reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
kołtunek trzymaj sie dzielnie daj znać po wizycie.. częste te skurcze..

anula09 zazdroszczę kurcze kupowania sukieneczek!! ja póki co mam malutkie dżinsy i koszulę ale to na 56 :D mam nadzieję że zdąże wystroić Jasia:D

Dziewczyny mam do was głupie pytanie :p .. otóż, jak już wiecie jest to moja pierwsza ciąża i jestem zielona w tym temacie. Dziś poczułam ból w podbrzuszu baaardzo podobny jak ten zwiastujący miesiączkę. Trwał chwilkę, po jakiejś godzinie może dwóch się powtórzył. Czy to są te skurcze przepowiadające ?

Do dziewczyn z pessarem i lezakujacych:-)
Jestem w 30 tc, biore asmag forte 3 ×2, duphaston 2×1 i od tego tyg dr przepisal mi nospe 3×1.A Wy ile i co bierzecie? Mam wrazenie, ze zwariuje byle chociaz jeszcze te 5 tyg, a brzuch twardnieje Mimo tylu lekarstw������������

Ostatnia edycja:
Ami od 24tc nam pessar a leżakuje praktycznie od początku. Codziennie jem 3x1nospa Max, 3x2 asparagin, 2 razy luteina dowcipna, plus witaminy mama dha. Brzuch twardnieje i tak przy chodzeniu, jak leze to miękki jak galareta.

Aneta czytałam o tych skurczach i podobno tak sie objawiają jak na okres. Nie mam pojęcia jak to jest bo okres nigdy mnie nie bolał :/

Anula09 to ci zazdroszczę :p Ja to okresy miałam masakryczne. Nie dość, że brzuch bolał tak bardzo że zażywałam ketanol/ew. zastrzyk domięśniowy, to jeszcze wymioty, biegunka i gorączka :p. No i 1 dzień w miesiącu wyjęty z życiorysu :D Ale wszystko do przeżycia. Mówili, że po pierwszym dziecku ma wszystko przejść - zobaczymy .. :)

Ami ja od tygodnia mam zmniejszoną nospe do 2*1 i tylko na noc luteinę 100 do tego magne b6 i aspargin no i witaminy. Wcześniej od 14 tygodnia miałam w większych dawkach. Generalnie nie lubię nadużywać lekow ale teraz nie protestuję aby nie pluć sobie póżniej w brodę. nie wiem co jest mniejszym złem al niestety trzeba komuś zaufac.

Witam się i ja!
Kołtunek- wzięłaś coś na skurcze? Trzymamy kciuki, zeby wszystko było ok!

Lalki- figura marzenie! :tak: super, jak idzie tylko w brzuszek.

Motylek- już w szpitalu? Oby Cię jak najszybciej wypuścili, musi być dobrze! Później tylko w okolicach 38 tygodnia się tam pokaż ;-)

TRen- masz super podejście do życia! Inne na Twoim miejscu by się pewnie mazgaiły, a Ty masz charakterek ;-)

Aneta- tak się zaczynają przepowiadające :tak: spokojnie, jeśli to tylko raz na jakiś czas

Przepraszam, że nie odniosę się do reszty, ale miałam kilka podejść do czytania i nie jestem teraz w stanie wrócić i zaznaczać co komu chciałam odpisać :sorry:
Byłam w sobotę na weselu, a w niedzielę na roczku. Oczywiście temat nr 1- gdzie jest mój brzuch?! Niektórzy w ogóle nie wiedzieli, że dzidziusia się spodziewam, a jedna ciotka stwierdziła, ze na pewno się pomyliłam i lekarz też i mam termin na grudzień, a nie wrzesień :-p Przy Maćku ostatnie 2 miesiące pytali, czy nie bliźniaki, teraz wręcz przeciwnie, ech...Przytyłam prawie 9 kg, a od wczoraj mam spuchnięte nogi. Za mało piłam, dzisiaj nadrabiam, a u nas do słońca termometr pokazuje 48 st., w cieniu 39. Od rana siedzimy z małym w domu i nosa nie wychylamy. Za to szef mojego m to chyba ma coś z głową. Taki upał, a on pracownikom kazał dach zmieniać! Ja rozumiem, że jego terminy gonią, ale bez jaj, przecież to jest dla nich niebezpieczne! Zdrzemnęłam się pół godz. i mi troszkę lepiej. Spojenie codziennie w godzinach popołudniowych strasznie nawala, jakby mi ktoś młotkiem z igłami przywalił. Zamówiłam wczoraj paczkę w geminni i wkurzyłam się, bo najbardziej mi na octenisepcie zależało, a zapomniałam go zamówić. No trudno...Miłego, chłodnego popołudnia!

Anula09 to ci zazdroszczę :p Ja to okresy miałam masakryczne. Nie dość, że brzuch bolał tak bardzo że zażywałam ketanol/ew. zastrzyk domięśniowy, to jeszcze wymioty, biegunka i gorączka :p. No i 1 dzień w miesiącu wyjęty z życiorysu :D Ale wszystko do przeżycia. Mówili, że po pierwszym dziecku ma wszystko przejść - zobaczymy .. :)
nie pociesze cie, ale mi po pierwzej ciązy bole mentruacyjne sie nasilily. Do tego mam takie pms ze zadzgac moge wszystkich. Nie daj boziu coś wtedy mam zalatwiac to z gory przepraszam delikwenta za swoją morde... on zielony bo niewie ocb.. i po sekundzie w moim towarzystwie juz wie ze mi sie chyba okres zbliza.

a te bole w dole brzucha to tak.... przepowiadające. U jednych są slabsze u innych mocniejsze. Ale to pikus w porownaniu z tymi krzyzowymi. Przynajmniej moimi. Oczy z orbit wychodzą.
Jolka daj mi numer do szefa meza. Porugam go troche. Porąbany porzadnie. sam niech zasowa na dach i go zmienia. Jak chce to moze nawet golymi jajcami po blasie jezdzić.

bylam u cukrzycowego. I tak jak sadzilam.... u gin wiecej wazylam, dziś mniej. Lubie tą wage. Lącznie od początku ciązy przytylam 15,5 kg. czad. nie jest zle z moimi predyspozycjami.
i zeby nie bylo ze to od pilnowania diety. wpadlam do domu glodna jak cholera i zobaczylam czekolade. Dobrze ze byla otwarta.. bo pozarlabym z papierkiem. No co za rozkosz dla podniebienia... jak ona ja jezyku sie rozplywala. mmmmmmmmmmmmmmmmmm.. jeszcze kawalek w zebie mam.. cudo. bede wysysac sobie do wieczora :Dl
Bylam tez na ciuchach. i znalazlam Blaneczce bluze. rozową.. ale sliczną i mietową bluzeczke. No i pozytywke z projektorem. wszystko za calusie 20 zł. Toz to grzech nie brac.

reklama
Z okresami to różnie po porodach. Ja miałam mega bolesne przed i każdy bite 7 dni trwał. Pierwszy po porodzie przyszedł po skończeniu karmienia, ale brzuch bolał delikatnie kilka dni przed. W trakcie nic, ale lało się ze mnie tak, ze w ciągu godziny przesiąkła nocna always :confused2: Później następne były bardzo delikatne pod wzgledem bólu, za to pms mnie męczył okrutnie, no i obfitość jak przed ciążą. Zobaczymy, jak będzie teraz.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry