juz mi troszke lzej hihi
Jeatescie niezastapione a Wasze porady bezcenne:-)

Nooo... i po 50 minutach spania, pobudka... Oj, będę ja miała fajne to wesele coś czuję...

Joasia, mój brat z bratową konflikt, ale bratowa miała amniopunkcję robioną i dostała immunoglobulinę, więc przypadek różny od Twojego i średnio pomocny.

no i ja się dowiedziałam co nieco :)

Joasiu, z moją grupą krwi to jakaś dziwna sprawa. bo urodziłam się 2 stycznia i mama mówi, że przy wypisie coś się z dokumentami stało i lekarz powiedział że mama ma się zgłosić po duplikat książeczki zdrowia dla mnie za tydzień a tam jak wół stoi że A Rh +. tymczasem okazało się że mam 0 Rh +. jak i skąd oni wpisali moją grupę krwi nie wnikam ale szok przeżyłam niezły jak dostałam wyniki badań u lekarza...

dzizas krajst - albo ja jestem jakaś dziwna albo moja nowa śliczna waga jest zepsuta. bo jeśli jej wierzyć znowu chudnę, to już 6kg... Dziewczyny, co ja mam zrobić? poradźcie coś, proszę :(...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobry na wieczór :)

Pajka Wszystkiego co najlepsze na kolejne dłuuuugie lata! :D

dzizas krajst - albo ja jestem jakaś dziwna albo moja nowa śliczna waga jest zepsuta. bo jeśli jej wierzyć znowu chudnę, to już 6kg... Dziewczyny, co ja mam zrobić? poradźcie coś, proszę :(...

a co na to Twój lekarz? Jak apetyt?
w trakcie I trymestru chudnięcie jest podobno ok ale to już II trymestr więc najlepiej było by skonsultować się z lekarzem czy to ginekologiem czy internistą.

mysle ze poki Dzidz ma miejsce i lekarz nie alarmuje to jest oki moze mial zapas:)a z 2 strony lepiej przy nastepnej wizycie porozmawiaj z lekarzem, albo 3 wyjscie rzeczywiscie masz w domu sliczna, nowa ale zepsuta wage hihih

Dobrej nocki Laseczki ja uciekam lulac:*

mysle ze poki Dzidz ma miejsce i lekarz nie alarmuje to jest oki moze mial zapas:)a z 2 strony lepiej przy nastepnej wizycie porozmawiaj z lekarzem, albo 3 wyjscie rzeczywiscie masz w domu sliczna, nowa ale zepsuta wage hihih

Dobrej nocki Laseczki ja uciekam lulac:*

śpij dobrze :)

jak byłam u lekarza to byłam w 11tc, a gin powiedział, że na razie jest ok. jutro będę usiłowała dorwać doktorka. ale martwię się bardzo... apetyt średnio na jeża, nawet święta nie pomogły.

dziewczyny ja wam powiem lepiej! w mojej ksiazeczce w miejsce gdzie powinna byc wpisana grupa krwi bylo pusto... cale zycie prawie 25 lat zylam bez znajomosci grupy krwi. Dopiero teraz sie dowiedzialam jaka mam, ze wzgledu na badania w ciazy :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry