reklama

Wrześniówkowe mamy

Majandra - ja bym zadzwonila do przychodni i poprosiła o połączenie z Twoim lekarzem pediatrą i jego zapytała co zrobić. U nas jest taka możliwość. Bo z drugiej strony jesli to tylko ząbki, to po co ma isc do przychodni dzieci chorych, ale jesli to za duza temperatura to ;epiej jakby sie lekarz wypowiedzial.

reklama
Jeśli nie kaszle ani nie smarka i ma dobry humor to ja bym się jeszcze wstrzymała ale jak w nocy i jutro rano ta gorączka się utrzyma to dla świętego spokoju bym skontrolowała. Tyle że ja to panikara jestem jak mała ostatnio miała katar to w ciągu tygodnia 3 razy u lekarza byłam bo bałam się że coś na oskrzela pójdzie, a teściowa ciągle mi powtarzała że katar leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień i wkurzała mnie tym okrutnie:angry:. I co?Miała rację po tygodniu jak ręką odjął i do tej pory odpukać nic.
Carioca ma rację o tym nie pomyślałam zadzwoń i się zapytaj. Będziesz wiedziała co robić.

Ostatnia edycja:
Majandra jesli czujesz ze trzeba jechac do lekarza to jedz .Mamina intuicja najlepiej Ci powie.
A z drugiej strony jestes teraz sama a wieczor tuz tuz i jak nie daj Boze w nocy sie pogorszy to bedziesz miec trudnosci.Idz do lekarza:tak:

Dzwoniłam do przychodni. Nasza pediatra już dziś nie przyjmuje. Mam jechać do innej przychodni. Maciuś teraz zasnął. Temperatura spadła do 37,7. Czekam na rodziców, bo wracają właśnie z grzybów. Tylko stoją w korkach. Mam nadzieję, że za godzinę będą.

Mysle, ze wszystko bedzie ok z Maciusiem. Daleko masz tę drugą przychodnię? Do której przyjmują?
Jedna do 18, a druga (bliżej) po 19 (nocny dyżur).

Carioca, Maciuś wczoraj zasnął w samochodzie, a ja go nie rozebrałam. Chciałam go przenieść do wózka i okazało się, że jest cały mokry. Może go zawiało.:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
hmm... Majandra, zrób jak Tobie intuicja podpowiada, ale skoro masz blisko przychodnię z nocnym dyzurem, a Maciusiowi gorączka spadła ponizej 38, jest zadowolony i nie jęczy, to moze obserwuj, a rano jak sie nie poprawi to do swoje przychodni?
Daj trochę czosnku w jakimś jedzonku i probiotyki.

Jak z katarkiem? Czy ma jakis katarek? Jak apetyt? Jak to jego pojękiwanie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry