reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2012 ;)

ja też uwielbiam wszystko co kawowe, ale kawy nie pijam, no chyba,że smakową ze Starburcksa :tak:
kopniaki czuję zazwyczaj rano i wieczorem, szczególnie jak leże na plecach, niektóre nawet widać gołym okiem i TZ twierdzi,że czuje jak przyloży rękę
w kwestii porodu ja bym wolała cesarkę,ale pożyjemy, zobaczymy...
z data porodu też jestem chyba "najlepsza", bo według OM powinnam 25.08 a z usg 22.09, ale od zawsze miałam nieregularne miesiączki, bez tabsów to i pół roku potrafiłam nie mieć :no:, nie zadręczam się więc tą różnicą :tak:
a poza tym mam newsa, zdecydowaliśmy się przeprowadzić na Śląsk :-)
troszke mi się nie chce zabierac za pakowanie, ale jak sobie pomyśłę,że za tą samą kaskę mam zamiast kawalerki 3 pokje z kuchnią to mi się humor poprawie, biorac pod uwage fakt,że i tak przez najbliży rok nie wrócę do pracy:tak:

reklama
To byl dzien....
na poczatek dziekujemy za kciuki bardzo sie przydaly....przyjechalam do szpitala o 14 tej Bratowa juz miala skurcze dziwne bo przy rozwarciu na 1 cm miala co 3 min ok minutowe skurcze wiem bo sama mierzylam...po tych pomiarach poszlam do poloznej i mowie czy tak ma byc ze od razu takie male przerwy Ona ze tak, i bedzie jeszcze czesciej. Po chwili wrocila z KTG podczas badania przyszla ginka ktora prowadzila Bratowa okazalo sie ze ma do rana dyzur wiec sie ucieszylysmy, sprawdzila KTG i okazalo sie ze skurcze sa ale rozwarcie nadal slabe na 2 cm, ale kazala pakowac sie na porodowy, oczywiscie ja nadal z Bratowa;)na traku dostalam ladny fartuszek a ginka do mnie ze chyba nie zamierzam byc do samego konca z Dzidzia tutaj bo to za silne przezycia powiedzialam ze poki co mnie to nie przeraza no i ze obiecalam Bratu:) po pol godziny KTG na porodowce okazalo sie ze bedzie cc bo tetno Maluszka co jakis czas spada i szkoda sie i Jego meczyc....o 17.25 wyszlam bo juz robili Jej znieczulenie a o 17.45 wywiezli juz malego Filipka slodziutki piekniutki i podobny do Brata waga 3140 dlugosc 53 cm ideal:)

Teraz moze mnie nie byc tak czesto na bb i moge byc troszke rozkojarzona bo pewnie bede wedrowala od szpitala do domku jeszcze jutro moj Braciak wraca z Holandii, pozniej tez chce Jej pomoc bo wiadomo ze po cc bedzie inaczej dochodzila do siebie takze wybaczcie

Ogolnie trzymam za wszystkie kciuki i aby wszystko bylo dobrze jak tu zerkne kolejnym razem postaram sie nie robic sobie duzych zaleglosci:)
Buziaki

ze szkoly rodzenia zrezygnowalam, bo po pierwsze bylabym sama caly czas, a po drugie nikt ze mna nie chce ruszyc dupska - wkurza mnie to wszystko, bo tylko ciagle slysze ze przesadzam, i w tej chwili jedyna osoba ktora mnie rozumie to M.

a co do harcow, nie czuje nic takiego bym mogla nazwac to harcami, ale nie wiem w jakim tc tamte mamy byly. ja poki co czuje narazie delikatnie, nie slabo, ale sa odczuwalne, wczoraj az zabolalo.

Marta, nic się nie martw, jeszcze się rozbryka ;) Mój ludek kopnął pierwszy raz w 17tc6d i jakiś czas mówiłam, że to takie spokojne dziecko, zupełne przeciwieństwo Patryka. Minęło kilka tygodni i już tak nie mówię ;) Po prostu dziecko w tym tygodniu jest jeszcze malutkie, ma dużo miejsca i wielu ruchów się nie odczuwa, ale z każdym tygodniem im mniej ma miejsca tym więcej i wyraźniej czuć :*

marta spokojnie, w ciągu 2 tygodni się rozbryka zobaczysz.

ja wam powiem, ze z Hesią czułam słabiej ruchy niż teraz.

a ja mam problem, ze mnie po tym antybiotyku pali "rura" i nic nie pomaga. ani mleko, ani rennie, ani nic gazowanego. jedynie po gorczycy nieco lepiej, ale normalnie nie wiem czy zasne.....

future moj M bral na zgage proszki ale na recepte, pomagaly mu bardzo. chyba IPP sie nazywaly ale nie jestem pewna.

poza tym spokojna jestem jesli chodzi o malego, ale inne sprawy mnie tak wkurzaja ze no szkoda gadac.

Marta- ja jestem już praktycznie w 27tyg ciąży i dopiero teraz czuję wyraźne harce Małego i to do tego stopnia,że budzi mnie ze snu jak mu niewygodnie i "wygania" moją rękę jak ją sobie na brzuchu oprę, bo Mu jest niewygodnie :-D I u mnie zaczęło się od jednego kopa w 19tc chyba, a później długo nic i tak stopniowo coraz częściej. Dziś wystawił jakąś piętę czy łokieć koło pępka :-D Ale kopy na pewno nie są subtelne tylko bardzo wyraźne i widoczne jak się na brzuch patrzy.

Idę się kąpać i spać.
Miłej nocy Kochane.

reklama
Dzisiaj ja pierwsza:-) spać nie mogę bo strasznie sie denerwuje dzisiejszą wizytą tak bardzo chcialabym dzisiaj poznać pleć mojego dziecka. Oboje z mężem pragniemy synka ale jesli będzie córka to oczywiście tez ją będziemy bardzo kochać. Zresztą juz kochamy

Do góry