reklama

wrzesień 2012 ;)

Hej Brzuchatki :) Wpadam na chwilkę :)
Kupiłam dzisiaj rano (pierwszy raz) miesięcznik "M jak mama" jest dodatek: Karmienie piersią.
Wczoraj była Teściowa, zaplusowała przywiozła bez (ślicznie pachnie teraz w domu) i pomogła w ogrodzie. Nawet przeszła mi złość, że pomoc w sprzątaniu zaproponowała gdy już wszystko zrobiłam.Zobaczyny,
Teściowa ma się opiekować wnusią. Wiem, że nie stać nas na opiekunkę i to jest jedyne,dobre wyjście. Mam jednak mieszane uczucia. Zobaczymy.

Mam nadzieję, że pogoda się poprawi i spędzę czas na ogródku :)

Uwielbiam bez :-D i staram sie od wiosny do jesieni zawsze miec jakies kwiaty ciete w wazonie nastraja mnie to jakos lepiej :tak:M jaj mama tez mam i juz przeczytane od deski do deski łacznie z dodatkiem;-) co do tesciow to dobrze od poczatku wyjasnic sobie co i jak zeby niedomowien i nieporozumien potem przy opiece nad dzidzia nie było...Zazdroszcze ogródka:rofl2:

reklama
Lonnka - witaj, rozumiem Cię, ja zawsze twierdziłam, że o chlebie i wodzie, ale na swoim, tylko, że nie zawsze tak się da. :sorry:
Pajkaa -zdrówka dla chłopaków. :tak:

Joasia_85 - tym razem relaksu na fotelu kosmetyczki nie było, ale samo wyjście z domu tak
Anmika- boski Syńcio z tymi tekstami :tak:

Miłego dnia życzę, nie piszcie za dużo :-p

Loonka nie chodzi mi o skurcze B-H (też je mam ale rzadko i bezbolesne;)). To było raczej ciągłe uczucie że zaraz skóra na brzuchu po prostu pęknie jak balon;) gdyby nie to że natknęłam się na informacje że może to być "coś" groźnego nawet bym się nie martwiła bo przecież brzuszek rośnie i skora faktycznie jest dość napięta. Podobno zły znak jest jeśli pojawia się to od rana zaraz po przebudzeniu. Dziś na razie to uczucie sie nie pojawiło, a już miałam iść do lekarza i teraz nie wiem co robić:rofl2: Tak myślę że może to było jakieś przemęczenie i stres bo przez tydzień byłam sama (mąż w delegacji, rodzice zagranicą). Maleńka wierci się żwawo więc chyba jeszcze się wstrzymam z dodatkową wizytą

hej Mamusie!
Ja tez uważam, że mało warzyw jest naprawdę wyhodowanych bez użycia sztucznych nawozów. Ja kupuje warzywa i owoce w warzywniakach niby ekologicznych, ale czy to jest naprawdę ekologiczne ehh, jedynie droższe
Witam nową Forumowiczkę :)
ja od dziś mam huśtawkę nastrojów, przy śniadaniu płakałam bo M chciał żebym znalazła mu błonnik do płatków a mi w tym czasie wystygłyby tosty.....no i lament był.. skończyło się na rozmowie co Ci jest? i że już zapomni na zawsze o tym błonniku, żebym tylko przestała płakać
Poza tym mam masę nauki, zbliża się zjazd i to mi też utrudnia oddychanie bez barier, w ogóle ten maj daje mi w kość
Nie wiem czy Wy macie podobnie, ale ja jak wstaje rano to czuje kopniaki Małej dosyć wysoko, właściwie w całej okolicy brzucha, a wieczorem jak już się nachodzę porządnie to tak nisko nisko..ostatnio jak byłam w szpitalu to mówili że mam ją w położeniu miednicowym, ale że na tym etapie ciąży to niczemu nie szkodzi..w każdym razie dziwnie się z tym czuję
Aha i ja jestem po 2 łyżeczkowaniach a moja szyjka ma ponad 5 cm....także chyba niekoniecznie to musi mieć jakiś wpływ na nią
oki natchnijcie mnie proszę energią do pracy :) buziole

lenka - a więc ja jestem po jednym łyżeczkowaniu i moja szyjka miała 5 tyg temu 3 cm, tydszien temu wydłużyła się na 3,85 mimo iż wcale nie leżę, wręcz przeciwnie latam jak szlona :tak: a w piątek mam kolejną wizyte i się okaże czy zas się zskróciła czy przeciwnie :-) Co do huśtawki nastrojów mam ją od paru dni, wogóle jak wkroczyłamw 6ty miesiąc czuję się gorzej psychicznie i fizycznie :rofl2: co do kopniaczków , mam podobnie w dzien wyżej a im bliżej wieczoru, tym niżej , w nocy uwilebia mi spać na pęcherzuuuu :wściekła/y::-D

kasiaczek - no ja włąśnie takie skurcze mam wieczorem od tygodnia ponad, mam wrażenie, że brzuch mi pęknie, znaczy się skóra tak w okolicy żołądka najbardzie :tak: nie wiem co to myślałam, że to tez skurczybyki B-H ale juz sama nie wiem - to chyba poprostu stan błogoooooooosławiony :-)

lili
- miłego :)

wypiłam super zdrwoy soczek Gerbera dla dzidzisuiów i chyba zaraz się spawiuje :eek::szok::-D

ponoc ma byc w sb zimno normalnie super zwlaszcza ze ja ide na wesele mam sukienke na cienkich ramiaczkach

mialam dzis w planach wstac o 8 czytac i ogladac ddtvn no ale wyszlo z tego tyle ze czytalam od 7 do 8 a potem spalam, teraz ogladam ddtvn ktore sobie nagralama czytac bede jak nadrobie forum na szczescie nie mam dzis duzo roboty w domu tak jak wczoraj mialam

lilijanna milego wyjazdu
jumabe zdrowka
anmika no jak dzieci cos wymysla he he
pajkaa zdrowka
nagapalma dobre z tym soczkiem he he
fasolka ja ogladam

reklama
Pajka słońce nikt tak nie myśli. Ty tam takie myśli to od razu wykurzaj u siebie z głowy niż zdołają się zagnieździć. życze zdrówka dla synka.

