reklama

wrzesień 2012 ;)

ale sobie dzis pospalismy :))) az do 10.30 :) z przerwa na sniadanie oczywiscie , i co godzinne wstawanie na siku :) ale u nas pogoda do d... wiec to tez pewno ma wplyw , lece wieszac pranko i musze dzis powycierac kurze i odkurzyc (pierwszy raz od chyba 3lat ) a co trza pokazac malemu ze trzeba sie ruszac :)))))
Gorgusia ale supcio juz masz!!! juz si enie moge doczekac tego sikajacego Robaczka :))) ehh pamietam jak moj siostrzeniec zawsze obsikał mame jak go kąpała :) i suuuuperasny prezencik dostaliscie !!!! extra!!!!

reklama
Dziewczyny,które spodziewają się chłopców (a nie mają doswiadczenia)- zdjecie pieluchy jest równoznaczne z siusianiem daleeeko i na wszystko :-D
Dzięki za ostrzeżenie haha:-D

Palemko, a nie znasz nikogo, kto tam wcześniej rodził? Może potrzebny Ci namiar do jednej z położnych, ona najwyżej przekazuje opiekę nad Tobą koleżance schodząc ze zmiany - jak to wygląda w praktyce nie wiem ;-)

Dziewczyny, brała któraś MONURAL w ciąży???

Gorgusia, my też dostaliśmy takie coś, ale obsługiwać tego jeszcze nie potrafię :-p

czesc babolki
p.gif

wpadam powiedziec ze mam skurcze
shocked.gif
shocked.gif
shocked.gif

od dwoch godzin. co 6, 8 , 5 minut wiec nie regularne czas ich trwania tez jest rozny ale boliiiiiiiiiiiiiiiiiii jak jasna ciasna. nie wiem co robic czy jechac do szpitala czy moze jeszcze obiad robic.

Palma ja tez nigdy w lape nie dawalam i jakos nie mam zamiaru

Dziewczyny, które rodziły doradzcie mi proszę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :confused:
Będę rodziła w szpiatlu państwowym w Katowicach - Bogucicach, słyszałam, że lepiej dac kasę położnej, ale nie wiem jak to zrobić, w sensie, żeby np. mi po godzinie zmiany nie skonczyła i nie poszła do domu .... ?????
Wogóle skąd mam wiedziec, której dać ??????????????

Ja co prawda nie rodziłam, ale w szpitalu w którym mam zamiar rodzić i tez jest państwowy, położna ma dyżur albo od 7 do 19 albo od 19 do 7. Więc zorientuj się jak jest u Ciebie z tymi dyżurami położnych, bo faktycznie moze się zdarzyć że przy jednej zaczniesz rodzić a skończysz przy innej.. Jak będziesz wiedzieć kiedy jest zmiana dyżuru i jak zaczniesz rodzic to mniej więcej bedziesz wiedzieć ile zostało do końca zmiany danej połoznej bo jak 2 czy 3 h to lepiej poczekac i dać tej następnej.
Ja też planuje coś dać położnej i włąsnie tak myśle, że zalezy kiedy przyjade bo jak zacznie mi sie akcja porodowa w nocy to bede dawac tej co jest, a jak w dzień to bedę czekała na zmianę... A z drugiej strony moze akurat trafisz na położną z prawdziwego zdarzenia, która zajmię się Tobą bez żadnego dawania kasy

Ostatnia edycja:
Hmm może poczekaj jeszcze bo skoro słabną skórcze i wydłuzaja sie to chyba nie to?a no-spe wziełaś?jak po niej ustapią tzn.że to nie to albo prysznic :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry