reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

ja wlasnie dostalam list z terminem i poswiecaja moejmu dziecku az 5 minut na zbadanie i zaszczepienie :szok: szok jak nas maja za nic, toz mojemu psu przed szczepieniem poswiecaja 20 minut . 6 szczepionek na raz, oszaleli, skasowalam on line, raczej mnie nie zobacza, do tego co dolozyli z pezplatnych rotawirusy na 2 i 3 miesiace. po co ?? moja urodziola sie rok temu i nie dostala tego a nagle po roku co wieksza zachorowalnosc??
my dzisiaj na imprezke sie wybieramy rocznica slubu do znajomych najgorzej ze nianka dopiero od 20 a impreza na 19. nie wiem co wymyslic, bo najpozniej 23 chce byc w domu i spac

reklama
stokrotka
a po co do logopedy?!
nie złośliwie pytam, tylko z ciekawości
trochę w szoku jestem, że z takim małym dzieckiem już do logopedy.

do logopedy skierowała nas rehabilitantka żeby "pomóc" młodemu gryźć...póki co mamy ćwiczyć z chlebkiem....w sumie to nie wiem po co bo młody potrafi ugryźć,odgryźć...tylko jak ma kawałek marchewki w kosteczkę to wypluwa :no:....babka kazała przynieść nasze butelki (młody nadal na smoku 2+ :no: nie chce pić z tych co bardziej leci :-(
a w ogóle to powiedziała,że będziemy sprawdzać czy nie jest gotowy na picie z kubka...jakiegoś 360 stopni :confused2:

nas też na ostatniej wizycie chcieli szczepić MMR,ale ja się nie zgodziłam, czekam czy się ta ospa wykluje (teściowa ma półpaśca)...i zarezerwowałam sobie w aptece (w hurtowniach nie ma ) szczepionkę Priorix

a młody w ogóle ostatnio podjada moje kanapki, podgryza ostatnio biały ser z pieprzem i solą,rybę z puszki w pomidorach,żółty ser z pomidorem...wiem,że to nie jest odpowiednie dla niego,ale tak sobie dzioba "pomoczy" tylko ;-) no w końcu ileż można kaszek, mleka i słoików szamać :-D

ciekawe co powie logopeda , to takie malutkie dziecko przeciez.u nas tez smoczki 1 lub 2, tylko z tt mam ze dwie 3 ale wtedy to jej wszystko leci po brodzie, a w pl stara przyjaciolka konczy logopedie i ja obejrzala i nie czepila sie niczego, niby juz u 7-8 miesiecznego dziecka mozna stwierdzic rozne nieprawidlowosci, ale nie wdlam sie w dyskusje , tyle co przetestowala mala, jakos mnie to nie zainteresowalo,
u nas ochydna pogoda leje sie z nieba, wyslalam mala na spacer z tatusiem a sama udaje ze sprzatam :-D i siedze przed kompem

Mój dzieć śpi od 2h jak cudownie ;-)

Wczoraj jeszcze tak ciepło było, a dziś.. jakiś taki chłód zawitał.. jesień :( Jak zawiało to żałowałam że beret w domu zostawiłam!

Kupiłam Krystianowi 4 parę butów na jesienne chłody, jeszcze tylko zimowe i w tym roku już więcej butów nie dostanie ;-) Ale jeśli chodzi o zimowe to nic ciekawego nie ma.. jedynie w CCC Lasockiego buty ze skóry z ociepleniem w środku, a tak to wszystko jakieś takie słabe.

Stokrotka mój pije z kubka 360 Lovi, trochę trwało zanim załapał że to possać trzeba ale mi się nie śpieszyło i tak oto mój dzieć umie ;-) Ogólnie super kubek, niestety Krystian odkrył że jak nim rzuci to się rozleje więc dostaje w nim tylko wodę ew herbatkę ;-)

Stokrotka jejku wiec po to ten logopeda... a moze jednak dac czas Arturkowi? wiesz moj babel teraz ma okres ze wszystko w zabki kole, chociaz kawalki je od 9 msca (tez pozno). np dzis kaszki z platkami zjadl az 10 lyzeczek...
Perell mam ten kubek ale Oli mysli ze to zabawka :/ kupilam mu w pepco swietny niekapek Dyduś sie nazywa. niestety smoczki to tylko ten jeden zawarty juz. zafarbowal od soczkow z marchewka :/ dyche kosztowal. w 2 dni ogarnal Dydusia i teraz sam sobie go bierze i pije. ale na dniach wprowadzam ten Lovi i koniec kropka.

no i tak od kilku dni jestem opluwana jedzeniem, nie dojada brzdac, marudzi, raczka w buzi - juz mam troche dosc. i budzenie sie w nocy :/

ktoras z was pytala o szczepienia (nie pamietam nicku): Oliwier juz nie bedzie szczepiony, ale nie bede wypowiadac z jakich powodow.

miłej nocy zycze :)

Witam niedzielne
Pochwaliłam się ze dziecku w nocy zamiast mleka dalam wody? I wypila przespala normalnie i dziś znów wodę dostała. Dopiero nad ranem mleko. Nawet prawie się wyspałam. Szkoda tylko zw pieluche przelaala tyle się tej wody opila :-D.
Perel toz Krystian ma więcej par butów ode mnie :O

stokrotka
jak Młody oleje ten kubek 360 to się nie przejmuj
nie wiem, co by miało oznaczać z punktu logopedycznego, gdyby nie chciał z niego pić
Moja córa przerobiła wszystkie ustrojstwa do picia - ten kubek 360, butelkę, kapki, niekapki z twardymi i miękkimi ustnikami
i z żadnego nie chciała pić
mam wielką kolekcję sprzętu do picia
Pić zaczęła dopiero z kubka z rurką(słomką) no i z normalnego (dorosłego) kubka
A to że wypluwa marchewkę hmmm...
Ja tam specjalistą nie jestem ale myślę, że na wszystko trzeba czasu i dużo ćwiczeń
Jeśli Arturek do tej pory raczej jadł wszystko papkowe, to trudno oczekiwać, że nagle z dnia na dzień zacznie pięknie jeść w kawałkach.
Musi poznać nową konsystencję, przekonać się do niej, nauczyć co z nią zrobić.
Nie sądzę, żeby coś złego z nim się działo, bo nie chce gryźć.
Takie moje zdanie.
Ja bym się na twoim miejscu tym w ogóle nie martwiła tylko konsekwentnie dawała mu możliwość gryzienia.
Najpierw będzie wypluwał, bałaganił a w końcu się przekona.
Daj znać, co powiedział logopeda, bo jestem bardzo ciekawa.

oj cisza awersja bo energii brak, u nas po raz pierwszy od dawna pazdziernik zimny i z deszczami, po prostu leje nie tak normlanie tylko jak pod prysznicem, az sie wychodzic nie chce, zmino rano 8 stopni moze, pochmurno. byle do swiat :tak:

reklama
Do góry