Ainaheled
marzec 2005/Wrześniowe mamy'07
A ja dzisiaj szybciutko, bo jestem po całym intensywnym dniu urodzinowym Lilki, mieliśmy topienie Marzanny, huśtawki, popołudniu impreza, (pierwsza- druga nas czeka w niedzielę w Krakowie) i uff..wreszcie dziecko poszło spać.Nie mogę uwierzyć,że to już dwa lata, strasznie zleciało, zobaczycie,jak Wam te dzidziuszki w brzuchu szybko wyrosną na spore dzieciaczki
.
A chciałam Wam się pochwalić,że wczoraj po raz pierwszy poczułam ruchy dzieciaczka! Leżę sobie wieczorem w łóżku a tu nagle jakieś łaskotanie :-):-):-). Śmiałam się,że chciał na imprezę do siostrzyczki przyjść.
Xeone-dzięki za wiadomości o basenie. Jeździłam tam kiedyś do Skawiny, fajny basen, chociaż w Proszówkach fajnieszy,ale to niestety też dość daleko, no może ode mnie obwodnicą trochę bliżej.Ale jak będziesz sprawdzać jakieś nowe to dawaj znać.
Tygrysku-mam nadzieję,że z Szymkiem będzie wszystko ok.
Gosik-cieszę się,że wszystko ok na USG.
.A chciałam Wam się pochwalić,że wczoraj po raz pierwszy poczułam ruchy dzieciaczka! Leżę sobie wieczorem w łóżku a tu nagle jakieś łaskotanie :-):-):-). Śmiałam się,że chciał na imprezę do siostrzyczki przyjść.
Xeone-dzięki za wiadomości o basenie. Jeździłam tam kiedyś do Skawiny, fajny basen, chociaż w Proszówkach fajnieszy,ale to niestety też dość daleko, no może ode mnie obwodnicą trochę bliżej.Ale jak będziesz sprawdzać jakieś nowe to dawaj znać.
Tygrysku-mam nadzieję,że z Szymkiem będzie wszystko ok.
Gosik-cieszę się,że wszystko ok na USG.

A do tego jubilatce szykuje się kolejna impreza:-) Oby równie udana:-)
Mam nadzieję, że u Was chociaż słonko...w końcu mamy wiosnę:-)
Nic Tobie nie powiedział? Kość nosowa (+) to znaczy, że OK, a co do fałdu to 0,5cm czy mm? Norma jest naciągana do 4 mm, ale tak jak pisałam w badaniach do 14 tygodnia, czyli maluszki są mniejsze. Patrząc na suwaczek jesteś już po więc nie mam pojęcia jak interpretować ten wynik. Tym bardziej, że Twoja dzidzia jest już całkiem spora (mój na tym badaniu miał 5,5 cm) więc i ten wynik wygląda nieźle i na pewno nie masz się czym martwić, a skoro lekarz nic nie mówił to pewnie wszystko w porządku:-) Nic tylko pogratulować takiego dużego i zdrowego maluszka:-)
A kręgosłup przy tym dosłownie wysiada i wyprostować się potem to wielka sztuka.