reklama

Wrześniówkowe mamy

Witaj Cina! :) Rozglądaj się swobodnie, wylko uczciwie ostrzegam że za parę dni się poważnie uzależnisz :-)

Tygrysiątko, na czym polegametoda NDTBobath? My chodziliśmy na Vojtę ale Łukasz tak straszliwie płakał że chwilowo mam mocno mieszane uczucia. Bo na kolejnych wizytach było lekkie skrzywienie w prawo, potem w lewo, teraz znowu w prawo :-?
Muszę poszukać innego neurologa i sprawdzić diagnozę, bo osobiście mam wrażenie że stres związany z ćwiczeniami więcej szkody przynosi niż same ćw korzyści. No, ale na razie jestem uziemiona w domu, bo Pawełek chroy, więc nawet nie mam jak iść po skierowanie...

reklama
u nas tez masakra na dworze wieje pada nie wiem zima wraca
ale przecierz w marcu jak w garncu więc na co ja licze
Wiki na podłodze psa wyrywa i musze pilnowac bo on jest za bardzo wylewny i by ją zalizał ale wiem że to do czasu bo nie lubi jak się go za mocno tyka i gryzie (takie straszenie że boli a śladu nie ma)
B pojechał do lasu po drzewo kupiliśmy gotowe metry od leśniczego
nie ma czasu na śnanie drzewa samemu Brachol z nim pojechał traktorkiem więca za jakieś 3-4 godzinki dopiero wróci
jak posłałam znajomej zdjątko Wiki po pierniczku to się zapytała czy ją czasem myje hehehhe, no moja córcia wywa małomało to chyba miało być mamo heheh

Milo mi ze sie odezwalyscie :)
Co do powrotu do pracy jestem dopiero co po 2 tyg pracy i z moim filipkiem tez siedzi tesciowa, dla mnie pierwszy tydzien to byl koszmar, nimalze stracilam ze stresu pokarm!!!:szok: o niczym innym nie myslalam tylko co tam moje slonko wlasnie robi czy mu wystarczy jedzenie (od 3-miesiac odciagam maluchowi pokarm i podaje butelka) czy spi czy placze - jedny slowem zero pracy 100% stresu modlolam sie o weekend, podczas weekendu troche sie rozluznilam pokarm sie zaczal normowac zobaczylam ze maly wcale nie woli tesciowej tylko swoja kochana mamusie:-) - (nie wiem dlaczego ale strasznie bylam zazdrosna o tesciowa ze maly sie do niej przyzwyczaja:-() teraz pomalu mi to przechodzi pokarm mam nawet w nadmiarze, maly jest rozkoszny jak wracam z pracy cieszy sie calym soba:) aha ja wychodze o godzine pozniej do pracy a wracamy z mezem razem o 16tej.
Mysle ze bedzie dobrze.

ja tez slyszalam ze metoda NDTBobath jest lepsza od Vojty, az sie boje isc z małą na te ćwiczenia... dzisiaj ładnie mi się przewracała sama na boczki, właściwie to nie wiem po czym jest zdiagnozowana ta "lekka" asymetria bo Jula jakoś nie specjalnie upodobała sobie jedną strone- wierci się na wszystkie, mój niepokój był spowodowany właśnie tymi obrotami ale widze ze mala sama juz je zaczyna wykonywac...

dziendoberek!

Asia z ta anemia to mi dalas do myslenia bo ja dosc podatna na nia jestem, chyba sobie zrobie morfologie. A mowisz ze przy anemmi jest ciezej schudnac?
Dzisiaj to wstawalam jak zombie. Daaaawno sie tak zle nie czulam, jestem bardzo oslabiona, ale w zasadzie nie spie tak malo bo 6 godzin snu to dla mnie zawsze bylo ok.

NDT Bobath polega na pokazywaniu wlasciwych postaw - turlanie, noiszenie odpowiednie, podnoszenie itp. jest delikatna metoda.

Cina w edycji podpisu wpisujesz kod od suwaczka i ewentualnie od zdjecia
Jakbym czytała o sobie- tak strasznie sie martwie ze mala bardziej przyzwyczai sie do teściowej- normalnie zazdrosna jestem o nią..:zawstydzona/y:

Moj maly jak mial 2 miesiace tez mial stwierdzona asymetrie, szybko pojechalismy ro lekarza no i zaczlismy od najprostzrej metody czli wiekszosc rzeczy (karmienie, zabawa, spanie)robilismy na tym boczku na ktory niechetnie sia maly odwracal, potem kolo 4 miesiaca lekarz zastosowal metodw Vojty, ale jakos maly plakal przy tych cwiczenich i sobie odpuscila, teraz maly kreci sie na wszystkie strony asymetria zniknela chyba potzrbowal czasu a my w pore sie zorietowlismy.

a wracajac o zazdrosc do tesciowej, od kiedy pracuje i ona siedzi z malym w tygodniu nie jezdzimy juz na weekendy do tesciow, mezowi sie to moze niezbyt podoba ale nie chce zeby maly mial "przesyt" babci :) no i zeby mnie nie denerwowalo ze tesciowa "wie lepiej"

reklama
ah teściowa a wiecie że mamy oddzielny wątek do narzekania na mame męza, hehe
moja dzisiaj zadzwoniła i w sumie niczym mnie nie uraziła ale nie mogła się doczekać kiedy skończy, bo ona ma taką denerwującą mnie barwe głosu że masakra nie jestem jej w stanie słuchać może jakbyśmy pisąły maile to by było lepiej heheheh

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry