reklama

Wrześniówkowe mamy

Wiecie co, na główce Tymka pojawił się ostatnio mały obszar łuszczącej się skóry. Nie jest to ciemieniucha, bo wtedy miałby żółte łuski na skórze, nie? A to po prostu wygląda, jak fragment silniej wysuszonej skóry, która się mocno łuszczy. Lekko łuszcząca skórka zrobiła mu się też na buzi... Pewnie to jednak coś alergicznego. Ludzie, idę do tego lekarza i niech kobieta coś wymyśli wreszcie mądrego. Jeżeli dziecko uczuliło się na soję to przecież nie będę dalej wlewać w niego Humany.

Nuśka - tak, wiem o tym okresie przerwy między antybiotykiem a szczepieniem. Martwię się bardzo tym wszystkim, bo moje dziecko jak było zaszczepione zaraz po urodzeniu, tak do tej pory ani razu więcej.
U nas jest dokładnie tak samo z ta suchą skórą ja już używam specjalnego szamponu MUSTELI i tez g.... daje:-( po kąpieli te miejsca(środek główki, czoło i czasami przy uszach ma takie suche) smaruje oliwką i wygląda lepiej ale na krótko.
A co do alergii to nie wiem bo ja już i tak uważam na wszystko co jem.
A jeżeli chodzi o szczepienie to Igor też jak do tej pory był szczepiony tylko raz w szpitalu i tez się martwię.

Carioca trzymamy kciuki za pomyślne sprzedanie mieszkania.

Ruda-/iza jak mały pokasłuje to lepiej poczekaj ze szczepieniem moja położna mówiła że czasami takie maluszki szczepią i później często są powikłania bo do szczepienia maluszek powinien być całkowicie zdrowy.

Blimka lepiej niech to zobaczy lekarz, może to nic groźnego a tak to się denerwujesz.

reklama
Teściowie podarowali nam pol swojego domu - bedziemy mieszkac na pietrze, oni na parterze. Potrzebujemy pieniedzy na remont, tak aby wydzielic klatke schodowa i ogolnie, zeby bylo ladnie, no i mam nadzieje ze wystarczy na jakąs dzialeczke posagową dla Stasiulka i Adasia/Basi (Adaś/Basia w planach na przyszły rok).
Teraz to już nawet Igorek trzyma kciuki;-):-) za pomyślne spełnienie założonych celów.Bo widzę że plan jest dobry. A gdzie będziesz teraz mieszkać?

Boze moje dziecko samo zasnelo w lozeczku:-) Coz za wyczyn!! Ciekawe ile to potrwa...pewno jak skoncze pisac to sie obudzi:-D Wczoraj zasnela kolo 23:00 i dzis o 7:00 sie obudzila..z moja pomoca..nie iwem juz co mam robic...oczywiscie znow sciagnelam pokarm z nocki i zamrozilam a teraz cyce jak flaki i za duzo w nich nie ma...Ja rozumiem ze ona ma 'spanie' po mamusi ale jesc tez cos trzeba;-)

no takie wysprzątane mieszkanko to aż żal sprzedawać, hehe, aż Wam chyba się pochwalę zdjęciami wieczorkiem :-D

A jak sprzedamy mieszkanko to od razu idziemy do teściów - bez remontu, a remon preprowadzimy na wiosnę. Na ten czas ja wyjadę do swoich rodziców i wrócę na wysprzątane, hiehie.

a ja mam pytanie do ilu miesiecy dziecia zmienia sie kolorozu bo tu u mnie trzy miesiace minely a hanifka nadal niebieskoka jest tyk sie zastanawiam po kim???:szok:
bo cala rodzina to brazowe oczy posiada
i jeszcze jedno do ilu dziecia sie odbija

Klaviel - chyba jest jeszcze czas na zmiane oczu, ponoc wiekszosc dzieci po narodzeniu ma niebieskie oczy. U mojego robią się coraz bardziej niebieskie. Dziecko nie trzeba brac do odbijania dopiero jak zacznie samodzielnie siadac.

A wogole to dziekuje za trzymanie kciukow - mam kupca na mieszkanko. Teraz prosze o zmiane kciukaskow, aby formalnosci poszly gladko :baffled:

Klavell - kolor oczu ustala się dopiero gdzieś w okolicach 1-wszych urodzin, wszystkie dzieci rodzą się z niebieskimi oczami ale to jest złudzenie, bo tak naprawdę to są bezbarwne (brak barwnika), a światło odbijające się od dna oka powoduje, że oczy wydają się błękitne. Odbijamy dzieci, dopóki nie nauczą się samodzielnie siedzieć.

Carioca - no to trzymamy, żeby się urzędasy uwinęły i formalności poszły jak najszybciej.

fakt klavell masz stracha :) ale to prawda że kolor oczu klaruje się koło roczku mnie za to doktorek z 3 tygodnie temu zarzył, bo patrzy się małej głęboko w oczy i mówi że raczej będą niebieskie bo na brąz to mu to nie wygląda a ja na to że u nas w rodzince nikt takich nie ma i to by był dopiero ewenement.
a my dzisiaj cały dzień poza domkiem byliśmy w szczecinie zbadać rynek przed świątecznymi zakupami - chodzi oczywiście o prezenty, no i brachol chciał kupic sobie aparat cyfroy albo kamerke

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry