reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Witajcie.
Risia- piękny tort i na pewno smaczny:tak:
Co do skurczy to myślę,że raczej się zorientujecie ;-)

A ja prawie nie spałam... co chwila się budziłam i dopiero od 6 miałam normalny sen. Tak wygląda każda noc ostatnio i bardzo mnie to męczy.
A objawów jakich kolwiek brak... cisza i spokój. Jutro wizyta i zobaczymy.

Lotka- aby ruszyło &&&
dzieki, no ja juz czekam powoli jak na zbawienie ;-)
Dokładnie, skurczu nie da się przegapić :-D

Lotka - od odejścia czopu możesz urodzić w każdej chwili, ale równie dobrze i za 2 tyg. :-p:szok:

U mnie poród wyglądał tak, że odeszły mi wody więc musieliśmy jechać do szpitala. Tam okazało się, że mam już rozwarcie na 2 cm i zero bóli... Skurcze zaczęły się po jakiś 3h od przyjęcia i poszło ekspresowo. Oby teraz była powtórka z "rozrywki" ;P

Dziewczyny mam nakaz oszczędzania się, ponoć szyjka mi się nagle zaczęła skracać w przeciągu tygodnia, no nic zobaczymy jutro, mam się pokazać i oględziny zrobimy :-D

RiSiA - tort wygląda cudnie!

Adaś ma urodziny 12 września i narazie nic nie planuje bo różnie może być :-D:laugh2:
wiem, ze ten czop nic w sumie nie znaczy, ale jak jeszcze ze 2 tyg to chyba zwariuje hehehe juz teraz sie tylko kulam po mieszkaniu ;-)
hejka
wczoraj nie zaglądałam. dziś poczytałam.
gorąco wróciło i nic się nie chce. Wczoraj obiecałam B że pomyślę o studiach i poszukam informacji o uczelniach i dziennych bezpłatnych kierunkach. Boje się że nie dam rady studiować ale on we mnie wierzy i mówił że mam iść na studia.

RiSiA Torcik super

wczoraj przed snem stwardniał mi brzuch i strasznie rwał mnie kręgosłup pierwszy raz tak miałam. ale przeszło na szczęście. ale ciężko się zasypia.

Lotka czop odszedł?? czyli już niedługo i rozwiążąnie. co nie?

Dziewczyny widzę że już się rozkręca wysyp wrześniówek.
no wlasnie niestety to jeszcze nie takie oczywiste, czekam dalej, moze i sie zacznie...
Witamy sie niedzielnie:)

Risia wow jakie cuuudo zapewnie i smakuje bajecznie Super z ciebie Mama mam nadzieje ze w przyszlosci tez takie mojej Ksiezniczce upieke:p jak tam po imprezce ? pewnie teraz juz zbierasz sily do porodu:)

polisia ja tam sie ksiazkowo nie znam ale wlasnie to stawianie sie macicy, twardnienie brzusia to sa skurcze poki co tylko niekomfortowe a nie bolesne teraz przy koncowce moga byc czestsze bo macica przygotowuje sie do porodu:)

maja z tego co nam polozna mowila to skurcze B-H a przepowiadajace to zupelnienie cos innego:) te 1sze wystepuja po 20 tc a te ostatnie na kilka tygodni lub dni przed porodem roznia sie intensywnoscia, odstepami itp mozna poczytac na necie tego pelna:) szkola rodzenia to fajna sprawa bo do niedawna tez myslalam ze to sa te same skurcze tylko roznie sie je nazywa:p

*martusia ja tam w 3 dni wszystko zalatwie od piatku pranko schlo do wczoraj, wczoraj prasowalam 5 h z przerwami i dzis mi koncowka zostala:p jeszcze jak w tyg przyjdzie posciel to pozostanie zeby przeplukac i gotowe:D

Lotka to wlasnie moga byc te przepowiadajace polozna mowila ze nasilaja sie w nocy a rano przechodza jak reka odjal i w nocy wracaja, podobno pomaga zmiana pozycji lub prysznic jesli nie to warto jednak jechac na IP zeby to sprawdzili bo jak czop odszedl to juz sie nieublagalnie ruszylo:D

stokrotka masz racje lezakuj, odpoczywaj i daj znac czy przeszlo:)

monaliza tulam a moze skoro bole sa tak silne jedz to skontrolowac???

Lilcia i ja dzis przespalysmy cala noc normalnie szok jak obudzilam sie po 5 tej i tak mysle kurcze przeciez ani razu do kibelka nie wstawalam hehe kochana Corcia dala mi pospac po tym prasowaniu tez chyba byla zmeczona i nie uciskala zbytnio na pecherz zeby sobie podrzemac:)dzis pod wieczor koncowka pranka i poki co bedzie wsio:)
Niedziela zapowiada sie piknie tzn upalnie...pewnie pod drzewkiem ja spedzimy u Psiapsiolki bo u mnie w domku pustki wszystko pojechalo nad jezioro a ja calego dnia nie wytrzymalabym na pewno:(

Milej spokojnej niedzieli zmykam do pozniej:)
dzis raczej IP jeszcze odpada, pewnie by mnie odesłali... pojutrze mam imieniny, maz sie smieje ze sobie robie powoli prezent ;-)

Dziewczyny, które jeszcze mają poczkać na rozwój sytuacji
uważajcie i oszczędzajcie się

Jumabe poradzisz sobie, kobiety są bardzo kreatywne :D
oby synka poparzenie jak najszybciej się zagoiło i ospa szybko przeszła
życzę zdrówka dla ciebie i twoich dzieci ;)

A ja dziś imprezowo
póki co porozstawiane wszystko
ale leżakuję z moimi nożnymi balonami
bo potem nie poleżę sobie wcale a wcale...

to chyba tylko u mnie nic sie nie dzieje ciekawego oprocz napierania na szyjke ale to jak duzo chodze. oprocz tego to pare skurczy bylo i to wszystko ale chyba ja mam jeszcze duuuzo czasu :p

nie spalam do 5 rano bo jacys idioci darli sie na cale gardlo po meczu. M tak samo nie spal a o 3:40 wstawal do pracy. :wściekła/y:

Jumabe zdrowka dla synka :) poradzisz sobie na pewno, kobiety sa bardzo kreatywne :)

ide zjesc sniadanko i wstawic pranko Malego. mam dzis przykazane odpoczywac duzo. ciekawe...

Jumabe zdrówka dla synka:)

u mnie co jakiś czas pojawia się skurcz... ale nie jest to pewnie nic groźnego zapowiadajacego szybki poród... czop nadal odchodzi :-D

Witam;) Przeglądałam co tam u Was i chyba wszystko w miarę ok (jak na koniec ciąży;)) - ciesze się;) Szwagierka u nas nocuje ostatnio z mężem bo mają dzieciątko w szpitalu a od nas 60km bliżej jest - biedactwo zachłysnęło się smółką, na razie nic mu nie wykryli złego więc jesteśmy dobrej myśli.

Ciekawa jestem jak duży jest czop śluzowy? nigdzie nie znalazłam takiej informacji a dziś odeszła kolejna porcja ;) strasznie bym chciała urodzić do wtorku żeby mężu był przy nas, bo później 2 tygodnie go nie ma:( Po za tym mam coraz silniejsze i częstsze twardnienia brzuszka, kłucie w kroczu i pachwinie, więc może coś z tego będzie;)

Miłego dnia ;)

a ja tak sobie ostatnio pomyślałam,że do 22.09 to chyba nie dotrwam, ale byle do 38tyg więc jeszcze choć 3 tyg wytrzymać :tak:
póki co wypływa ze mnie tabs na grzybka i nawet bym czopu nie zauważyła raczej ;-)

tatus rozmawial z synkiem zeby nie wychodzil do 18.9 podobno dwa razy odpukal w brzuch i sie zgodzil ;).

nieeee, znowu upaly, dzis 28, jutro 32, we wtorek 28 z burza a ja musze na badanie isc. pocieszajace jest jedynie to ze bede tam w 15min bo niedaleko od domku :)

Siedze wlasnie i skurcze mierze ze stoperem.... chyba cieply prysznic mi sie klania.... ;-) i wcale sie nadal nie nakrecam ;-)
milego popoludnia ;-)

reklama
Hej Mamusie! Mam problem z netem i dlatego tak późno się odzywam :(. Bez netu normalnie trudno żyć..organizacja poległa...wielu rzeczy nie kupilam a czasu coraz mniej. Dzisiaj wykorzystuję sąsiadów i zrobiłam parę zamówień.
W poniedziałek kończę 37TC. Kasiaczek - ja mam podobne objawy..brzuszek twardnieje coraz częściej, w kroczu jestem obolała...zwłaszcza rano boli gdy muszę wstać...albo gdy za długo siedzę.
Aż się boję...torba jeszcze niespakowana. A MAMY JUŻ PIERWSZE MAMUSIE ROZPAKOWANE :O. Chciałabym jeszcze pochodzić z brzuszkiem przez ..hm 3 tyg.
W czwartek mam wizytę..a na początku tygodnia muszę zrobić badania ogólne.
Oj oj....
Lotka - przesylam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry