reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowa Mama u lekarza:)

ja tez juz po wizycie:tak:

morfologia, jak pisałam juz wcześniej bardzo kiepska:-(dlatego dostałam inny (mocniejszy) preparat żelazowy - sorbifer i mam go łykać 3 x dziennie, do tego witamine b12. mam tez codziennie pić jednodniowy sok z buraków, częściej wcinać czerwone mięcho, brokuły, natkę pietruszki i takie tam....

nie wiem czy wcześniej wam pisałam, ale na wargach sromowych wyszedł mi zylak:szok::szok: no, a że tam już nie sięgają pończochy, dostałam też deralex na zmniejszenie przepuszczalności ścian naczyń krwionośnych... poza tym wszystko ok. serduszko ślicznie bije- i to najważniejsze:tak::tak:

aaa.. przez ostatnie 4 tygodnie przytyłam 4 kg:szok: czyli 8 na plusie:szok:

reklama
Ewuniu - szkoda, że ta morfologia taka kiepska... :-( I pewnie zaparcia do tego....Kurcze - uroki ciąży, u mnie niestety tez się zaczyna ten sam problem - czyli hemoroidy....Ile my kobiety musimy znieść, ale zobacz - wciąż z usmiechem na ustach!! :-)

Tampeza - ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu, ciekawe co u naszych maluszków ;-)

Abigail - dzidzi chce, żeby rodzice mieli niespodziankę :tak: Jakies przeczucia??

sreberko - co u Ciebie? czekamy na raporcik ;-)

na zaparcia moge wam polecić - błonnik 90 - dostepny w aptece - super sprawa - naturalne i nie powoduje gwałtownych akcji wc-towych :rofl2::baffled::-p

ja hemoglobine mam tragiczną przez leki w szpitalu +antybiotyki jedzenie szpitalne :baffled: i wogóle wszystko

do tego nie mogłam brać ani witamin ani żelaza bo to przy lezeniu i lekach które biore powoduje to mego zaparcia a ja po operacji nie mogę do tego dopuścić i MAM PROBLEMMMMM

teraz duzo pije, jem otręby, kiełki, kefirki, śliwki suszone, owoce, marchewki, buraki, natke pietruszki itp..... co ma ułatwić trawienie i poprawic wyniki - za tydziń zobaczymy - po tym błonniku jest dużo lepiej

a włosy wypadająmi garściami :no::-(

Aqua-1 - zobaczysz, ani się obejrzysz a się wszystko unormuje :-):-)

Ewa - oby te wszystkie tabletki szybko pomogły :happy: Na szczęście dzidzia i tak urośnie cała i zdrowa, tylko z ciebie wyssie... no a to najpóźniej po porodzie do nadrobienia :-)

Buziaki! :-)

oj co do włosów to ja tez ostatnio trace na potege ale moze to przez wiosne zawsze tak miałam o tej porze roku
własnie odebrałam morfologie i na moje nie wprawione oko wszystko sie miesci w normach ufffff
hemoglobina tez choc juz tylko 12

a ja po wizycie, wszystko OK
troche ciśnienie podwyzszone, ale w poprzedniej ciązy tez tak miałam, bo jednak przy wizycie to jakiś tam stresik jest
teraz musze zrobic badania i niestety czeka mnie test po obciązeniu glukoza, niestety po godzinie i po dwóch będa mnie kłuc :-(

a co do włosów to ja mam nawet ładne i nie muszę ich myc codziennie, w poprzedniej ciązy tez były OK

acha... no i w końcu jestem na chorobowym, bo predzej byłam jeszcze na wychowawczym

Byłam dziś w laboratorium na badaniach. Wyniki nawet dobre, chociaż hemoglobina w dolnej granicy normy, niestety . Za mną też test obciążenia glukozą. Okropne przeżycie: pół szklanki wypiłam bez problemu, lecz im bliżej dna, tym było gorzej. Ale dałam radę:tak:.

W czwartek natomiast idę na USG 4d. Już nie mogę się doczekać, by zobaczyć moją kochaną kruszynkę:happy:.

kama, pycha - super, że wszystko ok:tak::tak:

pycha
- a czemu będziesz kłuta dwa razy???

sreberko- jak na ten etap ciązy 12 to i tak całkiem nieźle:tak::tak: byle tak dalej!!! ja mam ledwo 10:-(

aqua- dasz rade kochana:tak::tak:napewno wyniki się poprawią... w końcu dbasz o swoją dietkę:tak:

Tu nie robia badan krwi wiec calkowicie nie wiem jak u mnie z zelazem, a mialam problemy i bez ciazy. Jeszcze 3 tygodnie i pojade do PL to porobie sobie badania. Za to mam problemy z zaparciem, tez codziennie owsianka, jogurt, jablko i nic nie pomaga:no:

reklama
Do góry