Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Gracjanek chodzi do ich grupy, ale Maja jest tak jakby jego opiekunką, pomaga mu np. dokończyc rysunek czy ułozyc klocki........... taka mała pomocnicana pewno ksztaltuje to w dziecku zdrowym pozytywne cechy, chociazby opiekunczosc, wyzbycie sie zachowan egoistycznych, docenienie tego, co sie samemu ma ...
to cala grupa ma pod opieka to dziecko, czy Maja?

Sąsiadów naszych przyszłych dzieci własnie chodzą do tego przedszkola i do integracyjnych grup i matka ich sobie chwali, a przestudiowała juz kilka przedszkoli bo to panikara i choleryczka

Ja jestem jak najbardziej za:-) uważam że przebywanie z dziećmi które w pewien sposób są niepełnosprawne potrafi nauczyć dzieci pokory i zrozumienia dla osób od nas się różniacychCo myślicie o przedszkolu integracyjnym?
i właśnie w przedszkolu dzieci jeszce nie do końca mogą kumać o co kaman i takż "różność" traktować jak normalność
ja bym chciała żeby Tuśka chodziła do takiego przedszkola ale u nas nie ma
jest tylko szkoła integracyjna ale jeśli będziemy mieszkać tu gdzie mieszkamy to napewno do tej szkoły nie pójdzie ze wzgledu na to że to zbyt daleko trzeba by ją wozić samochodem a 2 inne podstawowki may pod nosem
szykuja Wam sie przyszle dzieci???;-)
to uwazaj, zeby nie leciala z byle pierdołą do was![]()

ona jest taka że leci zaraz do "góry" a nie do takich maluczkich jak my
Ja jestem jak najbardziej za:-) uważam że przebywanie z dziećmi które w pewien sposób są niepełnosprawne potrafi nauczyć dzieci pokory i zrozumienia dla osób od nas się różniacychi właśnie w przedszkolu dzieci jeszce nie do końca mogą kumać o co kaman i takż "różność" traktować jak normalność
ja bym chciała żeby Tuśka chodziła do takiego przedszkola ale u nas nie ma
jest tylko szkoła integracyjna ale jeśli będziemy mieszkać tu gdzie mieszkamy to napewno do tej szkoły nie pójdzie ze wzgledu na to że to zbyt daleko trzeba by ją wozić samochodem a 2 inne podstawowki may pod nosem
![]()
wg mnie od małego dziecko powinno wiedzieć i zapoznać się z takimi przypadkami i nauczyć się z takimi ludzmi żyć, którzy tylko tym różnią się od Nas ludzi zdrowych, że trochę trudniej im w życiu poza tym są tacy sami. Wydaje mi się, że dyskryminacja ludzi niepełnosprawnych wynika z niewiedzy i w jakimś sensie wstydu z przebywania z ludzmi objetymi danyą niepełnosprawnościa. Tak więc dziecko dwuletnie, które z pewnością zauważy różnice pomiędzy sobą czy kolegą zdrowym a kolegą zmienionym chorobą nauczy się postępować i żyć pomiędzy różnymi ludzmi. To jest bardzo dobre dla dziecka dobry pedagog powinien tak organizować zabawy, zajecia aby tym bardziej zbliżyć do siebie takie dzieci.