reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

A widzisz Kasia - dzięki wielkie, tego nie wiedziałam, a powinnam, a może nie powinnam, powtarzam, że człowiek uczy się całe życie.

reklama
Dziewczyny! Potrząśnijcie mna, bo zaczynam panikować. Za trzy i pół tygodnia mam mieć ściągany krążek i po prostu się boję:baffled:. W poniedziałek mam wizytę i gina i dokladnie go o wszystko wypytam. ale zawsze jest jakaś obawa. Bo nie wiem ,czy poród zacznie sie w tym samym dniu, czy też poźniej.
Wiecie, ale i tak najważniejsze jest to, że mimo tylu komplikacji nadal jesteśmy z maleństwem w dwupaku - jutro koniec 33tyg.- i zanosi się na to, ze urodzę w terminie:-).

Nie gniewajcie się, ze zawracam wam głowy, ale musiałam sie z kimś tym podzielić. A kto mnie lepiej zrozumie jak nie inne przyszłe mamusie:-).

Kama - ja potrząsam......., może być tak że krążek tak sie spodobala szyjce , że nawet jak go ściągną to urodzisz tydzień później... Głowa do góry..., Malęństwo i tak bedzie piekne i donoszone:):):):tak::-D

Kama - przyłączam się do Klajo - na pewno wszystko będzie dobrze! Uszy do góry :tak: Czekamy na wiesci i trzymaj się jeszcze w dwupaku, jak na razie świetnie Ci idzie :-)

kama- podpisuje się pod tym co napisały dziewczyny:tak::tak: najważniejsze, że ciąża będzie donoszona:tak: a to czy urodzisz w 37, czy 40 wszystko jedno:-D dzidzia i tak będzie już w pełni gotowa na przywitanie "nowego świata":-D

Kama-będzie dobrze, kochana,nerwy są zrozumiałe ale bylaś taka dzielna do tej pory ,że wierzę że wszystko ułoży się po Twojej myśli:tak: A "zawracać nam głowy" nawet powinnaś, bo po to mamy to forum-żeby się wygadać:tak::-)

Anaklim-co tam z Tobą słonko,dawaj znać....

My po wizycie. Przybył mi 1 kg, ale to chyba ubranie i buty... sama nie wiem muszę się zważyć ponownie w domku w stroju Ewy hhehe.
Ciśnienie 120/80, szyjka 3cm w badaniu (kurka bolało jak diabli)ledwo udało mi się wsadzić nogi w strzemiona. Mała strasznie się przejęła badaniem serduszka,tak ją to zdeprymowało ,że dopiero po przyjściu do domu odważyła się ruszyć:-D ale mamy 145 uderzeń- oczywiście uroniłam łezkę jak moja córa sobie pięknie radzi:sorry2:
Fajny doktorek,młodziutki ,strasznie skupiony ,powiedział ,że wszystko prawidłowo u Małej, kazał mi tylko powtórzyć badania na toxo bo znowu mi wyszło IgM dodatnie.. 0.96 chociaż w mojej klinice stosują jakieś inne normy jakby zaniżone...także kolejne kłucie za tydzień.
A w sobotę mam usg- już nie mogę się doczekać...
Połozna pytała, czy na pewno dziecko jest jedno,kiedy "zeznawałam"... kurka czy ja naprawdę wyglądam jak wieloryb?:confused::-D

Sanya - dobre wieści. Ale te 3 cm trochę mnie przystopowały...
Kama - Jutro zaczynasz 34 tydzień - dodać 3 kolejne to będzie 37 czyli okres jak najbardziej bezpieczny. Poza tym po zdjęciu krążka możesz jeszcze ciąże przenosić. Głowa do góry!

Sanya - dobre wieści. Ale te 3 cm trochę mnie przystopowały...
Kama - Jutro zaczynasz 34 tydzień - dodać 3 kolejne to będzie 37 czyli okres jak najbardziej bezpieczny. Poza tym po zdjęciu krążka możesz jeszcze ciąże przenosić. Głowa do góry!

Artemida- mnie też szczególnie,że w poprzednim było 4.5 cm ale doktor mówi że w badaniu manualnym 1.5 cm szyjki jest niedostępne tylko na usg -przez moment jednak ziemia uciekła mi spod nóg,myslałam,że się skróciła...A czemu Cię przystopowało? Bo ja ciężko kapująca:-p:-)

kama - gdyby to nie było bezpieczne dla Ciebie i dzidzi , to by go nie zdejmowali , kochana głowa do góry .. 37 tydzień to już możesz tulić swoje dziecie , albo tak jak piszą dziewczyny jeszcze przenosić ..

Sanya - a ja na usg dopiero w sierpniu .. fajnie masz ..

reklama
Ja w temacie tego testu na obciążenie glukozą - cukier bada sie też bez jedzonka bo w razie czego diabetolog dostanie krzywą cukrową, żeby wiedzieć jak zmienia się ten cukier w czasie.

Sanya - mi ostatnio dwie różne osoby zadały to samo pytanie - to już pewnie końcówka :confused: a ja nie jeszcze 2 miesiące :sorry2:

Dzisiaj też zaliczylam wizytę u lekarza, położenie z pewnością główkowe :tak::tak: i o dziwo moja morfologia poszła do góry, co prawda nadal nie osiągam dolnej granicy bo mam 11 ale to najlepszy wynik od wielu miesięcy :-D

Do góry