reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
Przy pośladkowym ulozeniu dziecka niestety nie wszędzie stosuje sie CC. W mojej szkole rodzenia do której chodziłam w poprzedniej ciązy połozna mówiła że w takich przypadkach w szpitalu wojewódzkim w gdańsku próbuja najpierw SN a jesli są problemy to wtedy dopiero lekarz decyduje o CC

miq ale super,że juz ma wloski i moglismy ja tak ladnie podejrzec:-)

Kasia P-P najwazniejsze,że synus zdrowy, jeszcze ma czas na obrocenie sie tak jak pisza dziewczynki, wiec sie nie martw poki co:-)

do-ti cudoo :*

axarai o matko, super lekarz nie ma co:/ szkoda słow

Fasolinka za jutro &&&&&&&&&&& bedzie git!! bo Wy silne dziewczynki jestecie :*

Zdaję relację z wczorajszej wizyty, dopiero dzisiaj, bo wczoraj w emocjach aż nadrabiałam zakupy :D

Dostałam pełny wydruk usg i zostałam zbadana itd. wyniki piękne, mogę odstawić zelazo, zostałam pochwalona za morfologię i wagę :D za to Maluszek okazuje się być naprawdę spory :) ma 3 tyg. do przodu zgodnie z pomiarami usg, o wadze pisałam, ale właśnie na wizycie dopiero opowiadała mi o wynikach no i rośnie jak szalony, odpowiada 35 tc :szok: więc mam być gotowa od połowy sierpnia :) w sumie nie cierpiałabym, bo jak sobie pomyślę jaki wielki będzie do września to ciarki mnie przechodzą a ja jestem drobinka :D haha

gratuluję i Wam wizyt, Axa ależ lekarz, szok! trzymam kciuki za lepszego!

Gratuluję udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze.

Też z tego co czytałam to przy ułożeniu miednicowym cc robi się przy pierwszym porodzie a przy kolejnych można próbować sn bo już wszystko jest przygotowane i szybciej się rozwiera do odpowiednich rozmiarów. Warunkiem jednak jest, że dziecko jest mniejsze od poprzedniego i myślę, ze wówczas poprzedni poród musiał być sn.

U mnie myślę, że Marysia się obróciła bo ostatnio obkopuje mi bardziej środek brzucha a sporadycznie boki. Zobaczymy 27.07 na usg.

Przy pośladkowym ulozeniu dziecka niestety nie wszędzie stosuje sie CC. W mojej szkole rodzenia do której chodziłam w poprzedniej ciązy połozna mówiła że w takich przypadkach w szpitalu wojewódzkim w gdańsku próbuja najpierw SN a jesli są problemy to wtedy dopiero lekarz decyduje o CC

To bardzo dobrze swiadczy o szpitalu, w ktorym sie urodzilam :)
ja ostatnio czytalam, ze taka wlasnie jest zalecana praktyka. Nie od dzis wiadomo, ze porody sn sa zdrowsze dla matki i dziecka niz cesarka pod wzgledem zachodzacych podczas porody procesow i cesarke powinno sie stosowac tylko w razie koniecznosci.
a z tego, co widze to w pl w duzej ilosci szpitali wciaz najchetniej wszystkim by cesarke robili ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry