reklama

Wrześniówkowe mamy

Sorki dziewczyny, że było tak długo, ale jak pisałam nie sądziłam, że tyle aż wyjdzie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A teraz tak mnie jakoś naszło spoglądając na listę. Faktycznie prawie codziennie jakiś maluszek będzie przychodził z naszej listy na świat i któraś już pisała, że te wcześniejsze mamy mogą się załapać na sierpień, zważywszy na letnią pogodę... Ja nie byłabym taka pewna:tak: Moja mama urodziła brata pod koniec sierpnia, lato było wręcz nie do zniesienia, a ten zamiast dać mamie wcześniej odetchnąć spóźnił sie 2 tygodnie:-)

reklama
Harsharani fajowe te spodenki, u nas były podobne, ale ciut jaśniejsze i z prostymi nogawkami. Ale... spodnie za 80zł w mothercare? Marzenie ściętej głowy
no.gif
Bluzki są po 129, spodnie koło 200 i ponad, a jak pisałam nie dość, że wybór mały to ceny wyższe niż w uk. Koszulki nocne (pakowane po dwie) kosztują 18 funtów (czyli ok 103 zł), na co przyklejona jest metka 129 zł
realmad2.gif
Krem tylko jeden....na sutki dla karmiących, i tylko dla maluszków jest duży wybór, ale tanio nie jest
no.gif

wiesz co? ale wlasnie te spodnie takie wyszly na zdjeciu..bo one sa ciut jasniejsze i maja proste nogawki :)
A co do cen.. Strasznie spodobaly mi sie dzis w mothercare inne spodenki..zielone, z fajnego materialu.. Nie mialy dziwnych rzeczy z boku i w ogole..ale cena.. 35 funtow.. Bluzki okolo 20 kosztuja... ale chyba kupie sobie pozniej pizamke..bo sa bardzo fajne..za 15 f byla 3 czesciowa...
Aha..i wiesz..te spodnie tez kosztowaly 30. ale zrobili na nie promocje...
Stroje kapielowe tez byly, ale tylko z gatkami wycietymi a ja musze miec te z rodzaju bokserkowych... bo taki mi cellulit wyskoczyl ze wstyd chodzic po basenie.. W ogole strasznie mi sie jakos skory pogorszyla.. Nie mowie tu o pryszczach itd..ale ja mialam zawsze cere sucha..skore zreszta tez;) a teraz to juz bije rekordy w tym wysuszeniu... nic nie pomaga..
Zapomnialam wlasnie popatrzec dzis na kosmetyki w mothercare... Ale odbije sobie ;)

A wiecie co bylo fajne? te kobietki z brzuszkami juz widocznymi..tak ladnie ubrane..wrecz promieniujace tym ze sa w ciazy... :)

Ja też mama suchą skórę, a teraz to już w ogóle mega suchą...to chyba te hormony;-) Ja kilka razy robiłam maseczki nawilżające i na razie pomogło. Ale czasem jak wstaję rano to z noska tak mi schodzi skóra jakbym się spiekła na słońcu:baffled:

Fakt, najbardziej podobały mi się właśnie piżamki, jest jedna taka z bawełnianym szlafroczkiem w komplecie...tak mi się podoba, że może w przyszłym miesiącu się skuszę:-)

Majandra:-) Ja mam to samo, tyle, że w jednej w ogóle się nie dopięłam i teraz się tylko zastanawiam czy to może już brzuszek czy jednak tluszczyk...

dziewczyny a mi sie strasznie cera popsuła! mam dosłownie takie wypryski jak nigdy w życiu
myje zelem smaruje vichy i nic nie pomaga:( nie wiem juz co z tym zrobić
macie jakis pomysł????
czy moge isć na oczyszczanie w ciąży? przy użyciu kwasow i tych maseczek różnych???

Ja gdzieś słyszałam (chyba na tvn style), że właśnie w ciąży nie powinno wykonywać się żadnych mocnych pillingów, dermoabrazji , oczyszczania kwasami itp. Nie wiem jak ma się do tego tradycyjne oczyszczanie czyli po parówce lekkie wyciskanie całego tego świństwa z powietrza;-) Najlepiej zapytać o to bezpośrednio kosmetyczkę, powinna wiedzieć jakie zabiegi można wykonywać kobietom w ciąży. Ja dla pewności za tydzień zapytam swoja ginkę, bo sama też chciałabym pójść na oczyszczanie. Co prawda wyprysków nie mam, ale mam cerę naczynkową i teraz zaczerwienienia się jakby lekko nasiliły.

wiecie co ja w okolicy nie mam takich markowych sklepów najblizszy w Szczecinie a to 55 kilometrów ale w Pyrzycach 17 k mam taki ryneczek gdzie sa ciuchy ciazowe dośc tanie czyt. ceny porównywalne z inną odzieżą damską bo w Gryfinie sklep nie markowy z ciążową garderobą a ceny jak w h&mczy innych markowych sklepach
dzisiaj kupiłam w szmateksie tuniko sukienke z lnu na lato zhaftem bardzo ładna no i się dowiedziałam że mam mi kupiła jakąs bluzkę ciązową więc narazie mam wszystko co potrzebne do chodzenia została mi tylko nowa piżamka i koszulka nocna bo te co mam to sie troche znosiły

aha dzisiaj powróciłtemat mojej szczepionki na konflikt i że jednak dobrzebybyło gdybym ja sobie załatwiła w niemczech bo to nie przelewki a ona pomaga tak powiedziała położna jak nie było lekarki więc prosze popytajcie swoich lekarzy czy naprawdę nie ma takiej szczepionki na konflikt w Polsce czy tylko w zachodniopomorskim takie braki

reklama
hej dziewczynki...
cfc - podziwiam Cię bardzo za Twoje podejście... dzięki niemu na pewno będzie Ci lżej i Twój aniołek szybko ześle dla Ciebie siostrzyczkę lub braciszka...
harsharani - cieszę się, że się wszystko ułożyło na rozmowach :)
ja dziś jakoś padam na pysio...
Aha, a właśnie z męzem przez gg ustaliliśmy imiona dzieci :) Karol lub Alicja :D nie sądziłam, że tak prosto pójdzie.. a jeszcze dziś nie miałam pomysłu żadnego :) Mój M to ma jednak łeb ;)
buziaczki, miłej nocki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry