reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej! Ja po długiej przerwie bo w pracy się nie mogę odrobić (trzeba studentom oceny powystawiać;-)) a czuję się dalej źle- ciśnienie nisko i tylko bym spała.
Byłam na wizycie, mam kartę ciąży- termin na 8 września wstępnie (bo z OM to u mnie nie bardzo adekwatny). Niestety lekarka zauważyła jakiś krwiak w macicy- ale mały i daleko od dziecka (tzn na obrazie USG było dziecko, a parę cm. dalej krwiak. No i lekarka powiedziała, że powinno być ok, żadnych zaleceń o leżeniu itd nie mam- mogę nawet próbować ćwiczyć byle stopniowo i powoli:szok:. A potem doczytałam w internecie o krwiakach no i się przestraszyłam. Zastanawiam się czy te krwiaki które opisują to takie jak mój czy takie przylegające do dziecka?

reklama
paranoja z tymi snami ... :)

EM Ka będzie dobrze :) &&& dla Ciebie i maleństwa :)
jeśli chodzi o położne to po porodzie musisz zgłosić że urodziłaśu siebie w poradni a jak już jesteś w domu to przychodzi położna chyba 6 razy powinna być.. jakoś tak to było :) i patrzy czy dziecko dobrze się rozwija jak czegoś nie umiesz nie wiesz to pomoże doradzi ja miałam fajną babeczkę też młodą więc fajnie się gadało z nią .. piersi i krocze też sprawdza czy wszystko ok.. a jak masz szewki to ona ci je ściąga :)

olandia jeśli chodzi o krwiaki to ja miałam nad dzidzia w poprzedniej ciąży to miałam nakaz leżenia i tabletki na podtrzymanie.. więc radziła bym jednak nie ćwiczyć więcej odpoczywać i będzie dobrze :)

EM Ka to będzie pierwsza wizyta, pewnie dlatego tak przeżywam:tak:

Olandia skoro lekarka powiedziała, że jest nie groźne dla dziecka, to może lepiej nie sugerować się internetem, bo człowiek się tak naczyta i się stresuje, a często całkiem niepotrzebnie:tak:
Tylko postaraj się bardziej uważać na siebie i się oszczędzać:)

Amaliee no ja wizytę na NFZ mam dopiero na 27.02, więc tyle bym nie wytrzymała dlatego idę prywatnie(jest jeszcze możliwość, że ciotka mojego Męża załatwi mi na NFZ szybciej, bo pracuje w tej przychodni, ale nie chciałam jej wcześniej w to mieszać, bo nie chcieliśmy, żeby się ktoś o ciąży dowiedział przed rodzicami i teściami, teraz ona już wie, więc w tygodniu pójdziemy do niej zagadać czy by coś załatwiła:) ).

Witam sie z Wami dziewczyny. Tak sobie przejrzałam wasze forum, Wasze brzuszki i aż mi sie łezka w oku zakręciła, wszystkie wspomnienia z przed roku wróciły. Życzę Wam spokojnych ciąż, bezbolesnych i szybkich porodów i wspaniałych chwil spędzonych z maluszkami. Czerpcie z ciazy jak najwiecej bo to wspaniały okres. Serdecznie Was pozdrawiam mama Aurelki wrzesień 2013 :-)

Hej,

Amaliee ja pierwszą wizytę z USG mam dopiero na 13.02. Mój lekarza powiedział, że wtedy dopiero coś konkretnego zobaczymy i dopiero wtedy mam przyjść.

Em Ka -
do mnie połozna nie przyszła, bo w szpitalu zadeklarowałam, że korzystam z prywatnej przychodni, a oni nikogo nie wysyłają więc miałam spokój :)

Nie chce nic krakać, ale tak jakby mi te mdlości troche zelżały dziś...oby !! Sny mam też jakieś mega dzikie, ale na szczęscie szybko je zapominam rano :-D

Cześć dziewczyny :)

Niedawno zrobiłam kilka testów i na wszystkich 2 kreseczki! To moja pierwsza ciąża, więc trochę się boję, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok i za 9 miesięcy będzie z nami nasza kruszynka.
Byłam u lekarza w zeszłym tygodniu,poleciałam jak tylko test wyszedł pozytywny, ale p.doktor powiedziała, że jeszcze trochę za wcześnie, ale mam przyjąć, że jestem w ciąży :) 5 lutego idę na pierwsze USG, wtedy ma być już słychac bicie serduszka, już nie mogę się doczekać!

Pozdrawiam wszytskie przyszłe mamusie:)

ania// dziękuję :*

a czy taką położną to sie jakoś wybiera czy daja z przydzialu?:p jesli sie wybiera to gdzie szukacie opinii?

olandia
moze lepiej nie cwicz , oszczedzaj sie, zeby mogl sie wchłonac, opinie sa rozne, czyta sie i slyszy ze dziewczyny z krwiakami spokojnie potrafia rodzic zdrowe dzieci, mnie poprzednim razem sie nie udalo, teraz sie oszczedzam i mam nadzieje ze bedzie dobrze, bo tez mam ten sam problem. Może nie leze 24h, ale staram sie oszczedzac i ja np mam opcje pedantki w porzadkach, ale totalnie sobie to odpuszczam teraz , tylko ugotuje jakis obiad ogarne troche kuchnie , zalatwie najwazniejsze sprawy na miescie, akurat kupujemy mieszkanie, ale nawet zakupow staram sie nei robic. Dzis np poza przyjeciem hydraulika i wstawieniem klusek nie planuje nic:)

BubblesGirl
będzie na pewno wszystko dobrze:) od razu sie pochwal:) ja teraz mam tez 2 kolezanki ktore sa na wrzesien i staraly sie tez i u nich tez wszystko jest supcio juz obydwie widzialy serduszko:)

AanetaW
aha, ale jak chce miec kogos to w przychodni NFZ zglaszam, nawet jak ciaze bede miala prowadzona prywatnie?

AanetaW
aha, ale jak chce miec kogos to w przychodni NFZ zglaszam, nawet jak ciaze bede miala prowadzona prywatnie?

EM Ka - z tego co ja pamietam, jak idziesz rodzić musisz juz wiedzieć do jakiej przychodni będziesz chodziła z maluszkiem. Panie w szpitalu to zapisują a potem chyba inforuja ta przychodnie i ona Ci przysyła położną. Ale dziewczyny poprawcie mnie jeśli się mylę, bo ja w sumie odkąd wróciłam do Polski nie korzystam z publicznej służby zdrowia i nie bardzo wiem jak to na 100% jest.

Wow ale tu porodowa produkcja :-o

CANDY6 dzis dopiero kontynuuje, a wiec jak chodzi o drugi porod to ja bylam o godz 9 podpieta pod oksytocyne. Czulam regularne twardnienia brzucha ale to nie byly tak silne skurcze jak przy pierwszym porodzie. Co chwila podpinano mnie pod KTG z ktorego wychodzilo ze skurcze faktycznie sa lekkie jakby za lekkie zeby robic rozwarcie ale zrobily :-) ja caly ten czas moglam wszystkor robic, jeszcze jadlam na porodowce bo myslalam ze posiedze do wieczora, gadalam przez telefon, skype, skakalam na pilce. Ale jak dowalili parte to myslalam ze zejde z tego swiata :-o na szcz

reklama
smerfetka68 witamy i życzymy spokojnej ciąży.

Dzięki dziewczyny. Tabletki na podtrzymanie mam (zapłaciłam 40 zł. za opakowanie duphastonu- to naprawdę tyle kosztuje?). Oszczędzam się tyle ile mogę- nie mam wyjście bo mój organizm bardzo zdecydowanie się tego domaga;-). Tylko pracy odpuścić nie mogę- tzn. jakby lekarka tak kazała to bym poszła na L4 ale wolałabym nie. Na szczęście sporo pracy mogę wykonywać z łóżka:-).
Trochę się martwię bo luty szykuje mi się intensywny- najpierw jadę na wakacje (tu akurat powinnam odpocząć), potem mam wyjazd służbowy za granicę (bardzo ważny dla mnie) a potem jeszcze mnie zapraszają do Łodzi na 3 dni. No ale może już będę się lepiej czuć.

Do góry