Monaliza witaj. Bardzo mi przykro z powodu Twojej sytuacji. Mam jednak nadzieję, że ułoży Wam się i Twój m zrozumie, że popełnił błąd. On wie o ciąży?!
A te bóle i szpital to pewnie z nerwów i stresów. Trzymaj się dzielnie.
Odpoczywaj na tym zwolnieniu.

Anmika dzidzia może lubi pracę, a może kopie, żebyś się nie przepracowywała za bardzo :D
No jak to nie wiesz Twój synuś chce się zaopiekować młodszą siostrzyczką. Kochany jest :). Aż się popłakałam, ze śmiechu - umrę z radości... dobre :D. Mi to nie grozi, bo ja smutas jestem.
Choć ostatnio na usg jak słuchałam dźwięków serca mojej dzidzi to tak się zaczęłam śmiać, że pani doktor musiała przerwać, bo mój brzuch latał w każdą stronę. Aż mój m popłakał się ze śmiechu.
A pani doktor mówi, że pana żona to śmieszek taki?! a on na to - NO WŁAŚNIE, ŻE NIE!!!
I jak pani doktor wyszła na chwilę z gabinetu to my znów w ryk ze śmiechu :)

Palemko to ja też kawałek murzynka chcę ;) nie słyszałam o tym wózku. My zastanawiamy się nad Arte Alu firmy abdor.
Ja myślałam, że w II trymestrze będę jak szalona latać i dostawać energii, a nadal jestem z energią na minusie.

Gorgusia ja tam nie mam się z czego tłumaczyć ;p, a posta kasi nie czytałam i nie mam zamiaru. KONIEC. Też ostatnio zapłaciłam ponad 100 za badania, a jeszcze czeka mnie odwiedzenie apteki po witaminki, magnez... i pewnie ponad 100 zapłacę. A potem sama pod koniec miesiąca się dziwię, że nie mam kasy i gdzie ona się rozchodzi ;)
Nad imieniem też się jeszcze zastanawiamy :)

Lilianna to sernika też z miłą chęcią zjem.

Loonka witam ;) Gratuluję!!! Zapraszamy na wątek wrześniówki u lekarza.

Polisia ja też bez znieczulenia ale to tylko dlatego, że bardziej się boję zastrzyków niż tego bólu. Ostatnio przez 2 lata co miesiąc musiałam przyjmować B12 w zastrzykach. Dla mnie to był koszmar comiesięczny.

Fasolka Ty tam odpoczywaj i wcinaj, żeby wreszcie ta waga na plusie wyszła :). A co ciekawego czytasz? Bo ja też lubię ksiązki. Mój m mówi, że zawyżam średną krajową czytelnictwa.

Maybybaby gratuluję kopniaczków, ja już długo czuję, ale nie tak jeszcze żeby mój mężuś poczuł. Ja czasem 2 dni nie wchodzę na bb i nie mogę ogarnąć ilości postów, więc zaczynam ew. od wczoraj :)

Marta jak tylko 37 to nie masz się czego martwić ;) Nie denerwuj się tak, ani nie smutaj.

Martusia warzywka to możesz jeść kilogramami tym bardziej, że maraton oglądasz, tylko nie noś tych kilogramów za dużo ;)

Ansure ja też chciałabym taką teściową do opieki nad dzieckiem, a niestety nie mam jej w ogóle i czeka nas żłobek. Mam nadzieję, że będzie miejsce.

Jumabe życzę zdrówka dla synusia. Słodkiego masz synusia. My jakoś też jesteśmy napięci w jakiekolwiek rocznice i dochodzi do kłótni. W ostatnie moje urodziny to nawet popłakałam się z tego wszystkiego, ale cóż. Mnie katar nie chce opuścić od stycznia ;/ Tobie też życzę zdrówka.

Lenka też popłakałabym się, jak można jeść zimne tosty. A swoją drogą nieźle musiał się Twój m zdziwić. Mi też się zdarza w ciąży z byle czego poryczeć. Ech te hormony :D

Ogrodniczki zastanawiałam się ostatnio nad posadzeniem u mnie na balkonie w skrzynkach jakichś ziół i warzyewm. Ale ja laik jestem. Może coś poleciłybyście.

Ja jakaś nieprzytomna jestem od wczoraj ;/
Zabrałam się za prasowanie i zasłabłam przy żelazku. To nie w mojej naturze leżakować ech.
A poza tym takie bóle nóg i rąk mnie budzą, że szok.
odebrałam wyniki badań i nadal poniżej dopuszczalnej normy - normalka.
Dziś jeszcze zębolog - obym nie zasnęła mu tam na jego centrum dowodzenia :D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry