reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

Kama - kochana, to jeszcze calutkie 3 tyg, nie zaczynaj denerwować się bez potrzeby!!!!

Agata - ja jak mówię, że dwa to słyszę - JESZCZE???? A co? Pytam zaczepnie i widzę te zmieszane miny i bąkania, że: oj bo ja myślałam (łem), że to już, coś mi się poyliło i takie tam:)

reklama
Witam napewno nie dam rady nadrobic zaległosci ale mam nadzieje, ze nic złego nic sie nie stało

Kama - witaj w klubie j- a tez zaczynam mieć lekkiego stresa bo mi tez będą wyciągać te wszystkie gadżety na początku sierpnia - już sama nie wiem czy boje sie bardziej tego ściągania (bo to na żywca robią ) czy tego ze niewiadomo kiedy urodzę czy tego, ze to juz tak blisko

.........ale dałysmy tyle rade to reszta powinna byc pestką

boje sie jeszcz troche o wage mojej młodej bo na ostatnim usg wazyła 1340 mam nadzieje, ze trosze podciagneła i ze w razie porodu w 37 tc to minimum osiagnie - teraz do lekarza ide 24-ego wiec zobaczymy co tam u niej słychac

wogóle ostatnio miałam straszliwe bóle głowy - nie mgłam sie ruszyc - moze to ta duchota na dworze -narazie przeszło

Kurde jak tak was czytam to zdaje sobie sprawę że to już naprawde niedługo !!!!!!!!!!!!!!!

Aqua - ciesze się ze wszystko jest ok :)).. dzielna jestes

Aqua- witaj po przerwie:-) martwiłyśmy się co tam u Ciebie...Nie martw się, Ala z pewnością dociągnie do porządanej wagi,inaczej lekarze nie decydowali by się chyba na ściągniecie pessaru?....

Anaklim-byłaś u doca??

Do Y. ostatnio zadzwoniła jego była szefowa i drze się na niego dlaczego nic nie mówi jak dziecko się chowa itd,a on mówi"Klara na litość boską dajże się jej urodzić":szok: babka była w ciężkim szoku, że ja jeszcze nie urodziłam bo z fotki jej się wydawało,że to powinno być z miesiąc temu:no:

Moja dzidzia chyba się obróciła łebkiem w dół bo kolana WYRAŹNIE czuję na górze:baffled:

Ostatnia edycja:
Synaya - tylko problem jest w tym ze ja nie mam krążka tylko jakieś "haty" to nawet nie jest szew mc donalda tylko jeszcze coś innego i do tego założone są jakieś pasy podtrzymujące i tego podobno nie mozna dłuzej trzymac niz do 37 bo moze poprzecinac szyjke. Ale to co juz osiagnełysmy z młoda uwazam za sukces

Aqua-to o tym nie wiedziałam,jakoś wbiłam sobie pessar do łba... ale i tak wierzę,że będzie dobrze,tyle już przetrzymałyście z Alą:tak:

Aqua - nie ważne co tam masz , ważne że to pomogło to sie liczy .. oby tylko Ala jeszcze troszke wagi nabrała , bo taka maciupka // Moja koleżanka jak urodziła tez Ale 2.5kg to sie bałam brac na ręce:)

aqua- najważniejsze, że dałyście razem wytrzymać w dwupaku aż do teraz!! jeszcze oby tylko malutka nabrała troszkę wagi!!!

agata- super z tą hemoglobiną:tak: gratuluję!!!

sanya- ło rety co sie tak wszyscy uczepili twojego brzucha:-D jak dla mnie to on wygląda na 8 miesiąc:-)

rety, stresujecie mnie tym ułożeniem główkowym:-p ja w dalszym ciągu czuje kolanka między żebrami:unsure:
w pon wizyta u ginki więc zobaczymy... no i pewnie jakieś usg zaleci:tak: strasznie jestem ciekawa jak tam oleńka... w końcu nie była ważona od 22 tyg.

Sanya - dobre wieści :-) A propos szyjki to tak jak napisałaś, na USG zawsze dłuższa. A w ogóle to teraz się ma prawo już skracać i to nawet specjalnie nie jest patologia, po prostu jak dużo chodzisz to grawitacyjnie dzidzia naciska. A mnie w tej ciąży jakoś nie bada na fotelu gin. Tylko USG. Pyta czy nie mam jakichś zakażeń, a że nie mam, to jakoś do fotela go nie ciągnie. Tylko cytologia była i będzie posiew przed porodem na fotelu.

Kama, Aqua - teraz już będzie z górki. Tak długo udało się wytrzymać w dwupaku, że moze być tylko dobrze. Aqua - teraz dzieci najintensywniej przybierają na wadze, wcześniej głównie rosły na wzrost, więc powinno ci szybko w miesiąc nadrobić. :tak:

Co do rozmiarów dzidź to mój był 60 cm długi i teraz jak biorę takie dzieci 50 cm to mi się wydają jakieś mocno maleńkie :-D Do czasu aż sobie uświadamiam, że nasz był lekko długawy model. :-D

A propos ruchliwości to mi się rozszalał mały demon potwornie. Znowu trochę się lepiej czuję i pewnie on też w lepszej kondycji. D. siedzi i patrzy godzinami jak skacze brzuch, bardzo mu się podoba :-D

reklama
Dziewczyny! Dzięki za potrząśniecie. Wczoraj miałam taki dziwny nastrój: panika przeplatana z płaczem. Dziś już mi lepiej, przeszło i zaczynam znów racjonalnie myśleć.
Dzięki, ze tu jesteście:tak::-).

aqua- nareszcie jesteś. Cieszę się, ze u Ciebie i Ali wszystko dobrze. A wagą się nie martw, Malutka na pewno w najbliższych tygodniach nabierze ciałka.

anaklim- trzymam kciuki.

ewa- nie denerwuj się. Oleńka na pewno jest grzeczna i przed porodem głowką na dół sie ułoży:tak:.

Do góry