reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześnióweczki

Naprawdę jak robi badanie USG to cisza taka, dopiero ostatnio pokazała mi gdzie jest główka, rączka. A jak zapytałam o te prenatalne to tak zimno odpowiedziała, ani nie doradzila.
Może ma takie podejście do pacjenta. Jakby moja gin była taka oschla to tyle by mnie widziała.

reklama
Kornela123 ja też mam nr prywatny do swojego gina. Raz pamiętam zrobiła mi KTG w sobotę.
Moja bratowa chodziła na NFZ do lekarza i chwalila bardzo.

KasiaMarysia Ogólnie większość lekarzy trzeba ciągnąć za język, masz prawo zadawać pytania. Najgorzej jest jak się trafi na takiego co odpowiada z łaską. Mój lekarz też sam z siebie za dużo nie mówi ale jak mu zadaje pytania to odpowiada mi bardzo dokładnie, wręcz wygłasza wykład i jest bardzo miły. W tej chwili chodzę na NFZ na który mój lekarz przeniósł mnie sam z siebie nawet mi o tym nie mówiąc. I też mam nr do niego.

Naprawdę jak robi badanie USG to cisza taka, dopiero ostatnio pokazała mi gdzie jest główka, rączka. A jak zapytałam o te prenatalne to tak zimno odpowiedziała, ani nie doradzila.

To zastanów się nad zmianą. Poszukaj innego na nfz może będzie lepszy. Ja zadaję mnóstwo pytań mojej gin a ona chętnie mi odpowiada i wszystko dokładnie mi pokazuje na usg.

Ja place 140 pln, usg jesli trzeba jest do dyspozycji, w cenie wizyty byla tez cytologia.
Moja gin jako lekarz robi bardzo dobre wrazenie. Robi dokladny wywiad, zleca badania, wszystko tlumaczy etc. Trzyma pewien dystans... no ale trudno, w koncu nie chodze do niej na kawe.

ckai3e3kikq3p3qp.png

Cześć kobitki:tak:

Wczoraj mi dzień minął na spaniu...dosłownie jakaś taka nie do życia byłam:baffled:
Wstałam o 7.10 od razu z bólem głowy ale jakoś wstałam bo musiała...młodszą na 8.00 do przedszkola odstawić...wróciłam do domu o 8.30 i od razu poszłam spać...przebudziłam się o 12.30 ale zanim się zwlekłam z łóżka była już 13.00 potem coś tam porobiłam, zjadałam ze starszą obiad no i już była prawie 15.00 więc z Amandą poszliśmy odebrać naszego przedszkolaka przy okazji wstąpiłyśmy do biblioteki...po powrocie do domu mężulek zajął się dziewczynkami a ja znowu drzemkę sobie ucięłam prawie do wieczora:unsure:

Dzisiaj miałam wizytę u endokrynologa byłam zapisana na 10.00 ale było małe opóźnienie i weszłam dopiero o 10.45:confused2: Pani dr bardzo profesjonalnie podeszła do sprawy...także sama u niej spędziłam co najmniej pół godziny:tak:
Wyniki nie ukrywała że nie wyszły dobrze ale dostałam lek Euthyrox N50 który ma niby poprawić wyniki:confused:
Zleciła mi również do wykonania : TSH3-cia generacja, oznaczenie wit.D3, Przeciwciała anty TG i przeciwciała anty TPO..i za 4 tygodnie do kontroli:sorry2:

Cześć Aluśka :) To miałaś wczoraj na prawdę ciężki dzień. Opóźnienie to i tak małe, ja raz czekałam 6 godzin tyle było ludzi, a i pani doktor bardzo długo trzymała w gabinecie. Euthyrox zbije Ci TSH, to bardzo dobry lek, ja nim poprawiłam swoje wyniki kilka lat temu jak miałam niedoczynność, brałam dawkę 37,5. Teraz dostałam dawkę 75. Na pewno za 4 tygodnie będziesz już miała lepsze wyniki :)

reklama
Do góry