reklama

Wrześniówki u lekarza.

...my tez po wizycie normalnie wymarzona hehe weszlam do przychodni o 9.45 wyszlam o 10.30 jakis rekord jesli chodzi o tempo:szok: kolejki do wazenia nie bylo wogole weszlam z marszu a do lekarza 3 kobietki tylko byly:-D przeciwcial brak, dostalismy karte ruchow do uzupelniania, cisnienie ok, waga hmmm ogolem + 10,3 kg ale od ostatniej wizyty 5 tyg temu przybylo mi tylko 2,7 kg:-D ginek pobral mi wymaz do rozpoznania bakteri GBS powiedzial ze bedzie to potrzebne przy porodzie, wiecie cos na ten temat?
O dziwo tym razem nie dal wynikow na mocz i krew ufff nie beda mnie w tym m-cu kluli:-) szyjka dluga i zamknieta nastepna wizyta 31.07...oczywiscie z nadmiaru dobrych wiesci zapomnialam zapytac ile wg wyniku USG wazy i mierzy moja Mala no ale nic niewazne, ciesze sie bardzo ze wszystko gra i zycze kazdej taki info przy wizytach:-)

super, że wszystko ok
ja też będę miała robiony taki wymaz, ale nie wiem kiedy
a co do morfologii i moczu - ja też nie dostałam skierowania, ale po miesiącu sama dla własnego spokoju zrobię sobie te podstawowe badania

no a co do mojej wizyty to tak glówka jest na 32 tc :szok: nogi również i brzuś na 30 tc:tak:no i wg wymiarow termin mam na ostatniego sierpnia :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

no to super
ja z pomiarów usg mam termin od 04-26 września :) cudacznie

a co do długości nóg i wzrostu to sama nie raz mam problem z kupnem bluzki, która będzie miała rękawy za kostki, czy spodnie z nogawkami za kostki, a moja siostra ma jeszcze większy, bo jest dłuższa :D

No więc u mnie tak: Mały sie rozwija wzorowo, waży juz 1643g, wymiary ma na 30/31 tydz., ułożony cały czas główką w dół, mam nadzieję, ze sie nie przekreci już :) Szyjka długa, twarda i zamknięta, a martwiłam się, bo mi brzuszek twardnieje. Ale... mam skierowanie do szpitala na weekend żeby poobserwowali moje ciśnienie i cukier... Ciśnienie mam podwyższone na wizytach, choć w domu zazwyczaj dobre, a glukozę miałam 85, 199 po godzinie i 89 po 2 godz. Więc ta po godzinie jest za wysoka (norma do 180) :/ i dlatego mam stosować dietę i do szpitala na obserwację... Szpital, powiem szczerze, mnie przeraża. Nigdy nie spędziłam w żadnym szpitalu więcej niż godzinę :-( To pewnie na potologii ciąży się ląduje co? To sie nasłucham... :-(

super, że wszystko ok
dobrze że położą cię do szpitala i będziesz pod baczną obserwacją
porobią wszystkie badania i będziesz spokojniejsza

a ja mam nadzieję, że moja Fasolina się przekręci w odpowiednią stronę
ma jeszcze trochę czasu

reklama
trzymam kciuki za wizyty

LOTKA 4 lipca

GORGUSIA 4 lipca

MALEŃSTWO20
4 lipca

Mantezowa mój pierwszy synuś był mega dlugi i chudy...i teraz pewnie będzie tak samo
:-Dno, ale głowkę ma sporą :-D

Ryba gratuluje udanej wizyty:)

Hallo Kochane!!!
Pajka, Joasia super wieści!!!
Ryba gratuluję, ja idę 6 na USG i będę dokładnie w tym samym dniu ciąży (oczywiście według suwaczka;-)) zobaczymy dla porównania ile moja malutka waży:-D
Lotka, Gorgusia, Maleństwo trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&za pozytywne wieści dzisiaj!!!

Jestem :)
Wszystko jest w najlepszym porządku. Pozamykane i szczelne jak trzeba :) I możemy spokojnie ruszać nad morze :-D
Syncio to przesłodki Pucuś :D
IMAG0238.jpg

Kolejna wizyta 19.07.

Trzymam kciuki za inne wizyty :)

Gorgusia super, ze wszystko ok:) ja powiedzialam mojej gin, ze jak po 40 tc mi powie, ze wszystko pozamykane to ją uduszę:-D

Joasia ja to się zawsze śmieję z Twoich dat wizyt bo zawsze mamy razem
:-D wczoraj, 31 lipca:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
fajnie, same dobre wieści, takie duże już te nasze dzieciaczki :) chociaż mój to chyba jeden z mniejszych będzie.
Gorgusia, bardzo wyraźne to twoje zdjęcie z usg, wygląda jak normalna fota maluszka a nie usg :)

reklama
gorgusia, cudna fotka :-)

ja wlasnie wrocilam, Maciek nadal zostaje Mackiem ;-)
Zobacz załącznik 480317

termin mi sie coraz bardziej przybliza, lekarz obmacał szyjke i, cytuje: "jeszcze miesiac wytrzymamy" ;-) hehehe smieszne ;-)
maly nie taki wcale maly, wazy 2001,24g :-) wiec kawal chlopa. dostalam nadal luteine i tardyferon na anemie. poskarzylam sie tez na zaparcia, mam sobie kupic syrop Lactulose-MIP - specjalny dla ciezarowek :-)

ogolnie jestem zadowolona, ale nie spieszy mi sie jeszcze az tak... zeby za miesiac rodzic ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry