reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
wiecie co my z mężem jesteśmy ostatnio zaoferowani nowym, w sumie już nie nowym ale nowo odkrytym portalem pod adresem: www.nasza-klasa.pl, gdzie można dopisać się albo założyć swoją klase ze szkoły do któej się chodziło czy nadal chodzi, fajna inicjatywa i wg. mnie może być bardzo pomocna np. przy organizowaniu zjazdów klasowych po latach :D

klavell moja kruszyna tez jeszcze ma jasne niebieskie oczki.Starszak urodził sie z granatowymi i jakoś po 2 tygodniach juz były czarne.I tak mu zostało, wszyscy mu mówia zeby sobie oczy umył bo ma brudne.:-DA my z M mamy brązowe oczeta.
tygrysku ja tez odkryłam niedawno nasza klasę.Tylko uważaj bo strasznie wciąga.Ja po pierwszym zalogowaniu miałam oko na Maroko a drugie na Kaukaz:-D

Pozdrawiam mamusie i dzieciaczki.

dziewczyny mam problem. Jaki najlepiej kupić termometr małemu? Jak najlepiej mu mierzyć tempetarurkę?

Mąż ma grypę żołądkową i boję się że na małego przejdzie.

ruda-iza polecam mierzyc najzwyklejszym rteciowym ale odbytniczo- z dodtkiem linomagu. Pamietaj ze w ten sposob mierzona zawsze jest wyzsza niz ta z pachy i jak wynosi lekko ponad 37 stopni jest dobrze.
Podobno termometry na czolo sa niewiarygodne, podobnie jak te do uszka - ze wzgledu za niewyksztalcony do konca aparat regulacji ciepla mieszczacy sie w uchu malucha.

iza - ja polecam termometr elektroniczny do pupki, jestem preciwnikiem rteciowych, po pierwsze sa niebepieczne, po drugie zanim sie zmierzy tempe, to diecko zdarzy stracic cierpliwosc. Ja mam elektoniczny kupiony w aptece za 20 zl, z miekka koncowka.

Tygrysku - ja tez dzialam na naszej klasie od 3 dni :)

Ja też od kilku miesięcy działam na naszej klasie, fajna zabawa co nie?;)
Ja mierzę temp. elektronicznym pod paszką, jakoś nie lubie nic do dupki małemu wkładać
:dry::dry:
Mam też taki na czółko ale faktycznie jest do niczego, niewygodne i niezbyt dokładne

Cześć, dziewczątka!

Tygrysku - no, ja na naszej-klasie jestem już od paru miesięcy. Sporo nas już się odnalazło, głównie z liceum. Dzięki temu portalowi odnowiłam parę kontaktów, bo się dziewczyny rozjechały po świecie. Właśnie jesteśmy na etapie organizowania spotkania klasowego, bo w przyszłym roku 10 rocznica ukończenia przez nas "ekonoma".

Ruda-iza - ja też nie polecam rtęciowego, nie wiem, czy słyszałaś, że dyrektywą Unii Europejskiej w ciągu 2 lat takie termometry mają być wycofane całkowicie z rynku i już chyba nawet nie są produkowane. Ja kupiłam elektroniczny termometr Brauna z giętką końcówką, pomiar w pupie dosłownie w kilka sekund. Najlepiej mierzyć dzieciątku temperaturę właśnie w odbycie, bo jest najdokładniejsza z medycznego punktu widzenia (od wyniku zawsze odejmuje się 0,5 st. C i wtedy dopiero wychodzi prawidłowy pomiar, czyli np. jeśli termometr wskaże 37,1 st. C to faktycznie jest 36,6 st. C).

Ja mierze temperature Hanifce termometrem elektrycznym do uszka...
Na NASZEJ KLASIE tez buszuje od jakis dwoch miesiecy...
A my wlasnie nie dawno wrocilysmy z pierwszych zajec masazu niemowlecego...bylo supe...naprawde goraco polecam takie zajecia...Hanifka lezala zadowolona, usmiechnieta, odprezona, ani razu nie kwiakla, obserwowala wszystko i wszystkich dookola po masazu od razu zasnela i spi mi do teraz w siodelku samochodowym...nastepne zajecia w przyszly czwartek...

reklama
Do góry