Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jak to u Ciebie zdiagnozowali? Ile płacisz za ten taping czy ta przepukliNe będzie widać na usg?Obawiam sie, ze to nie łozysko, a robi Ci sie przepuklina -rozchodzenie sie miesni prostych brzucha. Ja z tego m.in.powodu (+ bole plecow) chodze na taping - klejenie specjalnymi plastrami. Ja mam tez bol i ciagniecie w okolicy pepka. Mi to pomaga.
Przepuklinę widać na USG. U każdej z nas w ciąży robi się rozstęp mięśni prostych brzucha, ale u jednych mniej, a u drugich bardziej. Zależne jest to od wielu czynników. Jeśli daje nieprzyjemne objawy to można tejpować, bo zapobiega to dalszemu rozstępowi i daje ulgę, ale pamietaj, żeby udać się z tym do porządnego fizjoterapeuty po kursie na tejpy. Najczęściej po porodzie mięśnie schodzą się spowrotem, ale u niektórych rozstęp pozostaje. Wtedy trzeba nad tym pracować ćwiczeniami i dalej tejpami. Poczytaj w necie jest duzo informacji na ten temat.Kliśka!!! Trzymam kciuki za mycie! To musi być trauma straszna nie móc się umyć( Wiecie co mam łożysko z przodu jak podnoszę się z łóżka np.wstaje mięśnie brzucha napiąć lekko musze to taka gula mi rośnie takie wzgórze aż nad pepkiem czy to łożysko?macie tak?
Też takie coś czułam. U mnie okazało się, że to tylko wiązadła.No to ja się bałam ze mi się coś z łozyskim dzieje czEsto czułam takie ukłucie jakby się coś odrywalo od środka wlasnie w okolicy pepka nad pepkiem ale już rzadko to czuje i leciutko
A czy na usg lekart jest w stanie zobaczyć sprawdzic jeśli coś takiego się dzieje czy on by coś zauważał?
Jutro jeżeli będą mi robić ten zabieg to muszę być czysta. Tak czy inaczej jak mi to ściągna to idę się kąpać i w dupie ich mam, że nie. Wydaje mi się, że w Koszalinie to już byli przewrazliwieni.Kliska, ponegocjuj z lekarzm te kapiel, przeciez to Ci poprawi samopoczucie mega. Moze Ci asystowac pielegniarka, a medycznie nie ma znaczenia, ze Cie odepna na 15 min.
Trzymaj sie cieplo. Mam nadzieje, ze szybo Ci zainstaluja co maja zainstalowac i wrocisz do domu.
Nie ma czego sie bac. Tak sie czasami robi. Ja tak mam i chodze na kinezytaping. To nie boli, a pomagaNo to mnie nastraszylyscie .. od kilku dni to widze
Dokladnie tak jak pisze Seremida. Ja napisalam, ze moze sie robic przepuklina (nadmierne rozchodzenie miesni brzucha moze zagrazac przepuklina). Mi to zdiagnozowala fizjoterapeutka do ktorej poszlam z bolami plecow w pierwszym trymestrze. Poszlam do takiej, ktora zajmuje sie ciezarnymi. Ona zrobila mi badanie i zalecila taping. Poradzila tez nie podnosic sie na wprost a po przekreceniu sie na bok, kucac a nie zginac sie, nie podnosic ciezarow.Przepuklinę widać na USG. U każdej z nas w ciąży robi się rozstęp mięśni prostych brzucha, ale u jednych mniej, a u drugich bardziej. Zależne jest to od wielu czynników. Jeśli daje nieprzyjemne objawy to można tejpować, bo zapobiega to dalszemu rozstępowi i daje ulgę, ale pamietaj, żeby udać się z tym do porządnego fizjoterapeuty po kursie na tejpy. Najczęściej po porodzie mięśnie schodzą się spowrotem, ale u niektórych rozstęp pozostaje. Wtedy trzeba nad tym pracować ćwiczeniami i dalej tejpami. Poczytaj w necie jest duzo informacji na ten temat.
Ciekawe, że mój lekarz ginekolog nie zlecił czegoś takiego u mnie. A Twój mąż ma wadę serca od urodzenia?Ciagle cos pisze, ale nie pochwalilam sie jeszcze, ze bylam dzisiaj na echu serduszka. Zalecenie wynikajace z wady serca u ojca. Serduszko zdrowe (sprawdza sie jeszcze kilka razy w dziecinstwie), a dzidzius slodki: zaslanial sie od tego usg. Moj Maly nie lubi usg i zaslania sobie buzke od niego zawsze.
Jakby ktos potrzebowal bardzo dobrego specjalisty od echa serca plodu to dysponuje namiarami (Warszawa).