Dzejka standardowo się chyba pobiera z palca i mierzy glukometrem, a drugą porcję krwi z żyły wysyła do laboratorium, dzieki temu badaniu glukometrem mogą Ci od razu podać glukozę, bez czekania na wynik badania na czczo z laboratorium, co trwa z poł godz, bo gdyby Ci wyszedł wysoki wynik na czczo to nie mogą Ci podać bo to moze być niebezpieczne
Pycia masakra jakaś z tym dentysta, a nie masz innej poradni? moze warto byłoby poszukać innej, pisma do nfz to jedno, ale zasługujesz na dobrą opiekę od razu,a chamów nie wychowasz..
Ananka powodzenia
Ciśnienie niby nie jakieś astronomiczne, tylko dolne 100 i w domu bywa ponad 90, do tego mam te obrzęki, w 1 ciąży też miałam spore ciśnienie na koniec ale wtedy obyło się bez leków no i to były ostatnie 2 miesiące max czyli ciaża w sumie bezpieczna, zawsze można było po prostu cc zrobic, a teraz przez to, ze tak wcześnie jest tzn niskie tygodnie ciąży to dostałam dopegyt 3X1/2, białka póki co w badaniu ogólnym brak, ale mam robić jakieś kwasy moczowe itp plus jakieś dodatkowe białko całkowite cokolwiek to jest, no i odpoczywać i sie nie stresować...
Kaha ja myślę, ze kombinezon/kombinezonośpiworek wystarczy + często do wózka jest taki ochraniacz na nózki, a jak nie to jakiś kocyk wg potrzeby, jak będzie bardzo zimno to pewnie i tak długo siedzieć na polu nie będziecie, choć doświadczenie mam w tym raczej srednie, moje chłopaki kwietniowo/majowe wiec na zimę już byli całkiem duzi...