reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

A może mu się ta buła to żołądka przykleiła.
może........... zmierzyłam mu temperaturę i teraz ma 37
Agulka szkoda Adasia :-(

Nie uwierzycie co siedzi u mnie w kuchni .... komar :szok: już te dziady wylazły
u nas wczoraj myszy gryzły w podlodze.

Zbieram sie do malucha przytulić................ gada prez sen, że chcialby budowac z tatusiem domek................hihihi

pa

reklama
Popołudnie nam minęło jak szalone:-) jak mała wstała zjadłyśmy obiadek i poleciałyśmy roznieść wreszcie zamówienia:tak: potem pojechaliśmy do galerii na zakupy i upatrzyłam dla małej adidaski i dla siebie eleganckie półbuciki:-) ale ani dla niej ani dla mnie nie było rozmiaru więc mam nadzieję, że jutro w rynku w CCC obie sobie sprawimy buciorki:-) taki nasz damski wypad na zakupy:-D potem pojkechaliśmy do dziadkó a po powrocie młoda zażyczyła sobie na kolacje pizze:szok: M się na szczęście zmobilizował i najedliśmy sie okrutnie:zawstydzona/y::-D a wieczorek właśnie z KSD potem doprowadziłam kuchnie do porządku i teraz już wszyscy dawno śpią a mi się coś nie chce:baffled:

20 metrów przed domem powiedział, że chce na rączki............. ale zapytałam się go czy jest duzym czy małym chłopcem................. wiadomo co odpowiedział i szedł dalej do domku

No to dokładnie jak u nas;-) z tym że ja pytam czy jest dużą dziewczynką:-D

no cos Ty??????????????? a co w tym zlego, ze babcia da pieniazki albo na jakas okazje, zeby nie dac nietrafionego preznetu, albo i bez okazji???????? przeciez dziecko ma wytlumacozne, ze sa to pieniazki dla niego i zbieramy do skarbonki na cos tam. prtzeciez nie pojdzie z nimi do sklepu i nie nakupi pierdół

Kasia, epwnie, ze za byle co nie mozna dawac pieniedzy. jednak wydaje mi sie, ze inaczej bys na to patrzyla, gdyby te pieniadza dwala ktos inny, a nie tesciowa.
Ja od kiedy pamietam zawsze dostawalismy mala kase od dziadkow za to, ze przyjechalismy i jakos zadne z nas nie jezdzilo po nie i nie liczylismy na pieniadze. jechalismy , zeby pobyc z nimi. moja mama tez daje wnukom "podziekowanie" za zyczenia. nie widze w tym nic zlego, bo w ten sposob dziadkowie chca okazac wdziecznosc. a jak sie beda zachowywac nasze dzieci, to juz tylko od nas zalezy. nalezy wiec tlumaczyc, tlumaczyc i tlumaczyc, a dziecko nabierze szacunku i do pieniedzy i do dajacego

nie powiedziaolam, ze najlepszym.
poza tym u nas te nie bylo pieniedzy, wiec tym bardziej cieszylo, ze dziadkowie dali.
rob jak chcesz, przeciez nie kaze zmienic postepowania, tylko chce unaocznic, ze to nie musi byc takie zle i zgubne

A ja uważam, ze taka skarbonka uczy dziecko oszczędności:tak: i nie ważne od kogo i za co dostało kaskę ważne żeby miało jakiś cel, a potem świadomość że udało się go osiągnąć:tak: i nie trzeba było ciągnąć od rodzicó lub tymbardziej czegoś na nich wymuszać:sorry2:

Agulka mam nadzieję, ze u Adasie to tylko chwilowe. Zdrówka dla niego życzę!

Witam z poranna kawka:tak:u nas dzień zapowiada się piękniejszy od wczorajszego narmalnie aż życ się chce:-):-):-)już mamy 7stopni:-)
Agulka jak Adaś? w nocy jeszcze wymiotywał?
Aneta udanych babskich zakupów;-)

Witam się i ja:-) u nas też piękna pogoda. Zupka się gotuje zaraz chce ogarnąć trochę chatke i lecimy z młodą na zakupki:-) mam nadzieję że kupimy te upatrzone buty:tak: a mała jak nakręcona chodzi i cieszy sie że idzie kupować adidaski;-) Miłego dnia dziewczyny!

Agulka melduj szybciutko jak Adaś?

Aneta koniecznie później pochwal sie zakupami... My tez wybieramy sie do miasta wiec moze i ja na cos sie skusze.... tylko kurcze cos fatalnie sie czuje- strasznie mi sie w glowie kreci... mam nadzieje ze to minie...

Aneta koniecznie później pochwal sie zakupami... My tez wybieramy sie do miasta wiec moze i ja na cos sie skusze.... tylko kurcze cos fatalnie sie czuje- strasznie mi sie w glowie kreci... mam nadzieje ze to minie...

ja mdlałam w marketach jak byłam w ciąży.................

Aneta pochwal sie koniecznie butkami i twoimi i królewny.

U nas noc do bani.......... około północy jak posżłam się myś, młody zarzygał całą moją storona łózka.................. więc kolejne pół godziny na sprzatanie , zamaczanie zmienianie betów.............. potem był problem z zasnięciem........... do 2 sie teleoptał .......... pobudke zrobił na dobre o 5 .................... CO ZA NOC................ teraz obejrzeilismy Kubusia i Hepfalumfy i młody juz lula w łóżku................ miałam iśc po Maję do przedszola a potem do kumpeli na kawkę, ale nie jestem pewna, bo nic jeszcze nie jadł , nie chciał.......... i ma 37,5 gorączki.................. chyba znów odpuszczę kawkowanie............... do 5 razy sztuka.............

Pogoda pikna, pranie na dworze schnie........ wiaterku nie ma

reklama
Do góry